BIY AD

13 Kasım 2010 Cumartesi

13 Kasım Programı

14 Kasım Pazar 02:00 / Orlando Magic - New Jersey Nets
14 Kasım Pazar 02:00 / Utah Jazz - Charlotte Bobcats
14 Kasım Pazar 02:30 / Toronto Raptors - Miami Heat
14 Kasım Pazar 02:30 / Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers
14 Kasım Pazar 03:00 / Portland Trail Blazers - New Orleans Hornets
14 Kasım Pazar 03:00 / Washington Wizards - Chicago Bulls
14 Kasım Pazar 03:00 (NBA TV) / Boston Celtics - Memphis Grizzlies
14 Kasım Pazar 03:30 / Philadelphia 76'ers - San Antonio Spurs
14 Kasım Pazar 03:30 / Golden State Warriors - Milwaukee Bucks


Saunders'ın hafta içi sinirlenip antrenmanı yarıda kesmesinden sonra dün Bobcats'e yenilen Wizards, bu sefer Bulls'a konuk olacak. Blatche ayağında kırık nedeniyle kötü bir başlangıç yapmıştı sezona, yavaş yavaş toparlanıyor, en büyük kozları o. Ancak dünden yorgunlar, Bulls'a karşı koymakta zorlanacaklardır. Bobcats ise ligin en formda takımlarından Jazz ile karşılaşacak. Burada bir sürpriz yaşayabiliriz bence. Sezona beklentilerin çok altında başlayan Miami'nin rakibi Raptors. Artık rahat bir galibiyet alacaklardır diye düşünüyorum. Hem LeBron da 44 dakika aldıktan sonra yakınmıştı, dinlenme fırsatı bulur herhalde bugün.

Günün Hareketleri - 12 Kasım


Link

Griffin'in 3 numaradaki hareketi baya güzel. Kobe'nin buna benzer bir smacı vardı geçen senelerde onu anımsatıyor, tabi Kobe'ninki daha estetikti. Top 10'da benim de favorim Igoudala'nın smacı. Hızını almış bir Iguodala'nın karşısında durarak yanlış bir seçim yapmış Cardinal.

12 Kasım'dan Notlar

Günün Hayvan Performansları:
-Kevin Love'ın yaptığı çok ayıp onu baştan söyliyeyim. 31 sayı tamam da 31 ribaund nedir? Üçüncü çeyrekte tek başına alınan 15 ribaund nedir? Devre de sadece 6 sayıdayken maç sonunda 31 sayıya ulaşmak nedir? Bunun en son yapanın Moses Malone olduğunu ve bunu 1982 yılında başardığını söylersek Love'un ne kadar değerli bir şey yaptığını anlatmış oluruz herhalde. NBA'de inanılmaz şeyler oluyor gerçekten, Pacers'ın çılgın 3. çeyreği ve Millsap'in performansı derken şimdi de bu. 31 sayı 31 ribaund 5 asist. Gerçekten inanılmaz.

-İki genç ve gelecek vaadeden takımı karşı karşıya getiren maçta OKC çekişmesi son dakikaya kadar süren maçı kazandı ve Portland karşısında bu sezon 2. kez galip geldi. İlk maçta 28 sayı 11 asist ile oynayan Westbrook ise bu maçta 36 sayı 7 ribaund 7 asist 3 top çalma 2 blok ile oynayarak takımına galibiyeti getirdi.

-Utah geriden gelip kazanmaya devam ediyor. Bu sefer de Atlanta deplasmanında son çeyrekteki 27-17'lik seriyle galip gelmeyi başardılar. Miami, Orlando ve Atlanta gibi Doğu'nun 3 sağlam takımını deplasmanda yenerek büyük iş başardılar gerçekten. Atlanta karşısında öne çıkan isim ise 24 sayı 10 asist 5 ribaund ile Deron Williams oldu.

-Washington ligin vasat bile olmayan takımlarından bu çok açık. Kadro kalitesi olarak fena değiller ancak oynadıkları oyun gerçekten kötü. Ligin iyi savunma takımlarından Charlotte ile evlerinde karşılaştılar ve yine mağlup oldular. Charlotte'da öne çıkan isim ise 9/15 ile 25 sayı ve 14 ribaund ile oynayan Gerald Wallace oldu.

-Detroit deplasmanda ilk galibiyetini yine ligin kötü takımlarından Clippers karşısında alırken Villanueva 30 sayı üreterek takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

-Sezona kötü başlayan Nash ise yavaş yavaş kendini buluyor. Özellikle sezonun ilk maçlarında asist sayıları beklenenin çok altında olan Nash son 3 maçta 40 asist yaparak etkinliğini hissettirmeye başladı. Sacramento'yu kendi evlerinde yendikleri maçta 18'de 13 ile atılan 28 sayının yanına 14 asist ve 7 ribaund koyarak galibiyeti getirmiş Nash.

-Toronto'nun deplasmanda Orlando'yu yenerek gecenin en büyük süprizine imza attığı maçta Derozan'ın 26 sayı 7 ribaund ile Bargnani ise 27 sayıyla galibiyete en büyük katkıyı veren isimler olmuşlar.

Boşa Kürek Çekenler:
-Günün hayvan performanslarını Toronto-Orlando maçında bırakmışken yine oradan devam edelim. Benchten gelen Pietrus 8/11 üçlük isabetiyle ürettiği 24 sayısı ve maçın son saniyelerinde attığı 2 üçlük takımına galibiyet getirmese de Pietrus performansıyla göz doldurdu.

-Josh Smith ise o alıştığımız çok yönlü performanslarından birini Utah'a karşı sergiledi ancak bu performansı yeterli olmadı. 20 sayı 13 ribaund 5 asist 2 blok.

-Blake Griffin ve John Wall için bu sezon istediklerini yapma yılı olduğunu söyleyebiliriz. İkisinin de takımı çok dağınık ve muhtemelen playoff yarışında bile olamayacaklar. Clippers'ta Baron Davis, Washington'da Arenas takas olabilir. Yani ikisi de takımlarının en önemli oyuncuları konumundalar ki bu da rakamlarına yansıyor. Clippers uzatmada Detroit'e yenilirken Griffin'in 18 sayı 18 ribaundluk performansı galibiyete yeterli olmamış.

Bizimkiler:
-Hido bildiğimiz gibi diyebiliriz. 25 dakikada 6 sayı 4 ribaund ile oynamış. Yarın geceki Lakers-Phoenix maçından sonra geniş bir Hidayet Türkoğlu analizi düşünüyorum. Ancak şimdilik şunu söyleyebilirim ki Hidayet benim onun başarısını karşı olan inancımı kaybetmek üzere. Benim kaybetmem çok sorun değil tabii ancak koçu kaybederse Hidayet'in NBA'de bench ısıtmaktan başka bir işlevi kalmaz. "Ben paramı aldım artık yatışa geçtim" diyosa bilemem tabii.

30+

Geçen gece Millsap ve Indiana'nın takım olarak gösterdiği performanslardan sonra bir tarihi olay da bu gece yaşandı. Minnesota'nın New York'u 112-103 yendiği maçta Kevin Love 31 sayı- 31 ribaund ile tarihe geçti. En son iki kategoride birden 30+ yapabilen isim, efsanevi uzunlardan Moses Malone imiş 32 sayı-38 ribaund ile 1982'de. Aslında Lakers maçında da bunun sinyallerini vermişti Love aldığı 24 ribaundla. Karşısında Amare ve Gallinari'den oluşan pota altını bulunca zorlanmadan geldi istatistikler. Ben de şaşırmadım pek maçı izlerken, Knicks herhalde en olası rakiplerden biriydi bu istatistik için. Çıksın istedim Love 35-40 ribaunda, tarihe tanıklık etmenin keyfiyle. Bu arada önce Beasley'in 42 sayısı ardından Love'ın 31 ribaundu, ilginç şeyler oluyor Minnesota'da. Şimdi gözler Darko'ya çevrildi, o da çift haneli skorlar üretmeye başlarsa takımda büyü olduğuna inanacağım.

Günlük Tahminler - 12 Kasım

John Wall 30. Sayı + Asist Alt (Betsson)

Genç yıldız profesyonel kariyerine müthiş bir giriş yaptı. Son maç yaptığı triple double da moralini epey yükseltmiştir. Wizards'ın bu geceki rakibi Bobcats ve Bobcats ligin en düşük tempoda oynayan takımlarında başı çekiyor. Ayrıca takım savunmaları da hiç fena değil. Arenas henüz gerçek Arenas gibi bir performans sergilemedi. Belki Wall'un takımdaki liderliğini kabul etmiş gibi görünüyor ama şut denemekten çekinecek veya skor üretme konusunda geri planda kalacak bir isim kesinlikle değil. Arenas'ın bu girişkenliği de Wall'u olumsuz etkileyebilir. Çok fazla serbest atış çizgisine gidememesi durumunda Wall'un bu gece Charlotte karşısında açılan bareme ulaşamayacağını düşünüyorum. Herkese bol şans...

Griffin -1 Sayı (Betsson)

Bu gece Clippers adına Eric Gordon'ın oynamama ihtimali var. Baron Davis ve Kaman ise kesin oynamayacak. Yani Griffin muhtemelen takımın ilk skor opsiyonu olacak. Detroit pota altını da hesaba kattığımızda bu maçta pek zorlanmayacağı olası. Detroit'te ise son zamanlarda pek ön plana çıkmasalar da Clippers savunmasında skor üretme potansiyeline sahip çok isim var. Bu şartlar altında Griffin'in Stuckey'den en az 2 sayı daha fazla atacağını düşünüyorum.

NOT: Tahminlerimizin oluşturacağı olumlu veya olumsuz durumlardan KP ailesi olarak sorumluluk kabul etmeyeceğimizi ve Türkiye'de yasal olmayan sitelerdeki bahisleri yurt dışındaki okurlarımız için değerlendirdiğimizi belirtmeliyim.

12 Kasım 2010 Cuma

12 Kasım Programı

13 Kasım Cumartesi 02:00 / Utah Jazz - Atlanta Hawks
13 Kasım Cumartesi 02:00 / Houston Rockets - Indiana Pacers
13 Kasım Cumartesi 02:00 / Toronto Raptors - Orlando Magic
13 Kasım Cumartesi 02:00 / Charlotte Bobcats - Washington Wizards
13 Kasım Cumartesi 03:00 / New York Knicks - Minnesota Timberwolves
13 Kasım Cumartesi 03:30 (NBA TV) / Philadelphia 76'ers - Dallas Mavericks
13 Kasım Cumartesi 04:00 / Sacramento Kings - Phoenix Suns
13 Kasım Cumartesi 04:30 (NTV) / Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder
13 Kasım Cumartesi 05:30 / Detroit Pistons - Los Angeles Clippers

9 maçın oynanacağı Cuma gecesinde öncelikli olarak göze çarpan maç Florida'yı dağıtıp yoluna devam eden Jazz ile kaybettiği ivmeyi yakalamak isteyen Hawks arasında oynanacak. Güneydoğu grubunun 3 iddialı takımından ikisini mağlup eden Jazz, üçlüyü tamamlamak isteyecektir. Bir diğer ivme yakalamak isteyen takım Rockets ise namıdeğer 144 Indiana'yla karşılaşıyor. Artık onlar için de söylenecek bir söz bulunmuyor çünkü bu sezonun en büyük balonlarından biri oldukları kesin. Şimdiden yarıştan koptuklarını söyleyebiliriz. Son olarak bahsedeceğim maç ise genç ekollerini karşı karşıya getiren Portland-Oklahoma maçı. Yıllarını geleceğe yatırıma veren bu 2 takım artık işin meyvelerini yeme sürecine girmiş bulunuyor. Zaten aralarında oynanan ilk maç da müthiş bir çekişmeye sahne olmuş, kazanan uzatma sonucu belli olmuştu. Sezonun seyir zevki en yüksek maçlarından biri olacağını düşünüyorum.

Günün Hareketleri - 11 Kasım


Link

3 maçlık bir geceden çıkan hareketler beklentilerin üzerinde. LeBron'un turnikesi çok hoş görünüyor ama yapan LeBron olduğu için insan şaşırmıyor. Shannon Brown'ın smacı da çok sağlam ama Rondo'nunki benim de bir numaram. Smacı vururken epey zorlanınca ters bir şekilde düşmüş Rondo, bu da olayı daha bir estetik hale getirmiş.

Hido Benchten Gelebilir

NBA'deki temsilcilerimizden Hidayet Türkoğlu sezona pek iyi başlayamadı. Özellikle savunmada fazlasıyla zorlandığını söylemek mümkün. Kalıplı 4 numaralar onu pota altında çok zorluyor ve bu da Hido'yu hem yoruyor hem de faul problemine sokuyor. Ayrıca karşısında Hido'yu gören Lamar Odom, Zach Randolph gibi ligin elit uzunlarından olmayan oyuncuların neler yapabileceğini görünce bi' Gasol, bi' Duncan, bi' Scola neler yapabilir düşünmesi bile kötü. Belli ki Phoenix Suns koçu Gentry'de bu durumun farkında ve Hidayet'i daha kalıplı 4 numaralarla eşleşeceği maçta benchten getirebileceğini söylemiş ve "Kendisinin Zach Randolph gibi kalın oyuncularla eşleşmesini istemiyorum. Bu onun için kötü bi' durum." şeklinde eklemiş. Oyun başladıktan sonra 5 dakika sonra faulsüz ve yıpranmamış şekilde oyuna girer diyerek de Hido'yu 6. adam gibi kullanabileceğinden bahsetmiş.

Gentry ligde benim beğendiğim koçlardan. Oyunculardan nasıl maximum verim alabileceği konusunda başarılı ve bu da takımını bir adım ileriye götürüyor. Hidayet'i benchten getirme fikri de hem takım için hem de Hido için çok olumlu bir karar olur. Hidayet oyuna girdiğinde hem karşı takımın uzunları yıpranmış olur hem de Hidayet faul probleminden uzak durmuş olur. Ayrıca daha çok 2nd unit ile sahada kalacağı için topa daha fazla hüketme şansı bulur ve performansını arttırır. Umarım Gentry bu kararını bir an önce hayata geçirir.

11 Kasım'dan Notlar

Günün Hayvan Performansları:
-Ray Allen bazen öyle bir atmaya başlıyor ki izleyenlere sanki hiç kaçırmayacakmış gibi geliyor. En son geçen final serisinin 2. maçında böyleydi. Tam 8 üçlük sokmuş ve Celtics Staples Center'dan galibiyet çıkararak seriyi eşitlemişti. Miami deplasmanında da benzer bir performans sergilemiş Allen. Celtics'in Heat'i deplasmanda yenerek Miami'ye karşı ikinci galibiyetini aldığı maçta 7 üçlükle 35 sayı üreterek takımına galibiyeti getirdi Ray Allen.

-Chicago back-to-back'ten gelen Golden State'i 30 sayı farkla çok rahat geçerken Derrick Rose bu sezon bizi alıştırmaya başladığı double-double'larından birini daha yaptı ve takımının yıldızı oldu. 22 sayı 13 asist ile oynadı ve takımına galibiyeti getirdi. Geçen sezon sadece bir maçta 13 asisti olan Rose, bu sezon daha şimdiden 3 maçta 13 ve üstüne çıktı. Bunun yanında Luol Deng'de 26 sayı 11 ribaund 6 asistle Rose'un en büyük destekçişi oldu.

-Denver-Lakers maçını izleme fırsatı buldum (Varol League Pass!) ve maçın analizini öğleden sonra yapacağım öncelikle bunu belirtiyim Carmelo'nun performansına geçmeden. Kobe'nin 26.000. sayısını attığı ve bu sayıya ulaşan en genç oyuncu olduğu maçta sezona kötü başlayan Carmelo damga vurdu. 32 sayı 13 ribaund ile yıldızlaşan Carmelo için asıl değerli olan bu istatistikleri Artest ve Barnes gibi iki çok iyi savunmacıya karşı yapmış olmasıydı.

Boşa Kürek Çekenler:
-LeBron James şu ana kadar Miami'nin saha içindeki lideri. Yani Cleveland'da nasıl oynuyorsa burada da öyle oynuyor. Top hücumlarda daha çok onun elinde ve hücum organizasyonlarını kendisi yapıyor. Wade ise sadece skor üretmeye kanalize olmuş durumda. LeBron'un liderliği rakamlara da yansımış durumda. Topa sürekli hükmeden LeBron'un rakamlarında Cleveland'dan geldikten sonra düşüş olması beklenirken o düşüşün çok az olduğunu da belirtmek gerekiyor. Kendi evlerinde Boston'a yenildikleri maçta 35 sayı 10 ribaund 9 asist ile oynayarak takımının yıldızı oldu. Ayrıca maçta tam 22 serbest atış kullandığını da belirtmek gerekiyor. Celtics ise takım olarak 25 tane kullanmış.

Bizimkiler:
-Ömer Aşık aldığı süreleri iyi değerlendirmeye devam ediyor. Golden State karşısında 11 dakika aldı ve bu 11 dakikaya 8 sayı 5 ribaund gibi değerli bir istatistik katkısı sığdırdı. Umarım çaylak duvarına çarpmaz ve uzun süreler böyle devam eder.

Enes Kanter'in NCAA'de Oynaması Yasak

Enes'in NCAA'de oynayıp oynamayacağına dair beklediğimiz karar dün gece çıktı. Basketbolda geleceğe dair en önemli umudumuz olan Enes bu sezon NCAA'de oynayamayacak. NCAA'in yaptığı açıklamada Enes'in, 2008-09 sezonunda ihtiyaçları haricinde 33033 dolar fazladan aldığı ve bunun Enes'i profesyonel yaptığı belirtildi. Bir çoğunuzun bildiği üzere, profesyonel sınıfına giren oyuncuların NCAA'de yer alması yasak.

Kentucky Üniversitesi karara itiraz edecek ancak bugüne kadar profesyonel statüstünde sayılan hiçbir oyuncu hakkında verilen kararın değişmediğini belirtmeliyim. Bu da Enes'in önümüzdeki sene büyük ihtimalle basketbolsuz geçireceğini gösteriyor. Tabii genç yıldızın elinde Avrupa'ya dönmek gibi bir ihtimal de bulunuyor. Ancak bu şekilde, NCAA'e göre biraz daha gözlerden uzak olacağı için draft'ta alt sıralara inebilir. Alt sıralar demişken, bu seneyi bomboş geçirse bile 14'ten aşağı düşmeyeceği neredeyse kesin zaten. Ama NCAA'de çok ses getirip ilk sıradan seçilme ihtimali varken, artık o defter kapandı diyebiliriz.

Enes'in kararını merakla bekliyoruz bakalım. Bence sezonu basketbol oynamadan geçirmektense, Avrupa'ya dönmesi onun için daha iyi bir seçenek olacaktır. Bakarsınız pota altında büyük sıkıntı yaşayan Efes'e gelir... "Niye?" diye soracak kişilere şöyle açıklayayım. Fenerbahçe'de Nedim Karakaş, güvenilir bir kaynaktan aldığım bilgiye göre NCAA'den herhangi bir talep yokken belgelerle gidip Enes'i şikayet etmişti ve oyuncunun NCAA'de oynamasına engel olmaya çalışmıştı. Bunun da nedeni Fenerbahçe'nin, Enes'e kontrat önermesi ancak Enes'in, Amerika hayalini gerçekleştirmek uğruna serbest kalmayı tercih etmesiydi. Kısacası iki taraf arasında soğuk rüzgarlar estiği, hatta fırtınalar koptuğu açık. Keşke böyle büyük bir değerin Amerika'ya gitme isteği fazla görülmeseydi ve kontrat uzatmama kararının tamamen oyuncunun hakkı olduğu anlaşılsaydı bazı kişiler tarafından. Şimdi Enes'i izliyor olurduk, Kentucky Wildcats formasıyla...

Neyse merakla bekliyoruz bakalım hem itirazdan çıkacak sonucu hem de Enes'in muhtemel bir ret sonrası vereceği kararı.

Günlük Tahminler - 11 Kasım

Garnett -2 Sayı + Ribaund (Betsson)

Bu gece oynanacak olan Celtics-Heat maçında Garnett'e Bosh karşısında -2 sayı+ribaund bahisi açılmış. Öncelikle söylemek gerek ki her iki isim de takımın ana skor opsiyonu değil ama ribaund işin içine girince olay değişiyor. Heat'te ribaund alabilecek kısalar Celtics'e göre çok fazla. Ayrıca ortalamalarına baktığımızda da Garnett'in bu iki kategoride handikapı kapatabilecek kadar üstünlüğü bulunuyor Bosh'a karşı ki önemli bir kıstas bu da. Maç içinde LeBron ve Wade'in maçı kazanmak adına Bosh'ı arka plana itme ihtimali, Bosh'ın sert pota altında sinme ihtimali... Bunlar da bahisimiz için olumlu diğer etkenler.

Bulls-Warriors 215.5 Alt (İddaa)

Chicago evinde Golden State'i konuk edecek bu gece ve İddaa bu maça 115 sayı açmış. Golden State evinde rakipleri koşmaya zorlasa da deplasmanda kendi temposunu kabullendirmekte zaman zaman zorlanıyor. Bulls da hızlı tempoyu seven bir takım ama elbette Golden State kadar değil, ayrıca savunmaları da kötü değil. Eğer Rose rakibe uyup takımını deli gibi koşturmazsa -ki rahat galibiyet için mantıklı olan bu- 215 sayının olmayacağını düşünüyorum maçta. Yok Rose da tempoya ayak uydurursa o zaman da güvencemiz Bulls'un savunması olacak. Evlerinde Knicks'ten 120 yedikten sonra birşeyler değişmiş olacak ki son maçta Denver'ı 90 civarında tutabildiler. Herkese bol şans...

NOT: Tahminlerimizin oluşturacağı olumlu veya olumsuz durumlardan KP ailesi olarak sorumluluk kabul etmeyeceğimizi ve Türkiye'de yasal olmayan sitelerdeki bahisleri yurt dışındaki okurlarımız için değerlendirdiğimizi belirtmeliyim.

11 Kasım 2010 Perşembe

10 Kasım'dan Notlar

Günün Hayvan Performansları:

- Deron Williams liderliğinde bir inanılmazı daha başardı Utah. Miami deplasmanında aldıkları galibiyetten sonra dün gece Orlando farkı çift hanelere çıkarınca herkes gibi ben de Utah'ın yorgunluğa yenik düşüp havlu atacağını düşündüm ama son çeyrekte toparlandılar ve Orlando'yu da dize getirdiler. Deron 30 sayı-14 asistle galibiyette başrolü oynadı. Ayrıca farkın erimesinde Deron Williams'a en büyük yardımı yapan Millsap 23, maçı koparan Al Jefferson ise 21 sayıyla burayı hakeden diğer isimler.

- Dün gece Houston karşısında kariyerinin ilk triple doubleını yapan John Wall, takımına da galibiyeti getiren oyuncu oldu. 19 sayı- 13 asist- 10 ribaund- 6 top çalması var, ben yazarken yoruldum... (Wall bu performansıyla triple double yapan en genç 3. oyuncu oldu, bu kategorideki ilk iki isim ise LeBron ve Odom)

- Geçen gece evinde Cavaliers'a kaybeden Nets rövanşı deplasmanda aldı. Devin Harris'in o maçtaki performansı galibiyet için yeterli olmamıştı dün gece bu şanssızlığını da kırdı. 31 sayı- 9 asisti var Harris'in.

- Curry sakatlıktan döndükten sonra formunu bulmaya başladı. New York karşısında 25 sayı- 8 asist- 6 ribaundı var. Bu istatistikleri Knicks karşısında yapmış olması etkileyiciliği biraz azaltıyor belki ama buraya girmesine engel değil. Yine aynı maçtan David Lee, MSG'a dönüş maçında eski takımının taraftarlarını üzdü. Karşısında Amare'yi de bulunca 28 sayı- 10 ribaund yaptı.

- Memphis karşısında ilk yarıyı 15, maçı 25 sayıyla tamamlayan Terry takımının ilk yarıda ayakta kalmasını sağladı. Ayrıca Matrix de uzun zaman sonra etkileyici bir maç çıkardı 20 sayıyla, ikinci devrenin başında farkı açan isimdi kendisi.

- Westbrook-Durant ikilisi dün gece 76'ers karşısında takımını ipten aldılar. 31'er sayı üreten ikili Thunder adına kafa kafaya giden maçın son 16 sayısını da kaydetti. Westbrook'un ayrıca 12 asisti var.

- Ve assolist en sona denk geldi. Dün gecenin en iyi performansı Beasley'e ait. Sacramento deplasmanında takımının ürettiği 98 sayının 42'sini atarak kariyer rekoru kıran Beasley 9 da ribaund aldı ve Minnesota'yı galibiyete taşıdı.


Boşa Kürek Çekenler:

- Yao'nun sakatlığıyla morali bozulan Houston'da ayakta kalan Scola-Martin ikilisinin çabaları galibiyete yetmedi. Scola'nın 24, Martin'in 31 sayısı var.

- Amare'yi buraya koyma konusunda kararsızdım aslında. Savunmada çok kötüydü ve 6 turnoverı vardı. Ama tüm bunlara rağmen yüzdeli şut isabeti ve yaptığı 33 sayı- 10 ribaundla yazmayı uygun gördüm.

- Zach Randolph Dallas'a karşı Memphis adına ayakta kalabilen tek isimdi. Özellikle boyalı alanda çok etkili olan Randolph, maçı 4'ü ofansif 9 ribaund ve 23 sayıyla tamamladı.

Bizimkiler:

- Delfino'nun bu gece de süre alamadığı maçta Ersan kenardan gelerek 27 dakikada 16 şut girişimiyle 17 sayı- 10 ribaund üretti. Oldukça girişken ve aktif olduğunu çıkarıyorum istatistiklerinden. Umalım ki Delfino döndüğünde bu performansı devam etsin.

Günün Hareketleri - 10 Kasım


Link

DeRozan'ın smacını seçemedim ilk izlediğimde, arkadaki de Gerald olunca blok sandım pozisyonu. Etkileyici bir smaç gerçekten. Onun haricinde Hickson'ın 4. sırada yer alan smacı ve Calderon-Weems ikilisinin hareketi güzel. Ama benim favorim Deron Williams'ın asisti. Çok sade ama estetik.

Çaylak Raporları


" Onu izlemek çok büyük keyif. Bu kadar assist yapıp yanında bu kadar az top kaybetmesi onun ne kadar zeki olduğunu bizlere gösteriyor. ". Bu cümleler Washington koçu Flip Saunders'a ait. Dün gece oynanan maçta kariyerinin ilk triple-double'ını yapan John Wall'dan bahsediyor Saunders. 19 sayı 10 ribaund 13 assist 6 top çalma ve yanlızca 1 top kaybıyla oynadığı gecede John Wall bizlere yeni yeni açıldığını gösterdi. ROY ödülü için en büyük rakibi olan Griffin'den şu ana kadar bir adım önde görünüyor. Özellikle koçun takım düzenini ona göre ayarlamasıyla ve Arenas'ın onun varlığını kabullenip kendini geri plana çekmesiyle işi çok daha kolaylaşmış oldu. Bu tip performanslarının devam edeceğini düşünüyorum.

