Konyalı Portlandlılar bünyesine Tolga'dan sonra ikinci katılan isim Cem, kendisi Vancouver'da yaşıyor ve bu sayede Türkiye'dekilere oranla çok daha rahat bir şekilde maçları takip etme şansı var. İlk yazısını ben kendi hesabımdan yayınlıyorum, bundan sonra kendisi yazacaktır. Bir de farkedeceğiniz üzere Türkçe karakterler yok ama bundan sonraki yazılar için, o sorun da halledildi. Buyrun Heat - Celtics maçı:
Sezon acilislari her zaman icin farkli bir heyecan tasir, yeni sezona baslamanin verdigi keyifle birlesince de ortaya her zaman icin keyifli bir mac cikar. Ayni zamanda bu acilislar tasidiklari mesajlar acisindan cok onemlidir. Hem ileride olacaklar hakkinda ipucu verirler hem de vermezler. Bu yuzden sezon acilislarinin her zaman degisik bir havasi olmustur. Ornegin 2003/04 sezon acilisi olan Lakers - Dallas macini hatirlarsak; Lakers, Malone ve Payton'i Kobe - Shaq ikilisinin yanina ekledigi kadrosuyla Dallas'i buyuk bir farktan gelip maglup ederek sampiyonluk icin son bir kosuya hazir oldugunun mesajini vermisti. Ayni sekilde 2009/10 sezon acilisi olan Celtics - Cavaliers macinda da Celtics, bir onceki sezon yasanan basarasizligin ardindan yuzuk icin son kez savasacak gucu oldugunu gostermisti.
Onumuzdeki taptaze sezonun acilisi olan Miami Heat - Boston Celtics mucadelesi de her sezon acilisi gibi degisik mesajlar barindiracakti. Bu yuzden degisik bir gozle takip edilmeliydi. Cunku bu mac, "LeBron - Wade - Bosh nasil gozukuyor" ve "Celtics'in gucu kaldi mi" sorularinin cevabini verebilirdi. Arkadaslarimla daha onceden yaptigim konusmalarin sonucunda surekli olarak LeBron - Wade - Bosh triosunun nasil verimli kullanilabilecegini cikarmaya calisyorduk. Bu yuzden bu mac cok ilgi cekici olucakti. Ayni zamanda Celtics'in son kez saldiralim kaybedecek birsey yok havasinda sezona nasil girecegini de bu macla beraber gorebilicektik.
Maca Carlos Arroyo - Dwyane Wade - LeBron James - Joel Anthony - Chris Bosh besiyle baslayan Miami'ye karisilik yesil taraf Rajon Rondo - Ray Allen - Paul Pierce - Kevin Garnett - Shaquille O'Neal besiyle sahaya cikiyordu. Ancak macin baslamasindan hemen 3-4 dakika sonra goruldu ki Miami'nin Big 3 cekirdekli kadrosunun beraber oynama tecrubesine ihtiyaci vardi. Maca tamamen karmakarisik baslayan Miami'ye karsilik Celtics cekirdek kadrosuyla sahada yer almanin avantajini erkenden kullanma amacindaydi. Ilk ceyrekte zaman zaman savunmada playoff konsantrasyonuna yaklastiklarini gordum ki bu cok net bir "Bir kez daha savasacak gucumuz var" mesajidir. Hucumda yeteri kadar efektif olamasalarda, gecen sezon sayi kralligindaki 10 oyuncudan 3'unu barindiran bir takima 12 dakikada 9 sayi izni vermek anca Boston Celtics savunmasinin basarabilecegi bir seydi.
