BIY AD

21 Eylül 2009 Pazartesi

House Is In the House

En beğenerek takip ettiğim dizidir House. Sabaha karşı Amerika'da yeni sezonun ilk bölümü iki saatlik olarak yayınlanacak. Ondan birkaç saat sonra da internete düşer. Bu haberi vermişken, izlemeyenlere ve özellikle sonraki bölümü merak ettirtmeyen dizilerden hoşlananlara da tavsiye ediyorum House'u.

House New Jersey'deki bir hastanede geçer. Amerika'nın en ünlü ve en iyi doktorlarından biri belki de birincisi olan Gregory House ana karakterimizdir. House geçmişte yaşadığı olaylar nedeniyle; huysuz, başına buyruk, burnunun dikine giden, tıp anlamında hemen herşeyi herkesten daha iyi bilen, aykırı bir doktordur. Teşhis koyma aşamasında, hastayı gerek fiziksel gerek mental olarak sınırlarına kadar zorlamak, hastanın evini ondan izinsiz araştırmak gibi sıradışı yöntemler kullanır. Ve bu yöntemlerinde çok büyük oranda başarı sağlar.

Ama asıl olay bütün bu teşhis koyma aşamasında hastanenin genel müdürü ve kendi asistanlarıyla yaşadığı tartışmalar ve atışmalardır. Buradaki diyaloglar gerçekten kolay kolay herhangi bir dizi veya filmde bulunamayacak cinstendir. Diziyi asıl çekici hale getiren şey de, bu diyaloglardır. Neyse daha fazla anlatmayayım, bence ilk sezonunun 2-3 bölümünü edinip bir şans verin. Pişman olacağınızı sanmıyorum.

0 FARKLI FIKIR: