BIY AD

5 Aralık 2009 Cumartesi

5 Aralık Programı

6 Aralık Pazar 02:00 / Philadelphia 76'ers - Charlotte Bobcats
6 Aralık Pazar 03:00 (NBA TV) / Toronto Raptors - Chicago Bulls
6 Aralık Pazar 03:00 / Utah Jazz - Minnesote Timberwolves
6 Aralık Pazar 03:30 (NTV) / Denver Nuggets - San Antonio Spurs
6 Aralık Pazar 04:00 / Sacramento Kings - Phoenix Suns
6 Aralık Pazar 04:00 / Atlanta Hawks - Dallas Mavericks
6 Aralık Pazar 05:00 / Houston Rockets - Portland Trail Blazers
6 Aralık Pazar 05:30 / Indiana Pacers - Los Angeles Clippers
6 Aralık Pazar 05:30 (NBA TV) / Orlando Magic - Golden State Warriors

Mehmet 2010'da Milli Takımda Mı? (Washington'dan 4 Aralık Raporu)

Washington'da ikamet eden Önder yine Wizards maçına gitmiş. Bu sefer Raptors, Washington'a gelmişti. Önder maçta ilginç bir sürprizle karşılaşmış. Türkiye Basketbol Federasyonu başkanı Turgay Demirel ile Milli takım menajeri Harun Erdenay maça gelmişler, Hidayet'i izlemek ve desteklemek için. Hatta Milwaukee maçında da oradalarmış. Turgay Demirel bir Türk muhabire röportaj vermiş, Önder de kendi kamerasıyla kısa bir video çekmiş. Söylenilenleri açıkçası ben duyamadım ama söylediğine göre içerikte şunlar konuşulmuş:

Harun Erdenay ve Turgay Demirel, NBA'de oynayan Türk oyuncuları izlemek için Amerika'dalarmış. Bugün de Chicago'ya gidip orada Hidayet'i yeniden izleyeceklermiş. Ardından Utah'a geçip Mehmet'i izleyeceklermiş. Herhalde Spurs maçında orada olacaklar demek oluyor bu. En son olarak da Bucks - Raptors maçında Ersan ile Hidayet'i birbirlerine karşı oynarken izleyeceklermiş.

Mehmet Okur'u izleyecek olmaları 2010'da Mehmet'in milli takıma katılacağı anlamına gelir mi acaba? Önder böyle düşünmüş. Bu yönde bir duyum da aldım bir arkadaşımdan. Herhalde Mehmet 2010 Dünya Şampiyonası'nda Türkiye Milli Takımı forması giyecek.

Harun Erdenay'la sohbet etme fırsatı bulmuş 10 dakika boyunca. İnanılmaz alçakgönüllü olduğunu söyledi Önder. Pegasus'tan başka birşey beklemek olmazdı zaten. Tanjevic ile ilgili soru sorduğunda Harun Erdenay cevaplamaktan kaçınmış, Önder de pek üstelememiş.

Turgay Demirel'in, pek konuşmaların duyulmadığı röportajı:

Link

Hidayet'in maç öncesi ısınma videosu:

Link

Efendim başka şehirlerde yaşayan ve böyle maçlara gidip ilginç fotoğraflar videolar paylaşabilecek okurlara da duyurulur. Her türlü paylaşımınız değerlendirilecektir. Sağ üstte yer alan iletişim adresine mail atmanız yeterlidir.

Edit: TBF'nin sitesinde de yer almış haber şuradan buyrun.

4 Aralık'tan Notlar

Efendim New Jersey Nets'in galibiyet kutlamalarına katıldığım için bu yazıyı geç yazabiliyorum, kusura bakmayın. Dünyanın dört bir yanında olduğu gibi İstanbul'da da büyük bir heyecanla yapıldı kutlamalar. Geç oldu ama boş geçmeyelim yazmış olalım günün notlarını...