ROY ödülü diyince akıllara gelen 2. isim olan Blake Griffin de oldukça zor bir gece geçirdi dün. Karşısında Duncan ve McDyess'ı bulan Griffin birçok pozisyonda tecrübesizliğe yenik düştü. 38 dakikada sahada kalıp 18'de 5 isabetle yanlızca 11 sayı bulabildi. Ligin demirbaşlarından olan Spurs uzunları da ona bir lige hoşgeldin niteliğinde blok partisi düzenlemişler görünüşe bakılırsa.

Bu Sezon Erken Başladık


Link

Neye? Diş dökülmelerine. David Lee eski takım arkadaşına çakmış bir tane yanlışlıkla. Geçen sezon Nowitzki - Landry olayı vardı hatırlarsanız. O tabii ki bundan çok daha fenaydı. Burada hatta Chandler'ın dişinin kırıldığına şaşırtım bile diyebilirim. O kadar sert bir darbe varmış gibi gözükmedi en başta. Chandler'ın dişini tükürmesi ise ilginç bir sahneydi. Chandler da artık heralde ağızlık takmaya başlar. Dayanıklı, sert adamdır Chandler, 2 dakikalığına kenara geldikten sonra maça devam etmiş. Yarın ki maçta oynamasını bekliyorum ben zaten, zaten aksi sürpriz olur herhalde.

Bu arada David Lee'nin de dirseğinde kemik gözüküyormuş, o derece girmiş Chandler'ın dişleri. O da New York'ta kalmış ve Knicks'in sağlık ekibi tarafından gerekli bakım yapılacakmış dirseğine.

İki oyuncuya da geçmiş olsun.

11 Kasım Programı

12 Kasım Cuma 03:00 / Boston Celtics - Miami Heat
12 Kasım Cuma 03:00 (NBA TV) / Golden State Warriors - Chicago Bulls
12 Kasım Cuma 05:30 / Los Angeles Lakers - Denver Nuggets

Oldukça yoğun geçen 1-2 günün ardından bugün daha sakin bir program mevcut. Ancak bu 3 maçlık gecede öyle bir maç var ki sezonun Doğu Konferansı'ndaki en büyük 2 şampiyonluk adayını karşı karşıya getirecek. Ligin açılış maçında Heat'e mağlubiyeti tattıran Celtics bu sefer aynı başarıyı deplasmanda yakalamak isteyecektir. İki takımın da kadroları tam, herkes maça hazır e artık bize de sadece maç saatini beklemek kalıyor. Gecenin diğer göze çarpan maçı ise şampiyon ile geçtiğimiz gün Indiana'dan 144 yiyen Nuggets'ı karşı karşıya getirecek. Her daim Batı Konferansı'nın kalburüstü takımlarından olmayı başaran Denver'da üst üste alınacak mağlubiyetler başarılı profilden uzaklaşmanın habercisi olabilir. Gecenin son maçında ise dün New York deplasmanında yorucu bir maç oynayan Warriors bu sefer de Bulls deplasmanına gidiyor. Yorgunluk maçta etkilerini gösterebilir.

10 Kasım 2010 Çarşamba

Günlük Tahminler - 10 Kasım

Blatche +0.5 Ribaund (Betsson)

Yao Ming karşısında Andray Blatche'e +0.5 ribaundlık bir handikap açılmış Betsson'da. Yao sakatlıktan döndü ama henüz tam olarak hazır değil ve yaklaşık 20 dakika ortalamayla oynuyor. Yani Blatche'ten 15 dakika kadar az süre alıyor. Bu sezonki ribaund ortalamalarına baktığımızda da Blatche'in üstünlüğü söz konusu. Bu bahisle alakalı tek çekincem Yao'nun bir pozisyonda alabileceği üst üste hücum ribaundları. Ama bu durumda dahi Blatche'in alacağı fazla süreyle handikapta kalacağını düşünüyorum. Herkese bol şans...

NOT: Tahminlerimizin oluşturacağı olumlu veya olumsuz durumlardan KP ailesi olarak sorumluluk kabul etmeyeceğimizi ve Türkiye'de yasal olmayan sitelerdeki bahisleri yurt dışındaki okurlarımız için değerlendirdiğimizi belirtmeliyim.

10 Kasım Programı

11 Kasım Çarşamba 02:00 / Milwaukee Bukcs - Atlanta Hawks
11 Kasım Çarşamba 02:00 / Utah Jazz - Orlando Magic
11 Kasım Çarşamba 02:00 / Charlotte Bobcats - Toronto Raptors
11 Kasım Çarşamba 02:00 / Houston Rockets - Washington Wizards
11 Kasım Çarşamba 02:30 / New Jersey Nets - Cleveland Cavaliers
11 Kasım Çarşamba 02:30 / Golden State Warriors - New York Knicks
11 Kasım Çarşamba 03:00 (NBA TV) / Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies
11 Kasım Çarşamba 03:00 / Philadelphia 76'ers - Oklahoma City Thunder
11 Kasım Çarşamba 04:30 / Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs
11 Kasım Çarşamba 05:00 / Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings

Doğunun lideri konumundaki Orlando evinde, dün gece Miami karşısında inanılmaz bir galibiyet alan Utah'ı konuk edecek ki günün en güzel maçı bence bu. Yüksek tempoyu sevenler için ise kaçırılmayacak bir fırsat Warriors- Knicks maçı. Çekişmeli olur mu kestirmesi güç ama izlerken yorulacağımız kesin. Gece 3'te NBA TV'nin canlı yayınlayacağı karşılaşmada ise Suns'a karşı üst üste iki iyi maç çıkaran Memphis, galip gelebilmek için bu kez biraz daha kasmalı gibi. Çünkü rakip Suns'tan daha korkutucu görünen Dallas.

9 Kasım'dan Notlar


Günün Hayvan Performansları:
- Burayı bireysel olarak en çok hakeden isim kesinlikle Paul Millsap'tı. Maçın son saniyelerine kadar "Boşa Kürek Çekenler" kategorisinin bir numarası olarak görünüyordu ama takımına galibiyeti getirince yeri de burası oldu.

- Indiana'yı takım olarak buraya koymamak haksızlık olurdu. Denver'a tek çeyrekte attıkları 54, maç boyu attıkları 144 sayıyla dumura sürüklediler herkesi. Ama takımda 2 kişinin yeri apayrıydı. Darren Collison maç boyunca oyunu domine etti, tempoyu ayarladı ve 29 sayı- 6 asist üretti. Mike Dunleavy oyunun her anında Collison kadar verimli olmadı belki ama akılda daha kalıcı bir performans sergiledi. Çünkü anlık parlaması olağanın çok üstündeydi. Onun da 31 sayısı var.

- Portland'ın yıldızı LaMarcus Aldridge, takımının Detroit'i evinde ağırladığı maçta 19 sayı- 17 ribaundla sağlam bir double doublea imzasını atmış. Her ne kadar mevzuya konu olan rakip pota altı Detroit'in olsa da Aldridge'in performansına gölge düşürmemeli bu durum.


Boşa Kürek Çekenler:
- Nets'in evinde Cavaliers'a yenildiği maçta Devin Harris ve Outlaw'ın çabaları boşa gitti. Outlaw takımın skor yükünün hemen hemen 3'te birini üretti. Devin Harris ise maç boyunca Mo Williams'a büyük bir üstünlük sağladı ama galibiyet gelmedi.

- Aslında son 30 saniyede 8 sayılık farktan maçı veren bir takımın oyuncusu için boşa kürek çekti demeye içim el vermiyor ama Wade'in oyununa yazık oldu. 39 sayı- 6 ribaundı var süper yıldızın ama son dakikada takım olarak yaptıkları basit hatalarla galibiyeti Utah'a armağan ettiler.

- Sezon başından beri takımdaki diğer çaylakların gerisinde kalan Aminu dün Hornets karşısında kısa kariyerinin en etkili maçını çıkarmış. 20 sayı- 8 ribaundla tamamlamış maçı. Ama bu performansı galibiyet için yeterli olmamış.

- Minnesota'nın elinde kalan doğru düzgün tek oyuncusu konumundaki Kevin Love, dün gece güçlü Lakers karşısında inanılmaz bir oyun çıkarmış. 23 sayının yanı sıra 11'i ofansif 24 ribaund çekmiş Love. Gasol-Odom ikilisine karşı bu dominasyonuna karşın galibiyetin gelmemiş olması ve dahası bu performansının çoğu zaman galibiyete yetmeyecek olması ihtimali ne acı...

Bizimkiler:
- Skiles çok sert birşeyler içmediği sürece Ersan en az 15 dakika süre bulacak gibi görünüyor maç başına. Dün gece Delfino'nun da yokluğunda oyunda kaldığı 19 dakikada 12 sayı- 9 ribaundla oynamış Ersan ki bu ribaundların 4'ü ofansif.

