Günün X-Faktörü:
Antoine Wright, Bosh'un oynamadığı maçta, Wizards'a karşı kenardan gelerek 3'te 3 üçlük ve toplamda 10'da 7 isabetle 19 sayı üertmiş. Yanında 4 ribaundu, 2 asisti ve 2 top çalması var. Bir başka iyi oynayan isim ise Jack olmuş 23 sayı, 8 ribaund ile. Bosh'un yokluğunda ribaundlarda ezilmemişler Wizards'ın genç uzunlarına.
Günün hayvan performansları:
Russell Westbrook triple-double'ın kıyısından geçti dün gece. Kısa-orta mesafe şutlarında müthiş isabet sağladı. Toplamda 13/23 isabet ile 31 sayı üretip, 9 ribaund aldı ve 10 da asist yaptı. Son zamanlarda üçlük atamadığını anlayıp, denememesi onun adına çok büyük bir artı. Önümüzdeki yaz çalışıp bu özelliğini geliştirmeli.
Thunder'a bir diğer maçı kazandıran isim tabii ki Durant'ti. 27 maçtır 25 ve üstünde atıyor, daha 6 veya 7. maçında saymaya başlamıştım. Hala devam ediyor. Bu 27 maçın 21'inde 30'un üzerine çıktığını da eklemem gerek... Umarım aynen sürdürür bu performansını. Bu maçta kaç attığını söylemeyi unuttum arada: 36 sayı. Gerçi 25'te 10 gibi orta karar bir yüzdeyle ama 15'te 10 serbest atışı var. Ayrıca 5 ribaund alıp, 3 asist yaptı. Aldığı serbest atışların birçoğunda kolunu öne uzatan defansa karşı cinlik yaparak şuta kalktı ve kolunu defansın koluna takarak faul aldı. Herhalde 3 kere bunu yapmıştır maçta. Tabii maçı uzatmaya götüren üçlüğü de attığını unutmayalım. Durant'in yanında Green'e eklemek lazım, 16 sayı 11 ribaund çok da anormal istatistikler değil. Ama skoru beraberliğe getiren çok kritik ve çok zor bir üçlük attığını, uzatmada da aynı şekilde maç Knicks'in lehine kopmak üzereyken yine bir üçlükle Thunder'ı skora ortak ettiğini hatırlatmalıyım.
Jason Kidd. Adam geldi 50 küsur yaşına, hala neler yapıyor. Maçı tek başına çeviren isimdi Mavs adına. Wade'siz Miami'nin zaten Mavs'e karşı 100'ü geçmesi imkansıza yakındı, rakibi 90'ın altında tutarak kazanmaya çalıştılar. Bol bol alan savunması yaptılar ve Mavs 3/16 üçlük isabeti bulmasına rağmen maçı Kidd sayesinde kazanmayı başardı. Örneğin, bu 3 isabeti bulan isim de Kidd'di. Aynı zamanda yaptığı 11 asist ve ayarladığı tempo ile Nowitzki ile Butler'ı beslediğini, bunun yanında 3 de top çaldığını söyleyeyim. Heat'te Haywood'a karşı 18-13 Jermaine ile döndüğü ikinci maçta da "Ben bu takımda oynarım." diyen (11 sayı 8 asist) Chalmers dikkat çekti. Tabii 22 sayı bulan Cook da var...
Bogut'un 18 asyı, 13 ribaund, 4 asist ve 5 bloğu varmış Bobcats'e karşı. Tabii karşısında gerçek bir pivot olmamasının, Mohammed'in artık yeterince dakika almamasının da katkısı var bu performansta ama sonuçta takımına kazandırmış maçı.
Danny Granger 17'de 12 saha içi, 9'da 8 serbest atış isabeti ile 36 sayı göndermiş Rockets potasına. 7 ribaundu, 4 asisti, 1 bloğu ve 3 de çaldığı top var. Maçı takımına kazandıran isim olmuş. 25 sayı, 11 ribaund, 4 asist ile takımını sürükleyen Scola'nın çabaları yetmemiş.