Günün hayvan performansları:
Chris Paul'ün oynayacağı kesin değildi hatta ben 1-2 maç sonra döner diye düşünüyordum. Ama çıkıp oynadı ve ne oynamak... 16 sayı, 6 ribaund, 15 asist, 8 top çalma, 1 blok... 8 top çalma nedir ya. Dalga mı geçiyorsun Paul? Maçın sadece 3-4 dakikalık bir bölümünü izledim ve bu kısa sürede Paul'ün 2 top çaldığını gördüm. Hornets 98-89 ile kazandı.

Chris Bosh 13/25 isabetle 31 sayı gönderdi Wizards potasına. Ayrıca 16 ribaund 4 asist ve 2 blokla oynadı. Geçen maç onu iyi tutan Haywood'a "O 1 maçlıktı" mesajı verdi. Çoğu pozisyonda içeri penetre ederek ve Haywood'dan kurtularak sayıları buldu. İçeride de delicesine savaştı Wizards uzunlarıyla ve onlara karşı üstünlük kurdu.

David Lee 18 sayı 17 ribaund 4 asist ve 3 top çalmayla oynadı. Saha içi isabet oranı ise 7/9. Galibiyeti getiren adam olmuş Atlanta'ya karşı. Tabii Josh Smith'in 2 teknik faul alıp atılmasını da unutmayalım...

Kevin Garnett utanmasa şut bile kaçırmayacaktı. 11 şutundan sadece 1'inde isabet bulamadı. Ayrıca şut derken, hakikaten kullandığı çoğu top uzak mesafeli boş atışlardı. 23 sayı, 8 ribaund, 3 asist ile oynadı. Bunun bir numaralı nedeni Jeff Green'in Perkins ve Pierce'a yardıma gitmesiydi. Bu iki oyuncuyu savunamadılar gece boyu. Zaten koç Brooks'un Garnett-Perkings-Rasheed 3'lüsüne karşı maç kopana kadar Etan Thomas'ı kullanmamasına anlam veremedim. Bana göre saçmalıktı. Thunder pota altı yol geçen hanına döndü.

Carlos Boozer karşısında Hibbert-Foster-Murphy üçlüsünü görünce azmış ki ne azmış. 35 sayı 13 ribaund 2 asist. %67 ile oynamış üstelik. Harika.

Günün şanslı hayvan performansı:
Bu adam Kobe tabii ki. Çünkü şans faktörü olmasa, boşa kürek çekenler kısmına alacaktık kendisini. Önce Wade'in 2'de 1 atmasının ardından, abuk subuk, hem yana hem geriye doğru çekilerek attığı üçlük potalı olarak girdi ve Lakers maçı 1 farkla kazandı. Maçta 4/9 ve 12/18 isabetle faul atan Jermaine-Wade ikilisinin bu kötü yüzdeleri mağlubiyeti hazırlamış.

Boşa kürek çeken:
Arenas 34 sayı ve 3 asistle oynarken, maçı uzatmalara taşıyan orta mesafe şutu ve üstüne uzatmalarda beraberliği sağlayan üçlüğü de attığını söyleyeyim. Ama Calderon'un asistiyle gelen Hedo'nun zor şutu, maçı Raptors'a kazandırdı.

Kevin Durant 36 sayıyı 13/19 isabetle üretti ve 5 ribaund çekti ancak mağlubiyete engel olamadı. Koca takımda ona 1 tane bile yardımcı çıkmadı. Westbrook iyi gibi gözüktü ama top kayıpları ve abuk subuk şutlarıyla aslında yarardan çok zarar bile getirdi diyebilirim.

Günün dengesizleri:
Al Harrington bu efendim. 17 dakikada 25 sayı atan Harrington, maçın geri kalanında sadece 2 sayıyla oynadı. Bu nasıl bir dengesizlik gerçekten...

Earl Boykins ikinci çeyreğin ilk 6 dakikasında tam 11 sayı buldu. Yanıyordu resmen. Ancak çok çabuk söndü ve maçı sadece 14 sayı ile tamamladı.