Where Amazing Happens

Dün gece yine oldukça zevkli maçlar vardı NBA'de ama öyle 2 şey oldu ki dün geceye dair, akıl alır işler değil bunlar. Değil bu sezon belki önümüzdeki 5-10 yıl boyunca göremeyeceğimiz türden şeyler... Ben de oylamaya sunuyorum ve sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Aşağıdaki performanslardan hangisi daha efsanevi? Sağ tarafta anket var.

Indiana Hücumu

Link

Denver karşısında Indiana 3. çeyrekte tam 54 sayı üretti. Bu rakam NBA tarihinde bir çeyrekte üretilen beşinci en fazla sayı. Şaka gibi ama gerçek. Bir devrede değil bir çeyrekte üretilen skor bu. Buraya kadar inanması çok güç evet, ama şimdiki söyleyeceğim kadar değil. Indiana 54 sayıyı üretirken çeyreğin bitimine saniyeler kalana kadar şut kaçırmadı ve 20'de 20 ile gitti. McRoberts'ın kaçırdığı o şutu görmezden geliyorum ben, Indiana benim gözümde şut kaçırmadı o çeyrekte ve efsanevi bir performans sergiledi takım olarak.

Paul McGrady


Link

T-Mac'in unutulmayan Spurs performansından sonra kimse bir daha böyle birşey olacağına ihtimal vermiyordu belki ama oldu. Dün gece Utah'ın Miami'ye konuk olduğu maçta kariyeri boyunca 328 maçta yalnızca 2 üçlük isabeti bulabilen Millsap, normal sürenin son 30 saniyesinde 3 üçlük birden sokarak maçı uzatmaya götürdü. Yine normal sürenin son 30 saniyesine 11 sayı sığdırdı ve 8 sayılık farkı tek başına eritti hem de bu kadar kısıtlı bir sürede, hem de karşısında LeBron-Wade-Bosh varken. Uzatmada da durdurulamayan Millsap takımının Miami'yi dize getirdiği maçta kariyer rekoru kırarak 46 sayıyla maçı tamamladı. Bu arada, Millsap'in aldığı sürenin %90'ında onu Haslem'in savunduğunu söylemem gerek. Ama istatistiklerden göreceğiniz üzere Haslem ayakta uyuyordu o ayrı konu.

Günün Hareketleri - 9 Kasım


Link

Her gece olmaya başladı son saniyeden yarı saha basketleri. Önceleri hoştu ama artık baymaya başladı, yarı saha basketleri kategorisinde bu geceki konuğumuz Maurice Ager. 1 numaralı harekette Bogut, Amare'den geçen yılki sakatlığının intikamını feci alıyor. Bill Walker'ın Bogut'un üzerinden vurduğu smaç gerçekten müthiş ama NBA TV'nin 4 numaraya layık gördüğü isim benim açık ara favorim, tavsiye ederim izlemenizi...

9 Kasım 2010 Salı

Günlük Tahminler - 9 Kasım


Daha önce yazdığım Odom bahisi sanırım geri iade ediliyor. Gecenin diğer gözüme çarpan bahisi ise aşağıdaki gibi:

Griffin Sayı + Ribaund 29.5 Alt (Betsson)

Griffin bu gece Hornets uzunlarından West ve Okafor'a karşı mücadele verecek ve muhtemelen West'i savunacak. Zaman zaman çok iyi istatistikler çıkarsa da ben bu gece Hornets uzunlarına karşı zorlanacağını düşünüyorum. Pota altında kendisi gibi ribaund önsezisi kuvvetli Okafor, Kaman, West'in olmasının yanı sıra temponun düşük geçmesi ihtimali de yararımıza olacaktır. West, Griffin'i savunurken belki epey zorlanacak ama ben yine de Griffin'in açılan sayı+ribaund bahisini geçemeyeceğini düşünüyorum.

NOT: Tahminlerimizin oluşturacağı olumlu veya olumsuz durumlardan KP ailesi olarak sorumluluk kabul etmeyeceğimizi ve Türkiye'de yasal olmayan sitelerdeki bahisleri yurt dışındaki okurlarımız için değerlendirdiğimizi belirtmeliyim.

Günün Hareketleri - 8 Kasım



Link

Linki bulmak için epey uğraştım o yüzden biraz geç oldu yayın saati ama izlediğinize değecek güzel hareketler var. En dikkat çekenleri; Dragic'in turnikesi, Bogans'ın asisti ve Gerald Wallace'ın bloğu.

9 Kasım Programı

10 Kasım Çarşamba 02:00 (NBA TV) / Denver Nuggets - Indiana Pacers
10 Kasım Çarşamba 02:00 / Cleveland Cavaliers - New Jersey Nets
10 Kasım Çarşamba 02:30 / Utah Jazz - Miami Heat
10 Kasım Çarşamba 03:00 / New York Knicks - Milwaukee Bucks
10 Kasım Çarşamba 03:00 / Los Angeles Clippers - New Orleans Hornets
10 Kasım Çarşamba 05:00 / Detroit Pistons - Portland Trail Blazers
10 Kasım Çarşamba 05:30 / Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers


Önceki gecelerin aksine bu gece oynanacak 7 maçta kafaya oynayan takımlar arasında oynanacak bir maç görünmüyor. Elbette ki maç içinde ne olacağını bilemeyiz ancak zayıf Detro'nun Portland karşısında zorlanacağını, ayrıca yine zayıf Clippers'ın da Hornets'i sıkıntıya sokamayacağını söylemek mümkün. Gecenin en çekişmeli geçmesini beklediğim maçı ise Miami-Utah maçı. Off-season'daki performansını normal sezona yansıtmakta zorlanan Jazz, Miami karşısında galibiyet savaşı verecek. Ayrıca Cavaliers ve Nets arasındaki oynanacak maç da oldukça çekişmeli geçebilir. Hickson beklenenleri karşılamaya devam ediyor, LeBron'dan sonra liderliği devraldığını görmek gelişimi adına sevindirici. Son olarak değinmek istediğim maç ise Minnesota-Los Angeles maçı. Minnesota fark yeme konusunda bir hayli iddialı ve bu gece rakipleri Lakers olacak. Maç çok önceden kopabilir.

3 Saniye! 3 Saniye!


Link

Gece maçları izlemedim erken kalkmam lazımdı. Monta Ellis'in sakatlandığını okuduktan sonra bir bakayım dedim nasıl olmuş diye. Videoyu izlerken ses pek açık değildi, Jarrett Jack'i gördüm, yerde yatan Monta Ellis'i gösteriyordu hakeme oyunu durdursun diye. "Helal olsun" dedim önce. Ama arkadan gelen sesler de dikkatimi çekmedi değil. Sesi arttırıp bir daha izleyince ne duyayım? Jarrett Jack bir taraflarını yırtıyor hakemin sakatlanmış Monta Ellis'e 3 saniye ihlali çalması için. Hey Allah'ım ya... Bunlar nasıl insan? NBA nasıl "cares"? Sinirleniyorum. Gören de NBA Finalleri'nde 7. maç son topa kalmış falan sanacka. Hoş, durum öyle bile olsa Jack'in yaptığına bahane değil ama en azından anlayabilirim o zaman...

Hatırlayanlar olacaktır, Nick Collison çakalı da buna benzer bir şekilde Carmelo'nun sakatlığından yararlanmaya çalışmıştı geçen sene. Jack ile Collison bu mantalite ile çok süper kanka olabilirler.

Monta'ya da geçmiş olsun dileklerimizi iletelim. Pozisyonda da gördüğüm kadarıyla faul yok. Top ile el karışık bir müdahale var ama kola dokunulmuyor.

8 Kasım'dan Notlar


Günün Hayvan Performansları:
-Stephen Curry benim NBA'de en çok beğendiğim isimlerden biri. Oyun zekası, müthiş şutörlüğü ve sempatik tavırlarıyla geçen seneden tuttuğum bir isim. Yazın Amerika milli takımı ile hayal kırıklığı yaratmasına rağmen o bench psikolojisini hemen atmış üzerinden. Ayrıca ufakta bir diz sakatlığı vardı ve 2 maç kaçırdı hemen sezon başında. Ancak Toronto karşısında back-to-back'te galibiyet gelirken Curry 34 sayı 5 ribaund 4 asist 3 top çalma ile oynadı. Ayrıca 34 sayısının 16'sını son periyotta üretti Curry.

-Howard bu sezon 3. teknik faulünü aldığı maçta takımı Atlanta'ya arka arkaya 2. yengilgisini tattırırken maçın yıldızı oldu. Karşısında Jason Collins'i bulan Howard 27 sayı 11 ribaundla Nelson'ın oynamadığı maçta takımını sırtlayarak galibiyeti getirdi.