Ikinci ceyrege girildiginde ise isler Celtics adina cok daha iyiye gitmeye basladi. 16-9 biten ilk ceyregin ardindan Miami'nin 2. ceyrege hizli baslama ihtiyaci dogmustu. Ancak Celtics playoff konsantrasyonunda defans yapmaya baslayinca yan yana oynadiklari resmi mac sayisi 0 olan bir kadro ne kadar guclu olursa olsun tikanmaya mahkum kalacakti. Nitekim oyle de oldu. 31-15 Celtics ustunlugu yakalandigi sirada Erik Spolestra bir mola aldi. Bu onemliydi cunku Celtics buradan kopup gidebilirdi ve daha henuz 2. ceyregin yarisina bile gelinmemisti. Heat'in yildizlari ise sakin kalmanin oneminin farkina vardilar. Bu gelecek icin onemli bir isaretti cunku takim calismasi yapabileceklerini kisa sure icin de olsa gosterdiler. Molanin ardindan cok hizli bir 5 sayilik seriyle skoru 31-20'ye tasiyan Heat ufak bir kivilcim yakalamayi basarmisti. Ancak Doc Rivers cok yerinde bir reaksiyonla fark hala cift hanelerde olmasina ragmen mola aldi. Cunku rakibin oyunculari ruzgari arkalarina alirlarsa durdurmak cok zor olacakti. Bu mola da Celtics acisindan cok onemli bir sinavdi. Ufak bir hayat bulan Miami'ye karsilik verilmezse tehlikeli olabilirdi cunku daha 2. ceyregin yarisina gelinmisti. Celtics bu molanin ardindan savunma partisine devam etti ve farki yavas yavas ta olsa duzenli olarak arttirmayi basardi. Bu cok onemli bir mesajdi.
Bir devrede sadece 32 atabilen yeni Miami Heat ise burdaki arkadaslarim tarafindan cok cabuk gozden dusmustu bile. Yine de beklemek, sabirli olmak gerekicekti. Cunku LeBron ve Wade daha once All-Star'lar ve Milli Takim haric yanyana oynamadilar. Bu cok az mac demek. Tum ilk yari boyunca All-Star'da alley-oop'larin suyunu cikariyoruz ama boyali alanda duran Garnett adli yaratik nedense bizim takimda oynuyor o mac diyorlardi resmen. Iste bu yuzden henuz yanyana oynamamis kadro olduklari icin hakikaten ciddi elestri getirmek haksizlik olucakti mactan sonra. Yine de onlarin soyleyecekleri bitmemisti henuz...
Miami bu mactan birsey cikaracaksa bu 3. ceyrekte yapacaklari atakla olacakti. Cunku Celtics basini alip gidecek tecrubeye ve kaliteye sahip bir takimdi. Iste tam burda onemli bir karakter gosterdiler. LeBron atilan 27 sayinin 15'ine kendi imza atarken, diger sayilara da kesinlikle bir sekilde katkida bulundu. LeBron burada Wade ve Bosh'a da bir mesaj gonderdi. Zor durumda yuku omuzlayarak takimi gercekten tasidi. Bu cok ciddi bir sekilde "En onemli parca benim, top benim sorumlulugumda olmali" mesajiydi. Burada macin gidisatini belirliyecek olan takim da yine Celtics'ti. Iste aslinda biraz da bu yuzden mac gerektigi kadar cekismeli gidemedi. Miami henuz Celtics karsisinda macin kontrolunu eline alacak durumda degil. Celtics'in karakteri maci basindan sonuna kadar kontrol etti. Celtics oyununu oynadigi zaman Miami karsisinda duramiyordu durum bu kadardi. Ucuncu ceyrekte bir sure bocalayan Celtics ise cok guzel bir sekilde gecen sezonu andirdi. Gecen sezon normal sezonda one gectigi maclari kampanyali urun tadinda rakiplere dagitan Celtics'i hatirlayan herkes burda "Yine mi" sorusunu soruyordu.