Clippers'da Baron Davis'in yokluğunda 3 oyuncu coşmuş. Blake 11 sayı, 12 asist yapmış, Eric gordon 30 sayı ve 6 asist ile oynamış, son olarak da Kaman'ın 22 sayısı, 16 ribaundu, 2 de bloğu var. %50 ile üçlük atmışlar takım halinde, rakipten 5 fazla hücum ribaundu almışlar. Kötü gidişe son verip genç Sacramento'yu yenmişler.
Boşa kürek çekenler:
Flip Murray'nin de gitmesinden sonra, Stephen Jackson'a çok daha fazla yük binecek Bobcats'in tek şutör guard'ı olarak. O da bu sorumluluğun altından kalkabileceğini 2 maçtır gösteriyor. Cavs'e karşı 29 atarak maçı kazandırmıştı, bu sefer de 35 sayı bulmuş, 5 ribaund ve 5 de asist yapmış. 14/25 gibi harika bir isabet oranıyla hem de. Tyrus Thomas da Larry Brown ile anlaşabilirse neler yapabileceğini gösteriyor Bobcats'de. 12 sayı, 11 ribaund ve 4 blok ile yine müthiş bir enerji sağlamış kenardan gelerek.
T-Mac 17'de 10 ile 26 sayı attı, 4 ribaund alıp 5 de asist yaptı. Hakkında ufak bir yazı yazmıştım zaten şurada.
David Lee 30 sayı, 10 ribaund, 6 asist ile oynayarak Knicks'i oyunda tutan isimlerin başında geliyordu. Ancak beni asıl şaşırtan şey koyduğu 3 blok oldu. Onun yanında House'un 8/14 isabetle bulduğu 24 sayı da çok önemliydi. Kritik yerlerde Knicks'in öne geçmesini sağladı ancak yukarıda yazdığım Thunder oyuncuları maçı kazanmayı başardılar.
Topun kıymeti:
Bulls sadece 3 top kaybettiği karşılaşmada rakibi Philly'i 122-90 mağlup etmiş. Bu 3 top kaybı, tarihteki en iyilerden biri. Rekor 2 ama takım halinde 3 top kaybı da son derece nadiren gördüğümüz bir rakam. Tabii 76'ers'ın takım halinde %38 ile oynadığını da unutmayalım, yaptıkları 15 top kaybıyla da, rakiplerinden 12 kere az hücum edince ortaya böyle bir fark çıkmış. Dikkat çeken istatistikler yok maçta, nitekim maç erken kopmuş.
Takımı baltalayanlar:
Bu sezon Harden ve Ginobili'den sonra daha dün 0/12 atan Jamison'ı örnek alan Terry, harika bir performans izletti bizlere, 10'da 0 şut atarak. 4 etti bu sezon 10 ve üzerinde şut kullanıp isabet bulamayan oyuncu sayısı...
Kevin Martin Rockets formasıyla çıktığı ilk maçında 16'da 3 isabet bularak mağlup olmalarına neden olmuş. 6 ribaundu, 5 asisti ve 3 de top çalması var ama 16'da 3 hepsinin önüne geçiyor. 14 sayıda kalmış.
Bizimkiler:
Hidayet, Bosh'un sakat olduğu karşılaşmada Raptors'ın maçı kazanmasındaki en önemli nedenlerden biri olmuş. 7/14 isabetle 16 sayı, 6 ribaund ve 5 asist. Ayrıca maçta dizine darbe alan Hedo, kısa bir süreliğine çıktıktan sonra maça devam etmiş.
Ersan ise son maçtaki harika oyununa rağmen, bu sefer sadece 8 dakika alabilmiş. Kısa bir takımla oynayan Bobcats'e karşı, Mbah a Moute'ye 40 dakika vermiş koç Skiles. Ersan 2'de 0 şut isabetiyle 0 sayı ve 2 ribaund ile bitirmiş maçı.
Galatasaray'ı özel kılan tablo "fotoğrafta" mevcut
16 saat önce
1 FARKLI FIKIR:
50 neysede 50 küsür diyince adamın yaşını ezbere bilmeyen biri olarak dumur oldum.37'imiş, bende o civarda tahmin ediyordum zatende, 50 küsür nedir?
Yorum Gönder