-Zach Randolph son 2 senedir ligin açık ara en underrated oyuncularından biri. O eski sürekli kendi istatistiğine oynayan Zach Randolph akıllarda kalmış ve sürekli o damga üzerinde. Ancak Zach Randolph son 2 sezonda büyük bir değişim gösterdi ve belki de ligin en iyi ribaundçlarından birine dönüştü. “Probably as good an offensive rebounder as there is in the league. He’s a real cerebral player. He knows angles, does a great job of using his body, and he’s got an unbelievable soft touch.” [Ligin en iyi hücum ribaundçularından biri. Vücüdunu kullanmak konusunda çok başarılı ve topa karşı inanılmaz bir yumuşaklığı var] sözlerinin sahibi Alvin Gentry'de benimle aynı fikirde. Dün 23 sayı ve 8'i hücum 20 ribaund ve 3 top çalma ile takımının Phoenix'e 2. kez yenilmesini önledi.

-Geçen senede çok iyi bir savunmacı olduğunu belli eden Noah, savunma üstadı Thibodeau ile iyice çıldırdı. Ligde oynadığı 6 maçta da double double yapan ve ligin şimdilik double-double kralı olan Noah, çekişmeli geçen maçta Denver karşısında 13 sayı 19 ribaund ve 4 blok ile yine harika bir performans gösterdi. Bu sezon ilk all star olacak isimlerden biri bence Noah.


Boşa Kürek Çekenler:
-Nene'nin 3 maç kaçırdıktan sonra parkeye döndüğü maçta Noah karşısında pek etkili olamadı ve pota altında üstünlüğü yakalayan Chicago çekişmeli geçen maçı kazandı. Chicago'da Noah'ın öne çıktığından bahsetmiştim Denver'da ise öne çıkan isim sürekli takası konuşulan Carmelo oldu. %50 şut isabeti ile 32 sayı 8 ribaund 4 top çalma ile oynayan Melo, buna rağmen takımına galibiyeti getiremedi.

-Miami'nin gündeminde olduğu iddia edilen Jarrett Jack güçsüz Toronto'da şimdilik ön planda. 24 sayı 8 asist 3 top çalmanın yanında sadece 1 top kaybı yaptığını da belirtmek gerekiyor. 8'e 1 asist/top kaybı oranı kendisi gibi zaman zaman dağılabilen bir oyun kurucuya göre gayet iyi.

Bizimkiler:
-Semih Erden son 3 maçta 9 serbest atış kullandı ve bunların hepsinde başarılı oldu öncelikle belirtmek istediğim bu. Ömer Aşık hala kötü atmaya devam ediyor ancak Semih Erden belli ki bunun üzerinde duruyor ki şu ana kadar %100 ile oynuyor. Umarım çalışmaya devam eder. Takımının Dallas'a kaybettiği maçta 6 sayı 1 ribaund 1 top çalma 1 asist ile oynadı.

-Hidayet Türkoğlu ise vasat performanslarına geri döndü. Sadece 21 dakika sahada kaldığı maçta 8 sayı ve 1 ribaund ile oynadı. Şutlarını sadece sadece yayın gerisinden atan Hido, 2/5 üçlük ve saha içi isabeti ile oynadı.

-Ömer Aşık bilmiyorum Noah ile çalışıyor mu ancak Noah Ömer gibi defansif özellikli bir pivot için bulunmaz fırsat. Ligin o konuda en iyi isimlerinden. Ömer yerinde olsam Noah'ın kapısında yatarım bir şeyler öğrenebilmek için. Denver karşısında 3 sayı 3 ribaund 1 asist ile oynamış Ömer.

Günlük Tahminler - 8 Kasım



Joe Johnson 27.5 Sayı + Asist Alt (Betsson)

Dün Phoenix karşısında üst düzey bir performans sergileyen Joe Johnson'a bu gece Orlando'ya karşı yukarıdaki gibi bir barem açılmış. Geçtiğimiz sene playofflarda Orlando'ya karşı çok kötü maçlar çıkarmıştı Joe Johnson ve belki hatırlarsınız taraftarlardan da büyük tepki almıştı. Atlanto şimdilerde o görüntüsünden çok uzak belki ama Orlando hala ligin iyi savunma yapan takımlarından. Dün gecenin yorgunluğunu da hesaba katarak Joe Johnson'ın 27 sayı+asist toplamını üretemeyeceğini düşünüyorum.

D.J. Augustin 19.5 Sayı + Asist Alt (Betsson)

Ligin en düşük tempoda oynayan takımlarından biri Charlotte. Lige çok kötü başladılar ve sene başından beri yalnızca Indiana maçında 90 sayı barajını geçebildiler. Geçen seneki gibi hücumda sıkıntı yaşadıkları ortada. Spurs her ne kadar eski savunma sertliğinden uzak olsa da düşük tempoyu kolaylıkla kabullenecek bir takım görüntüsünde. Augustin bu tip maçlarda ön plana çıkabilen bir isim değil ve daha çok Warriors gibi hızlı tempo ve hücum ağırlıklı rakiplere karşı iş yapabiliyor. Tercihim 19 sayı+asisti geçemeyeceği yönünde.

NOT: Tahminlerimizin oluşturacağı olumlu veya olumsuz durumlardan KP ailesi olarak sorumluluk kabul etmeyeceğimizi ve Türkiye'de yasal olmayan sitelerdeki bahisleri yurt dışındaki okurlarımız için değerlendirdiğimizi belirtmeliyim.

8 Kasım 2010 Pazartesi

Dampier'ın Suçu Ne ?


Ona suçsuz demek NBA'de oynayan yüzlerce oyuncuya haksızlık olur tabii ki gerek karakteri gerekse sahaya yansıttığı oyun konusunda geçtiğimiz yıllarda çok suçu var. Ama bu yaz başına gelenlerden sonra gerçekten mağdur bir Dampier buluyoruz karşımızda.

Daha önce Miami'yle prensip anlaşması yapan ancak transferi suya düşen Dampier'ın başına benzer olay 2. defa geldi. 29 Ekim'de Houston Rockets'la 1 yıllık anlaşmaya vardığı menejeri tarafından açıklanan 35 yaşındaki tecrübeli oyuncu yine takımsız kaldı. Rockets takımı bugün yaptığı açıklamada Erick Dampier'la imzalamaktan vazgeçtiklerini basına duyurdu. Bu olayın sebebinin ise Houston Rockets'ın evdeki planının çarşıya uymaması olsa gerek. Kafaya oynayacaklarını varsayarak hamleler yapan Texas ekibi 0-5'lik başlangıçtan sonra beklentileri ve hedefleri düşürmüş olacak ki yapılması planlanan transferlerden bile vazgeçiyorlar. Olan 2 seferdir Dampier'a oluyor. Adamla düpedüz dalga geçiliyor yani yapılan 2 prensip anlaşması var ortada ama hala takım arıyor oyuncu. Çok nadir rastladığımız bir durum gerçekten.

Bunun sebeplerini şöyle bir düşündüğümüzde ise Dampier'ın geçmişinin hiç de hoş bir tabloya sahip olmadığı söylemek mümkün. Özellikle aldığı devasa kontrattan sonra sistemleri hücumdaki kısıtlılığı ile oldukça zora sokmuş ayrıca uzun kariyeri boyunca sürekli olarak vurdumduymaz tavır takınmış biri olarak takımların ondan vazgeçmesi normal bile denebilir. Ama bunu anlaşıp yapmaları kesinlikle büyük ayıptır onu tekrar belirtiyorum. Bir diğer sebep olarak da kontratının son yılında gösterdiği bir çırpınma ve savunmaya getirdiği sertlik dışında pek bir olayı olmayan bir oyuncu olması gösterilebilir. Ama zaten bu saatten sonra onu alacak takım da bundan fazlasını beklemeyecektir ondan. Onu almanın temel amacı pota altı rotasyonuna derinlik katmaktan başka bir şey olmaz diye düşünüyorum.

Bundan sonra ne olacağına gelirsek tahminim Dampier işsiz kalmayacaktır. Yakın bir zamanda Suns'ın onla imzalamasını bekliyorum keza Rockets'a transferi öncesi onunla ilgilenen 2. takım konunumdaydı Arizona ekibi. Robin Lopez'in de kötü gidişatını göz önünde bulundurduğumuzda olası bir Dampier hamlesi çok mantıklı görünüyor. Bekleyip göreceğiz.

8 Kasım Programı

9 Kasım Salı 02:00 / San Antonio Spurs - Charlotte Bobcats
9 Kasım Salı 02:00 (NBA TV) / Atlanta Hawks - Orlando Magic
9 Kasım Salı 02:00 / Golden State Warriors - Toronto Raptors
9 Kasım Salı 03:00 / Denver Nuggets - Chicago Bulls
9 Kasım Salı 03:00 / Phoenix Suns - Memphis Grizzlies
9 Kasım Salı 03:30 / Boston Celtics - Dallas Mavericks

6 maçın oynanacağı Pazartesi gecesinde dün gece namağlup ünvanı elinden alınan Atlanta yine dişli bir rakip karşısına çıkıyor. Suns karşısında inanılmaz oynayan Al Horford bu gece karşısında Dwight Howard'ı bulacak. Bu kadar iyi giderken arka arkaya 2 maç kaybetmek istemeyeceklerdir. Richard Jefferson'ı takıma tam istenilen şekilde monte etmeyi başararak bir kez daha övgüleri toplayan Popovich ve Spurs'ün rakibi Gerald Wallace'lı Bobcats. Ayrıca yine iyi gidişatlarına dur denilen takımlardan Warriors ligin zayıf ekiplerinden Toronto'yla karşılaşacak. Denver-Chicago maçında ise geçtiğimiz günlerde Felton-Rose arasında yaşanan tarz farklılığı yine görüleceğe benziyor. Billups'ın gücünün mü yoksa Rose'un hızının mı galip geleceği merak konusu. Son olarak gecenin 1 numaralı maçı olarak da Boston-Dallas maçını gösteriyorum. Güneybatı grubunda 1. olması beklenirken 3. sıraya kadar gerileyen Dallas, Semih'li Celtics'e karşı alınacak bir galibiyetle mesaj vermek isteyebilir.