Başımıza taş yağacak:
Chris Duhon... Bu maçta 25 sayı 10 asist ile oynamış üstelik 10/16 isabetle. Bugüne kadar %28 ile şut atan biri için hiç fena değil. Ayrıca bundan önceki 3 maçında toplam 24 sayı ürettiğini de eklemek gerek. Bravo Duhon, sonunda düzgün bir performans geldi...

Bizimkiler:
Hedo'ya önce hakkını verelim: Uzatmalarda takımına maçı kazandıran adamdı. Ama 4. çeyreğin son saniyesinde, maç berabereyken gidip üçlük atan bir oyuncuyu eleştirmeden geçemezdim. Bu nasıl bir mantıktır Hedo? Neden üçlük? Delirdim ekran başında. Niye penetre yok? Yasakladı mı koç Triano? Gerçekten saçmalıktan başka birşey değil bana göre...

Üzülüyorum valla Ersan'a. Diğer maçlar arasında Ersan oyundayken sıkça Bucks maçına dönmek istedim. Ama yok her Bucks maçını açtığımda Ersan'ı faul sayısı artmış olarak bench'te görüyordum. 4-5 pozisyon hariç izleyemedim bu nedenle.

Günün sürpizi:
Mavericks'in deplasmanda da olsa Grizzlies'e 98-82 kaybetmesi... %35 ile şut atmaları bunu açıklıyor zannedersem. Nowitzki de sadece 22'de 7 isabet bulup 16 sayıda kalmış. Diğer tarafta Zach Randolph 24 sayı 15 ribaund ile oynamış.

Günün komiği:
Danilo Gallinari sağ kolu ağrıdığı için oynamamış dün gece. Eh geçen sene 28 maçta attığı toplam şut sayısından (125) daha fazla üçlüğü (127) 19 maçta atarsan tabii ki kolun ağrır Gallinari...

Bu kadar maç olan bir günde illa kaçırdığım ilginç istatistikler vardır. Paylaşın lütfen gözünüze çarpanları.

Ersan Magic'e Karşı 4. Çeyrek

R7bertpires'in hazırladığı videoda bir sorun nedeniyle 4. çeyrek yoktu, pisho nick'li arkadaşımız 4. çeyreği koymuş youtube'a. Sağolsun. Ben de paylaşıyorum:


Link

Kutlama Başlasın!

Ve sonunda Nets ilk galibiyetini evinde Bobcats'e karşı aldı. 1-18 geldi. Yaklaşık 10-15 dakikasını izleyebildim maçın ikinci yarısının. Lopez ve Lee'nin hücumdaki katkılarıyla kazandı Nets. Savaşmalarını, her topa atlamalarını, mücadelelerini de göz ardı etmeyelim. Salonun yaklaşık 3'te 2'si doluydu. Ama seyirciler çok büyük destek verdiler, istisnasız her pozitif olaydan sonra çığlıklar alkışlar kopuyordu. Nets sanki NBA Finalleri'ndeydi...

Son çeyrekte herkesin eli titrerken ve takım skor bulmakta kısırlık çekerken Lee ortaya çıktı. Kendi çabasıyla bulduğu pozisyonlarda şutlarında isabet sağladı, faul aldı, top çalıp boş smaç buldu yani bir şekilde sayıya gitti.

Son olarak da kullandığım fotoğrafa değineyim. Harris maç içinde de, son çeyrekte de beklentileri karşılayamadı. Sadece bir üçlük sırasında Felton'ın saçma bir faulü sayesinde bulduğu 3 serbest atış kritikti. Ha pardon, fotoğraf diyordum. Hani Nets her topa atladı demiştim ya. Devin Harris bir pozisyonda dışarı doğru giden topun peşinden, seyircilerin arasına doğru atlayıp, topu rakibine çarptırdı. Ancak top yine de Bobcats'e verildi. Burada Devin Harris seyircilerin arasından müthiş bir tezahürat eşliğinde çıkıyordu.

