BIY AD

14 Aralık 2009 Pazartesi

Love: "Bizim Koçun Adı Neydi?"

Hazırlık maçında elini kırdığı için sezonun ilk 1 ayını kaçıran Kevin Love, son 6 maçtır takımında görev alıyor. Genç uzun, bu sezon ilginç bir şekilde denediği ve başarılı olduğu üçlükleriyle dikkat çekiyor: 7/11. Geçtiğimiz sene ise 2/19 isabet sağlayabilmişti koca sezon boyunca. Kolej kariyeri boyunca dış şutlarda isabet bulan bir uzun olan Love'ın, NBA'de daha uzak olan üçlük çizgisinden zorlanması pek çoklarını şaşırtmıştı. Love'a göre işin içinde başka etkenler varmış.

Love geçen gün yaptığı açıklamada "Koçun ismini hatırlamıyorum ama geçen sezonun başındaki koçumuz bana üçlük atmayı hatta 3 metreden uzaktan atış kullanmamı yasaklamıştı. Şimdi ise bana güvenen bir koçum var. Onun güvenine sahip olmak şutları çok daha rahat atmamı sağlıyor çünkü o şutları sokabilecek yetenekteyim." demiş. O koçun Randy Wittman olduğu hatırlatılınca da "Her neyse, yorum yok" diye devam etmiş.

Hiç memnun değilmiş koçundan anlaşılan, hatta ufak çaplı bir nefret bile varmış diyebilirim. Ama Love'a sormak lazım, onu deli gibi beğendiği için draft eden McHale sezonun geri kalan 60 maçında takımın başına geçtiğinde niye hiç denememiş üçlük diye. Üstelki McHale, Love'a olan güvenini her açıklamasında belli ediyordu. Bence Love'a NBA'deki ekstra mesafe fazla geliyordu. Zaten yazın üçlüğü üzerinde çalışarak bunun üstesinden geldiğini kendisi de söylemiş. O zaman niye Wittman'a taş atmak?

Love benim beğendiğim bir oyuncu ve geçen sezon içeride kendisinden uzun olan forvet/pivotlara karşı topu potaya göndermekte oldukça zorlandığına şahit olmuştum. Bu sezon maalesef henüz izleme şansım olmadı ama yazılanlar aynı sıkıntının devam ettiği yönünde. Umarım işin kolayına kaçarak kendisini 'şutör uzun' olarak tanımlama yoluna gitmez Love. Hem içeriden hem dışarıdan oynayan komple uzunlara hasret kaldık...

0 FARKLI FIKIR: