Günün hayvan performansları:
David Lee, zayıf Detroit Pistons karşısında 21 sayı 18 ribaund 8 asist 3 top çalmayla hayvanlaşmış. Maça katkısı olmayan Knicks oyuncusu yok gibi; Harrington 26 sayı 8 ribaundluk performans sergilerken, T-mac 34 dakika sahada kalıp 21 sayı 7 ribaund 8 asistle triple double’ın kıyılarında gezmiş. İlginç bir şekilde New York’un oyun kurucu pozisyonunda maça başlayan isim Bill Walker’mış, o da 21 sayıyla ilk beş çıktığı ilk maçta kariyer rekorunu kırmış. Pistons’ın (Knicks karşısında olsa bile) skor üretecek hali yoktu zaten, üstüne New York’un %55’le şut atıp 31 asistle oynamalarına izin verince ortaya 104-126 gibi farklı bir skor çıkmış.
Carmelo’nun daha ilk çeyrekten 12 civarı sayısı vardı ama ben uykuya yenik düştüğüm için kalanını izleyemedim. İlk çeyrekte durmamış, aynı performansla devam etmese de 19’da 11’le 30 sayıya ulaşmış. 8 ribaund 5 asisti var ayrıca. Tabii onun için gayet normal bir performans ama bir süredir istenilen performansı veremiyordu, bu maç yükselişinin haberi olabilir. Aynı maçta Nene de 20 sayıyla zayıf Thunder pota altına üstünlüğünü kabul ettirmiş. Thunder cephesinde 14’te 5’le şut atarak 19 sayıda kalan Durant’in de 20 ve üzeri atma serisinin bittiğini belirtelim. Gerçi Amerikan medyası bundan sonra 19+’lara bakarsa şaşmam.
Amare de 16’da 12’yle 30 sayı atmış ve 14 ribaun almış Camby’siz Clippers karşısında. Phoenix maçı 3. çeyrekte kopartıp galibiyet elde etmiş. Bakalım yakaladıkları rüzgarı playoff’lara kadar sürdürebilecekler mi. Clippers’ın düştüğü durumu da Suns’a ribaundlarda 50’ye 30 ezilmeleriyle özetleyebiliriz sanırım.
Lebron James, New Jersey karşısında maça fazla ağırlığını koymadan 26 sayı 14 asiste ulaşmayı başarmış. Ona Hickson’dan 13 ribaund 20 sayı, Jamison’dan da 19 sayı 9 ribaundluk katkı gelince aksini düşünemediğimiz gibi New Jersey’den galibiyetle ayrılmış Cavs oyuncuları. Bu kadar rahat bir maçta Lebron’un 40 dakika oynamasını da Mike Brown’ın mazlum Nets seyircisine hediyesi diye yorumlayıp geçiyorum.
Görüldüğü gibi bugünün öne çıkan performansları biraz zayıf. Yine de Paul Pierce’in 26 dakikada 13’te 9’la 27 sayı atarak efektif bir şekilde takımının skor yükünü çektiğini eklemek istedim. Ona kenardan Robinson’ın 16 sayılık bir katkısı var. Maçta Charlotte’un deplasman fobisi tutmuş yine. Son zamanlarda formsuz olan Gerald Wallace kalkınamayıp, Stephen Jackson da 6’da 2’lik şut yüzdesiyle katılınca Boston karşısında galibiyet hayal olmuş. Bobcats oyuncuları %36’yla şut atmışlar, burada Celtics savunmasının da hakkını vermek lazım elbette. Öte yandan Boston ihtiyacı olan rahat galibiyetle birlikte ilk beş oyuncularını da dinlendirme şansı elde etmiş bu gece.
Boşa kürek çekenler:
Iverson’ın da oynamayacak olmasıyla ilk beşteki eski yerine kalıcı olarak yerleşen Lou Williams, Atlanta karşısında takımını adeta tek başına ayakta tutmuş. İlk 10 şutundan hiç birini kaçırmamış Williams, maçı da 15’te 11’le 30 sayı 3 ribaund 3 top çalma 3 asistle bitirmiş. Tabii kendisine skor yönünden ne fazla yardım eden isim 17 sayıyla Willie Green olunca karşılarındaki Atlanta ekibinin maçı kazanması zor olmamış.
Hornets adına en çok katkıyı sağlayan isimler yine takımın iki çaylağı olmuş ama tabii Chris Paul’suz bir yere kadar oluyor, bu maçı da kaybetmişler zaten Memphis’e. Collison’un 17 sayı 14 asist’i, Thornton’ın kenardan 25 sayısı var. Grizzlies’in en büyük silahı olan hücum ribaundlarına öyle fazla izin vermeseler de top kayıpları malubiyetin temel sebeplerinden olmuş.
Günün X-faktörü:
Hawks’ın rahat kazandığı maçta Marvin Williams, takımının en skorer oyuncusu olmayı başarmış, üstüne de 8 ribaund almış. Ancak söylenecek fazla şey yok, dediğim gibi Philly’e karşı hiç zorlanmamış Atlanta.
Channing Frye, kenardan gelip Clippers’a 23 sayı atmış, yanına da 3 top çalma eklemiş. Üçlük çizgisinden 10’da 7’yle oynayarak bir maçta en fazla üçlük isabeti bulma rakamını da geliştirmiş ayrıca.
Takımı baltalayanlar:
Sacramento oyuncuları, Houston karşısında takım olarak denedikleri 100 şuttan sadece 32’sinde isabet bulmuş. Öne çıkanlar Evans’ın 22’de 4’ü, Hawes’un 10’da 2’si ve Udoka’nın 12’de 3’ü. Houston savunmasını (özellikle yaptıkları genelde istatistik kağıdına yansımasa da bu maçta 7 blokla kariyer rekoru kıran Battier’yi) kutlamak lazım tabii ama Sacramento maçı bir şekilde kazanmayı başarmış. Daha doğrusu Landry eski takımını yenmiş diyelim çünkü takımının aksine iyi bir yüzdeyle 22 sayı atıp 10 da ribaund almış kendisi.
Thunder için de Kings’in benzeri bir olay var. Kristic 7’de 1, Westbrook 11’de 3’le oynamış; takım olarak ancak %32’de kalabilmişler Denver karşısında. Büyük oranlar yorgunluğun getirdikleri bunlar tabii ki.
Bizimkiler:
Ersan Washington’a karşı 13’te 7’yle 19 sayı 10 ribaund ve 6 asistle (kariyer rekoru) yüzümüzü güldüren bir performans sergilemiş. Tabii ki maç erken kopmuş ve rakamların bir kısmı bu bölümde gelmiş fakat 33 dakika sahada kalıp aldığı süreyi değerlendirmesi sevindirici. Koçundan da oyunun temposunu değiştirdiğiyle ilgili övgü almış Ersan. Darısı diğer millilerimizin başına.
Ayrıca maçtan ek not, malum takaslardan beri mücadele ederek galibiyetler elde etmeye çalışan Wizards, bu maçta tecrübe eksikliğinden çok çekmiş; 21 top kaybına karşı takım olarak sadece 18 asistle oynamışlar.
Galatasaray'ı özel kılan tablo "fotoğrafta" mevcut
19 saat önce
3 FARKLI FIKIR:
Maçın erken koptugu zaman değil Ersan daha ilk yarıda 12 Sayı 5 ribaund ve 4 asist le oynuyordu. Dün gerçekten iyi bir oyun ortaya çıkardı.
James Posey nin kaybettiği top akıllara zarar maç uzatmaya gidebilecek haldeydi fakat sağolsun hediye etti.
cuma ersanli bucks washington a geliyor zevkli bi mac olcak. zira wizards hic olmadigi kadar zevk veriyor oyunu takaslardan sonra.
Yorum Gönder