Sıfır geyiğinden de kurtulmuş olduk NBA'de böylece. Güzel oldu. Bu arada Bobcats'de 13 sayı, 20 ribaund, 2 blok ile oynayan G-Wall'un ve muhtemelen kariyerinin en iyi şut isabetini bulan Felton'ın çabaları boşa gitti ama Felton bunu biraz da haketti Harris'e üçlük sırasında faul yaparak.

4 Aralık 2009 Cuma

4 Aralık Programı

5 Aralık Cumartesi 02:00 / Toronto Raptors - Washington Wizards
5 Aralık Cumartesi 02:30 / New York Knicks - Atlanta Hawks
5 Aralık Cumartesi 03:00 / Milwaukee Bucks - Detroit Pistons
5 Aralık Cumartesi 03:00 / Charlotte Bobcats - New Jersey Nets
5 Aralık Cumartesi 03:00 / Minnesota Timberwolves - New Orleans Hornets
5 Aralık Cumartesi 03:00 / Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies
5 Aralık Cumartesi 03:00 / Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers
5 Aralık Cumartesi 03:00 / Boston Celtics - Oklahoma City Thunder
5 Aralık Cumartesi 04:00 (NBA TV) / Indiana Pacers - Utah Jazz
5 Aralık Cumartesi 05:30 / Miami Heat - Los Angeles Lakers

Pek analiz edecek vaktim yok.

- Ama Thunder'ın ve özellikle Durant'ın dün maç yapıp yorulan Celtics'e karşı ne yapacağını çok merak ediyorum. Bir sürpriz yapmalarını bekliyorum/istiyorum her ne kadar zor olsa da. Benim gece izlemeyi tercih edeceğim maç budur.

- Ersan'ın karşısında oyun stili ona çok benzeyen bir forvet var: Charlie Villanueva. Burnu kırıldığı için ameliyat olmuştu ve çarşamba oynayamamıştı. Bugün takımdaki yerini alacakmış. Ersan'ın ona karşı da geri adım atmayacağını ve bize gurur veren oyununu sürdüreceğini düşünüyorum. Şu anda NBA'de Villanueva ile Ersan'ı kıyaslamazlar bile belki ama ileride durum tam tersine bile dönebilir. Nazar değmesin Ersan'a.

- Minnesota'da Kevin Love bir hazırlık maçında ribaund alırken elini kırmıştı ve sezonun ilk 1.5 ayını kaçırmıştı. Bugün sonunda dönüyormuş. Minnesota'yı bir de Love ile izlemek isteyenler ekran başına. Ekran başına derken internet veya uydu seçenekleriniz var ancak...

- Mehmet'in maçında aslında form tutan Utah'ı izlemek, Dahntay Jones'un bu sayıları nasıl attığını öğrenmek ve çok uzun süre sonra parkelere dönen Dunleavy'i görmek gibi 3 tane önemli neden var. Ayrıca Hibbert ilk 5'te çıkacakmış Jazz'a karşı. Bu arada kaç zamandır Pacers maçı izleyeceğim, bir türlü denk gelmedi. Bu gidişle ne Dunleavy'i ne de Jones'un sayılarını nasıl ürettiğini göremeyeceğim bu sezon.

Pozisyon Pozisyon Ersan Bulls'a Karşı


Link

Üstüste videolar koymuş oldum ama maç daha da eskimeden paylaşmak istedim. Buyrun Ersan'ı izleyin 3-4 gün geç de olsa...
Yine tabii ki videoyu hazırlayan R7bertpires'e teşekkürler.

"Yok Artık LeBron James" Gerçek Oldu


Link

Murat Murathanoğlu'nun dilimize dolanan repliğini LeBron gerçeğe dönüştürüyor, sadece ufak bir farkla. İzleyin görün...

Portland'da Neler Oluyor?