Günün Hareketleri - 7 Kasım


Link

Sıralamanın aksine ben en çok Rondo'nun turnikesini beğendim, çok estetik görünüyor. Çaylak Ish Smith'in asisti, Jordan Hill ve Louis Williams'ın blokları güzel. Bir de Nate Robinson'ı pek tutmam ama iyi sallamış son saniyede.

7 Kasım'dan Notlar


Günün Hayvan Performansları:
-Lakers sezona 7-0 ile başlarken Pau Gasol adeta "bu ligin en iyi uzunu benim" diye basbas bağırıyor. Üç buçuk çeyrekte yaptığı triple double bir yana ben böyle dominasyon, böyle komple bir performans uzun zamandır seyretmemiştim. İspanyol oyuncu 9/13 ile 20 sayı 14 ribaund 10 asist 3 top çalma ile Lakers'ın Portland'ı rahat geçtiği maçın yıldızı oldu. Aynı zamanda kariyerinin 4. triple double'ını yaptı.

-Geçen günlerde Detroit'ten bir hamle gelebileceğini ve Hamilton Prince ikilisinden birinin takas edilebileceğinden bahsetmiştim. Ancak Detroit arka arkaya iki galibiyet aldı ve bu galibiyetlerde Prince-Hamilton ikilisinin payı büyük. Tabii iki maçlık performans Detroit yönetimine geri adım attırır mı sorusunun cevabı büyük ihtimal "hayır" olacaktır ancak biraz daha zaman kazandıracaktır. Lige formda giren ve 4-1 ile başlayan Golden State'i Hamilton'un 27 sayısıyla geçtiler.

-Steve Nash sezona çok iyi başlamadı, kendisinden görmeye alışık olduğumuz o asist rakamlarına bu sezon neredeyse hiç ulaşamamıştı... Taa ki bu maça kadar. Maçın tamamını izleyemedim ancak büyük bir kısmını izleme şansını buldum ve rahatlıkla söyleyebilirim ki geçen senelerde izlediğimiz Nash dün geri döndü. Skorerleri çok iyi buldu. Kendisinin dışında 5 kişi çift hanelere çıkmış. Kendisi de sadee 11 kullandığı maçta 19 sayı 5 ribaund ve 15 asist ile takımını Atlanta deplasmanında galibiyete taşıdı ve Atlanta'ya ilk mağlubiyetini tattırdı.


Boşa Kürek Çekenler:
-Marvin Williams'ın sakatlığı nedeniyle olmadığı maça 4 numara pozisyonunda başlayan Al Horford Phoenix uzunlarını ezerek müthiş bir performans gösterdi ancak takımına galibiyeti getiremedi. Frye-Hido-Lopez-Warrick dörtlüsünün toplamından bir fazla (10) ribaund alan Horford bunun yanında hücumda da çok etkili olarak 30 sayılık attı, 5'te asist yaptı.

-Boston Shaquille O'neal'ın üst üste 4. maçını kaçırdığı gece de OKC'yi rahat geçti ancak bu Durant'in performansını gölgelemedi. Ligin en iyi savunma takımlarından biri olan Celtics karşısında %50 şut isabeti ile 34 sayı 6 ribaund 3 asist ile oynadı ancak Boston'a tek başına kafa tutamadı. Maçtan önce OKC'nin takım olarak Kristic'in deprem felaketi yaşayan memleketine 10.000$ bağışladığını da belirtmek lazım.


Bizimkiler:
-Hidayet Türkoğlu Memphis maçında 5 üçlükle biraz olsun kendini bulduktan sonra Atlanta deplasmanında da fena bir performans sergilemedi. 3 üçlük ve 11 sayısının yanında asıl önemli olan 4 ribaund ve 4 asisti. Hidayet gibi bir oyuncunun 2 ribaund 1 asistlerde kalmasını aklım almıyor. Hidayet'in işin sayı kısmı bir yana biraz da ribaundlara, asistlere kanalize olması lazım. Ha yine de savunmada çok zorlanıyor, orası ayrı.

-Semih Erden ise kısa NBA kariyerinin en iyi performansını sergilemiş. 9 sayı 4 ribaund 1 asist ile oynamış. Bunun yanında da serbest atışlarda 5/5 ile oynamış ki asıl önemli olan o. Umarım serbest atışların üzerine eğiliyordur ve yüzdesini 70-75'lere çıkarabilir. Onun dışında Shaquille O'neal'ın sakatlığı sürdükçe Semih oynamaya devam edecektir.

7 Kasım 2010 Pazar

Karaktersiz


Bir laf vardır der ki ; " ben sana okuyamazsın demedim adam olamazsın dedim " . Bunu basketbol sahnesine uyarladığımızda oyunu iyi oynayan her daim ön planda olmayı başaran ama adam olamayan ya da tam anlamıyla bir karaktersiz olmayı başarabilen Kevin Garnett çıkıyor karşımıza.

Kariyeri boyunca son derece dengesiz ve gereksiz hareketlerle gündemde kalmayı başarabilen Kevin Garnett geçtiğimiz hafta bunlara bir yenisini daha ekledi. Doğuştan gelen bir rahatsızlık sebebiyle kafasında saç, kaş ve sakal bulunmayan Charlie Villenueava'ya maç sırasında " Kanser hastalarına benziyorsun. " diyen KG bu açıklaması sonrası bardağı taşırmış oldu. Bahsi geçen konu NBA Stüdyo'da da dakikalarca tartışıldı. Orda ise Garnett'in bu tip hareketlerinin kariyerinin ilk yıllarında tamamen hırs yüzünden olduğu ancak son yıllarda artık iyiden iyiye psikolojik bir dengesizlik haline geldiğini anlatan bir tutum vardı. Çünkü bilindiği üzere Minnesota yıllarında da birçok bu tip hareketi olmuştu. Zaten NBA'de trash-talk denince açık ara akla gelen ilk isim olan KG'nin vukuatları saymakla bitmez.

Bu vukuatlardan biraz bahsedeyim. Öncelikle kariyerinin ilk yıllarında serbest atış kaçıran çaylak bir oyuncuya attığı yumruk var, kabul edilebilir bir şey değil. Bunun dışında Jose Calderon'la girdiği efsane laf dalaşı var. Ayrıca Bayless'la da yine maç içinde baya bir tartışmışlardı. Farkettiyseniz Garnett'in sardırdığı adamların hepsi kendinden ufak, güçsüz isimler. Ne Calderon ne Bayless ne de yukarıda bahsi geçen çaylak oyuncu Garnett'in kalıbının yakınından bile geçemez. NBA Stüdyo ekibi de tam olarak bunu diyor işte. Kendinden daha güçlü bir oyuncuya 14 yıldır asla bir şey yaptığı görülmedi. Ayrıca iş ciddileştiği anda oradan uzaklaştığı ve üstüne üstlük eğer doğrudan bir temas olursa da vurup kaçtığı defalarca görüldü. Yani buradan da çıkarıyoruz ki karaktersizliğinin üstüne bir de korkaklığı söz konusu Garnett'in.

Cidden anlatılacak çok şey, söylenecek çok söz var. Durum özetle yukarıdaki gibi. Bir de geçtiğimiz günlerde Doc Rivers'ın bir açıklaması var ki kahkaha attıracak cinsten. Neymiş efendim Garnett Villenueva'ya " Sen bu lig ve takımın için kanserli birisin. " demiş. Ne diyor Kaan Kural? Yemezler. Kevin Garnett'in iyi bir oyuncu olduğunu ve son yıllarda oldukça düşse de kalitesini kimse tartışamaz ancak bunların yanında tartışılmayacak bir şey daha varsa o da onun asla adam olamayacağıdır.

Günün Hareketleri - 6 Kasım


Link

Andre Miller'ın pası, Ersan'ın ve Eric Gordon'ın smacı, Wade'in intikamı, Belinelli'nin yarısahanın gerisinden şutu... Epey güzel hareketler var.