4. ceyrek ise tipik bir sekilde bir takimin geriden gelmeye calismasini tasiyordu. Uzun bir sure boyunca iki takim arasindaki fark 9 ila 3 arasinda gidip geldi ama Celtics liderligi hic birakmadi. Miami'yi iki kere 3 sayi haricinde tek hucumluk farka yaklastirmadi bile. Macin kaderini cizecek dakikalarda ise henuz adini hic anmadigim adam Paul Pierce her zaman oldugu gibi sahneye cikti. Mac boyunca rolantide giden belki de tek Celtics'li olan Pierce, kafalarda olusabilecek soru isaretlerini macin bitimi yaklasirken ust uste 9 sayiyla aninda siliyordu. Bu 9 sayinin 6 si ise Eddie House'un Miami'yi geri getirmeye calisan ucluklerine cevap olarak potaya gonderilmisti. Ayni dakikalarda oyunun Celtics acisindan diger tarafinda ise adini bir kere andigim Kevin Garnett sahneye cikiyordu. Ribaundlar, top calmalar, her topa el uzatmalar, yardim savunmalari tam Garnett'in isleriydi. Tam bu dakikalarda ise Steve Kerr'un Rondo'nun 17 asisti var demesiyle kendimi kaybediyordum. Cunku Rondo'nun yaptigi asistler bu kadar dikkatimi cekmemisti.
Aslinda macin hikayesi baska bir bicimde bu son cumleyle de yazilabilir. Yazi boyunca Celtics'ten son ceyrek haric kimsenin adini anmadim surekli cogul konsutum. Ancak Miami dedigim kadar Lebron, Wade ve Bosh dedim. Macin bir baska boyutu da burada yatiyor. Miami'nin cekirdek kadrosu kaliteli olsa da yardimlasma cok onemli bir olay. Bu isin en iyisi Celtics'e karsi yapacak durumda olmayan Miami, LeBron 2. devredeki cabalari ve Celtics'in ufak bocalamasiyla oyuna tutunabildi. Celtics ayaga kalkinca ise tekrar macin kopup gitme ihtimali ortaya cikabiliyordu. Miami acisindan sorun olusturacak bir durum olarak bu diger takimlara onemli bir mesaj verdi. Yardimlasarak o uclu simdilik yenilmeye musaitti. Yine de biraz sabirla beraber o uclu buldozer tadinda bir galibiyet serisi yakalayabilecek kapasiteye de sahipti.
Her seyi toparladigimiz zaman icerdigi mesajlarla sampiyonluk yolunda ipuclari cizebilecegimiz bir mac oldu. Celtics'in gucu var evet ama saglikli kalabilecekler mi? Celtics'in yasli ayaklari onlari tasiyacak mi? Miami ucluyu bir arada oynatana kadar ne kadar zorlanicak? Miami'de Pat Riley ne zaman gelip egolari olumlu yonde kullanacak? Bu sorular sampiyonluk acisindan kritik sorular o yuzden henuz bir sey soylemek icin cok erken. Elimizdeki mesajlarin ne kadar gercege donusecegini ise simdilik bilmiyoruz ama takip ederek gormeyi de bekliyoruz.
Herkes icin guzel bir sezon olmasi dilegiyle.
27 Ekim 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 FARKLI FIKIR:
hayırlı olsn ancak bi sonraki yazı bu kadar uzun olmaz sanırım okurken yoruldum cünkü :D benden bi öneri cem arkadasıma konyalıportlandlılar genelde az am öz yazı yazarak olayı anlatır cok fazla dolamaz anlatmak istedeği şeyi..buna dikkat edersen bundan sonra daha güzel olur...basarılar ve hosgeldin
ah benim canlarım süperstarlarımız 80 sayıdamı kalmış toplam:) Kobe reyiz tek başına atıyor her sezonda 1-2 maçta neredeyse o sayıyı
Yazı pek güzel olmamış ama ilk yazıdan dolayıdır umarım. Yazım hataları ve virgül kullanımına biraz dikkat okumak zor bu şekilde.
ugur arkadaşımıza tezat olacak ama, 1996dan beri netteyim, toplasan 5 kere yorum yapmamışımdır.. Lakin oldukça iyi bir maç/takım özeti idi. Lütfen devamını getirsin.
Sitede yazan herkese kolay gelsin
herdenay
İlk maçtan aldık havanızı. :)
Maç kaç-kaç bitti? Yoksa yazı uzun olduğu için ben mi göremedim skoru? (bakıyorum ama hala göremiyorum...)
güzel yazı.. boston sux
Yorum Gönder