Günün hayvan performansları:
19 dakikada 18 sayı atan Nowitzki iki tane üst üste (bana göre ucuz, yine de itiraz etmesi yanlış) teknik faul alarak oyundan atılınca Dallas üçüncü çeyrekte sadece 14 sayıda kalıp maçı büyük tehlikeye sokmuş. Fakat 37. doğum gününü kutlayan Kidd, gecenin bozulmasına izin vermeyerek son çeyrekte 13 sayı 4 asistle karşılaşmayı takımına kazandırmış. Maçı da 21’de 10’luk şut isabetiyle (ve tam 11 üçlük denemiş) 26 sayı 12 asist ile bitirmiş doğum günü “çocuğu”.
4 maçın oynandığı gecede uzatmaya giden Bobcats-Wizards maçının yıldızı Gerald Wallace olmuş. 17 sayısını 17 şutta bulan Wallace, bunu 19 ribaund alarak telafi etmiş. 3-4 aydır bu kadar fazla ribaund topladığını hatırlamıyorum. 3 tane de top çalması var Wallace’ın. Blatche maçta sadece 7 buçuk dakika süre alabilmiş. Flip Saunders’ın dediğine göre naz yapıp oyuna girmek istememiş kendisi. Şut yüzdesi bakımından pek iç açıcı olmayan maçta iki takım da %39 isabetle oynamış. Wizards uzatmada sadece 4 sayıda kalınca karşılaşmayı galip kapatan ekip 95-86’lık skorla Bobcats olmuş.
Maçtan önce Carmelo’yla eşleşmek istediğini belirten Gallinari aradığını bulmuş, bunu da 19’da 7’yle 28 sayı atarak ödüllendirmiş. İtalyan oyuncunun en önemli sayıları New York’un bariz üstünlük kurduğu 3. çeyrekte gelmiş, 28 sayısının 17’sini atmayı başarmış bu bölümde. Al Harrington da kenardan 23 sayı 9 ribaundla büyük katkı sağlamış takımına.
Boşa kürek çekenler:
Clippers’ta Drew Gooden 26 sayı 20 ribaundla eski takımına karşı canavar bir gece geçirmiş tam anlamıyla. O ve 22 sayı 9 ribaundu bulunan Kaman, Kidd’in doğum gününü az kalsın mahvediyormuş ancak son çeyrekte 30 sayı yiyip 19 sayı atarak 96-106 skorla kaybetmişler maçı.
New York deplasmanında Carmelo’nun 36 sayısı maçı kazanmaya yeterli olmamış. 42 dakika sahada kalıp 26’da 14’le şut atmış Melo. 5 ribaund 2 asisti var ama onlar ekstra tabii. Billups ona 25 sayı 6 asistle yardım etmeye çalışmış ama onun da şut yüzdesi iyi değil (13/5). Kariyerinde pek çok kez yaptığı gibi bol bol çizgiye gitmiş, 15’te 14 isabet bulmuş serbest atışlarında ama 104-109’luk malubiyete engel olamamış o da.
Günün X-faktörü:
Pacers’ta Brandon Rush Detroit potalarına 9’da 7’yle 20 sayı göndererek bu sezonki en iyi performanslarından birini göstermiş. Sayılarının 15’i 6’da 5’le isabet bulduğu üçlüklerinden gelmiş. Pacers’ın diğer öne çıkan isimleri 32 sayı atan Granger ve 13 asisti bulunan Earl Watson’mış. Indiana bu maçı 98-83 kazanarak Detroit’i tarihinde ilk defa süpürmüş oldu. Kötü giden sezonun tesellisi olmuştur bu. Gerçi artık biraz kaybetsinler derim çünkü draft için güzel bir sıra kapmaları şart gibi.
Takımı baltalayanlar:
Hamilton’ın 5 asisti var ama sahanın iki tarafında da felaket olan Pacers’a karşı 12’de 3 şut isabetinde kalmış. O kadar kötüymüş ki 22 dakika oynamış sadece. Son maçlarda şut yüzdesinde büyük bir düşüş var Rip’in. Tabii Detroit’te baltalayanlar bitmiyor, baktığımızda Jerebko’nun 9’da 2’sini ve Villianueva’nın 12’de 4’ünü görüyoruz. Takım olarak da %37’yle atabilmişler.
Ziyech, yine kafa karıştırdığı bir dönem yaşatıyor
19 saat önce
4 FARKLI FIKIR:
RIP, bu kontratla kime gönderilir ki? Ancak yanına Stuckey'i koymak lazım. Ama Dumars buna yanaşmaz. O zaman Gordon neden takıma katıldı?
Sorular... Sorular... Sorular...
Nerede 2002-2008 arası Pistons, nerede bugünkü averaj takımı?
Belki koç, belki oyuncu kadrosu... Ama en önemli fark "sağlık"!
Başarılı döenemde en fazla maç kaçıran 5 veya 6 tane kaçırıyordu. Bu sezon ise Stuckey, Wallace, C-Vill, B. Gordon, RIP ve hatta Tayshaun onlarca maç kaçırdı. Yeniden ypılanma aşamasındaki bu genç takımda üreler ve roller çok karıştı. Yoksa Pistons tabeladaki yerinden daha iyi potansiyele sahip.
Tabii ki bu durum takasları engellemez, tabii RIP'i alacak keriz pardon dış skorer açığı olan ve karşılığında inside scorer verebilecek bir takım bulunabilirse.
Belki birçoğuna yok artık dedirtebilecek bir senaryo var. Ancak gayet ciddi.
C.Paul + E. Okafor > Pistons
RIP+Tayshaun+Stuckey> Hornets
Pek ihtimal vermedim. Neyse daha çok erken...
kidd hergün doğumgünü gazı ile oynasa dallas'ı kimse tutuamaz. şaka bi yana 41 dakika oynamış, zaten dakika ortalaması da 39 küsür sanırım. 37 yaşındaki bir oyuncu için gerçekten olağanüstü yaptıklardı demek isterdim ama bu jason kidd. umarım şampiyon olarak bitirir kariyerini.
Herşeyin başında bu nefis bir blog . Hazırlayan arkadaşın ellerine sağlık. Bu arada Tony Douglas gerçekten ilgi çekiyor. Demek ki Jordan Hill geçenlerde yaptığı çıkışında haklı. NY bence çaylaklara da şans vermeliydi bu kadar iddiasız halleriyle nitekim vermeleri onlara faydalı olacak. T-Mac hayalkırıklığı yaratıyor o takımda 25 civarı ortalama tutturamıyorsa artık eski haliyle en ufa alakası olmadığını söyleyebiliriz ve ne yazıkki ucuza ortalama bir takıma gidecek.
güzel bir yazı olmuş. Elinize sağlık ;)
Yorum Gönder