7 Kasım Programı

7 Kasım Pazar 19:00 / Philadelphia 76ers - New York Knicks
8 Kasım Pazartesi 00:00 ( NTVSPOR ) / Phoenix Suns - Atlanta Hawks
8 Kasım Pazartesi 01:00 / Golden State Warriors - Detroit Pistons
8 Kasım Pazartesi 02:00 (NBA TV) / Minnesota Timberwolves - Houston Rockets
8 Kasım Pazartesi 02:00 / Boston Celtics - Oklahoma City Thunder
8 Kasım Pazartesi 04:30 / Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers

(Bugün Amerika'da da saatler 1 saat geri alınacağı için 7 saat fark olacak.)

Pazar gecelerinin vazgeçilmezi olan maçları erken takip etme fırsatını yakalayacağımız bu gecede öncelikli olarak göze çarpan 2 maç var. Bunlardan biri eski ekolle yeni ekolü karşı karşıya getirecek olan Boston-Oklahoma maçı. Diğeri ise ligin iki üst düzey takımı Portland ile Lakers arasında oynanacak. Roy ve arkadaşlarının Lakers'a karşı nasıl galibiyetler aldığını geçtiğimiz sezonlardan hatırlıyoruz, bu gece de onlardan biri gelebilir. ( Portland demişken daha önce blogda bahsi geçen Oberto'nun emeklilliği üzerine veteran Sean Marks ile anlaşılmış. Hayırlısı olsun diyelim. ) Bunlar dışında lige iyi bir giriş yapan Warriors ile ilk galibiyetiyle geçenlerde tanışan Pistons karşılaşıyor. John Kuester'ın T-Mac'li ilk beşle çıkıp çıkmayacağı merak konusu. Ayrıca ligin ilginç bir şekilde galibiyet alamayan yegane takımı olan Rockets bu gece buna bir dur deme şansına sahip; rakip Timberwolves. Atlanta da namağlup ünvanının Suns karşısında korumaya çalışacak. Bu maç özellikle yayınlanış saati açısından gecenin izlenmek için en cazip duran maçı gibi görünüyor.

6 Kasım'dan Notlar


Günün Hayvan Performansları:
-Rudy Gay sezondan başından beri sıkça burayı ziyaret eden isimlerinden beri. Kontratı alıp yatan oyunculardan olmadığını da gösterdi. Yazın kontratı aldıktan sonra sezona çok iyi başladı ve takımını sırtlıyor. 32 sayı 9 ribaund ile oynadığı maçta takımı Sacramento'yu geçmiş. Ayrıca bu maçta Zach Randolph'un da geri döndüğünü söylemek lazım.

-Takımının 2. çeyrek sonunda 15 sayı geri düştüğü maçta Deron Williams geri dönüşün öncüsü olmuş. 3. çeyrekte tek başına 15 sayı üreterek takımını tekrar maça ortak etmiş ve Clippers'a Salt Lake City'de arka arkaya 15. mağlubiyetini tattırmış. 2 uzatmaya giden maçta 30 sayısının yanına 8 asist ve 7 ribaund eklemiş Deron. Yine aynı maçtan Paul Millsap'in performansı da parmak ısırtacak cinsten. 25 sayı 13 ribaund ile oynamış Millsap. O da sezona çok iyi başlayanlardan. 20 sayı 11 ribaund 3 asist ortalamaları var sezon başından ki kariyerinde düzenli ilk beş çıkmayan bir oyuncunun ilk deneyimi için mükemmel rakamlar.

-Yakın zamanda uzun bir Miami analizi yapmayı düşünüyorum. Söylenecek çok şey var haklarında. Ancak şu an için şunu söyleyebilirim ki takımın hücumdaki kontrolü LeBron'da. Rakamlardan da anlaşılacağı gibi LeBron hücumu yönlendiren isim. Wade ise daha çok takımın en önemli skoreri konumunda. Sadece skor üretimine kanalize olmuş durumda Wade. Miami'nin Nets'i 3. çeyrekte yakaladıkları 32-17'lik seriyle geçtiği maçta Wade 29 sayı 10 ribaund ile kariyerinin 96. double-double'ını yapmış ve Miami Heat tarihinin en fazla double double yapan oyuncuları sıralamasında 4. olan Tim Hardaway'i yakalamış.

-Sezonun şu ana kadar ki en güzel süprizlerinden biri New Orleans. Küçük devam adam Paul önderliğinde henüz yenilgi yüzü görmediler. Geçen sezonki hayal kırıklığından sonra geçen seneyi felaket geçiren isimler bir anda toparlandı. West olsun, Okafor olsun geçen sezondan çok farklılar. Dün Miami'yi kendi evinde yendikten sonra bu sefer back-to-back'te Milwakuee ile karşılaştılar. İlk 5'te çıkan 5 oyuncunun da çift hanelere çıktığı maçta David West'in 10/12 ile attığı 25 sayı galibiyeti getirdi ve 6. maçı da galip geçtiler. Bu 6-0'lık derece de Hornets franchise'ının en iyi başlangıcı.

-Geçen günlerde güzel bir kontrata imza atan Parker'da günün en iyi performanslarını sergileyen isimlerinden biri olmuş. Takımının galibiyetsiz Houston'u uzatmada geçtiği maçta 21 sayı 14 asist 4 ribaund ve 5 top çalma ile oynamış. Maçtan aktarılması gereken bir diğer not ise Aaron Brooks'un sakatlanması. Durumu daha belli değil ancak ciddi bir şey olabilme ihtimali konuşuluyor.


Boşa Kürek Çekenler:
-Gerald Wallace takımına Orlando karşısında galibiyeti getiremedi ancak özel bir performans sergiledi. 42 dakika oyunda kaldığı maçta 25 sayı 14 ribaund ile oynadı ve bunun yanında 9/15 saha içi, 4/4 üçlük isabeti ile oynadı. İşin savunma kısmında çok etkili değildi ancak hiçbir zaman güvenilmeyen bir şutör olarak 4/4 üçlük atması etkileyici.

-Evans geçen seneki Yılın Çaylağı ödülünden sonra yeni sezona da bıraktığı yerden başladı. 20-5-5 ortalamalarını yine tutturdu. Ancak bu kez o ortalamaları da fazlasıyla aştı. Galibiyeti getiremese de 30 sayı 8 ribaund 5 asist ve 4 top çalma ile harika bir performans sergiledi.

-Anthony Morrow draft edilmeyen ve Don Nelson'ın NBA'e sunduğu oyunculardan biri. Onu hep çaylak sezonunda Clippers'a karşı attığı 37 sayı ile hatırlıyorum. NBA TV'den yayınlanmıştı o maç ve Morrow kariyerinin 4. maçında draft edilmemiş bir oyuncu olarak 37 sayı atmıştı. Neredeyse şut kaçırmadan oynamıştı. İşte böyle bir potansiyel Morrow. Ne zaman kaç sayı atacağını kestirmek çok zor. İstikrarsızlık sorunu var ancak zaten onu da yakalayabilse NBA'de oynayamayacağı takım yok. Miami karşısında da o eli sıcak olduğu günlerden birini yaşamış ve 10/17 şutta 25 sayı üretmiş ve bunun yanına 7 ribaund koymuş.

Bizimkiler:
-Ersan 2 maçtır iyi oynadıktan sonra bu maçta vasatın altında kalmış. 21 dakika sahada kaldığı maçta 1/5 şut isabetiyle 3 sayı 3 ribaund ile oynamış. Ersan bu dakikaları aldığı sürece takımına katkı verecektir ancak bu kadar dengesiz bir koçla çalışırken böyle performanslara dikkat etmesi gerekir çünkü ertesi maç kendini benchin en dibinde bulabilir.

Günlük Tahminler - 6 Kasım

G. Wallece Sayı + Ribaund 27 Alt (Betsson)

Orlando'nun rakiplerinin pivotlarına karşı aldığımız bahislerde yüzümüz kara çıkmadı henüz. Gerald Wallace her ne kadar yönlü bir oyuncu olsa da hücumda şut deneme istikrarı olan biri değil. Hatta şu ana kadar oynadıkları maçların yarısında çift hanelerde şut girişiminde dahi bulunmadı. Bu maçta açılan baremi geçebilmesi için hem çok şut denemeli hem yüzdeli şut atmalı hem de ribaund katkısı yapmalı. Bu üçünü birden Orlando'ya karşı yapabileceğini düşünmüyor ve alt diyorum.

J.J. Hickson +3.5 Sayı (Betsson)

Sakatlıktan yeni çıkan ve son maçta kenardan gelerek 26 dakika süre bulan Arenas, daha çok dış şutlara yöneldi ve 18 sayı üretti. Ancak Wall'un o takımın lideri olduğunu kabullenmiş bir görüntü içerisindeydi. J.J. Hickson ise takımının en önemli skor opsiyonlarından biri halinde şu an. Hickson'a açılan baremin yüksek olduğunu ve Arenas'ın şut yüzdesinin biraz düşük olması halinde handikapa gerek duymadan Arenas'ı geçeceğini düşünüyorum.

NOT: Tahminlerimizin oluşturacağı olumlu veya olumsuz durumlardan KP ailesi olarak sorumluluk kabul etmeyeceğimizi ve Türkiye'de yasal olmayan sitelerdeki bahisleri yurt dışındaki okurlarımız için değerlendirdiğimizi belirtmeliyim.