"Takım 12-8 yapmışken sen böyle bir başlık atıyorsun asıl sana ne oluyor?" diyenler olacaktır. Açıklamak için detaya inmek lazım. Portland'ın kazandığı 12 maça bakmak lazım bunların 9 tanesi %40 galibiyet yüzdesi ve altında olan takımlara karşı alınmış. Şaka gibi ama gerçek. 3 kere Minnesota üzerine Memphis, Detroit, Chicago, New Jersey ve New Orleans. Bu takımların hepsi ligin dibindeler. Ayrıca Charlotte'u Stephan Jackson takasından önce yendiklerinin de altını çizeyim. Aslında Spurs'ü sezonun başında çok formsuzken yendiklerini ve Thunder galibiyetinde de Durant'ın 3/20 atarak tarihi rekora yaklaştığını öne sürebilirim. Ama bunlar biraz bahane bulmaya kaçar.

Neyse konuya geri dönelim. Kısacası demek istediğim şey Portland'ın çok kötü takımlarla oynayarak elde ettiği 12-8'lik galibiyet-mağlubiyet istatistiği gerçeklerin üstünü örtüyor. Ama güneş balçıkla sıvanmaz. Portland'da kazan kaynıyor. Bir Andre Miller sorunu var ki, arap saçı gibi. Hazırlık kampında formda olmadığı için akımın kondüsyon testinde son sırada yer alan ve başarısız olan Andre Miller, herhangi bir sorunun olmadığını ısrarla dile getirmişti. Bu olayın üzerine hazırlık maçlarında inişli çıkışlı süreler alan oyun kurucu bu durumdan memnun olmadığını medyayla paylaşmıştı. Nate McMillan takımın Blake ile daha iyi oynadığını düşünüyordu ve Miller'ı bench'ten oyuna sokma kararıyla sezona girdi. Ancak 2-3'lük bir başlangıç ve Miller'ın mutsuzluğu McMillan'ın tecrübeli oyun kurucuyu yeniden ilk 5'e monte etmesini sağladı. Blake-Miller-Roy ile 3 guard'lı sistem aslında kağıt üstünde çok iyi gidiyordu. Hepsi yukarıda saydığım takımlara karşı olmak üzere 7 galibiyet alıp sadece Atlanta'ya yenilmişlerdi. Ancak deplasmanda gelen farklı Golden State mağlubiyeti bazı şeylerin ortaya çıkmasına ve McMillan'ın da Miller hakkındaki fikrini değiştirmesine sebep oldu. Miller yeniden bench'e çekildi.

Bu üç guard bir arada oynadığında, Roy'un kısa forvet pozisyonuna geçmesi gerekiyor ve daha güçlü oyuncularla mücadele ederken normalden daha çok yoruluyor. Ayrıca daha önce Hedo ile Miller'ın beraber geleceği konuşulurken ısrarla söylediğim gibi: Miller topa 10-15 saniye hükmederek oynayan bir oyun kurucu ve bu Roy'un bütün ritmini bozuyor. Ben Miller'ın tek başına gelmesi halinde bir problem oluşturacağını düşünmemiştim ama görünen o ki Miller'ın Blazers ve Roy'a uyumu sıfır. Blake ise tam tersi topu sadece getirip Roy'a teslim eden, top dolaştırılırken doğru pasları veren ve kendsine şut yaratıldığında bunları değerlendiren bir isim. Topla oynamak gibi bir isteği, hatta daha doğrusu ihtiyacı yok. Bu yüzden Blake, Roy ile çok daha iyi bir uyum içerisinde oynuyor. Ah şimdi daha da yanma şu takıma Miller'ın yerine Hidayet'in gelmediğine.

Miller da kendisine göre haklı: "Alt tarafı 7-2 idik benim ilk 5 çıktığım dönemde ve bunların 6'sı deplasmanda idi" demiş. Evet ama takımla uyumunun hiç olmadığı her pozisyonda gözüküyor. Takım resmen o parkedeyken duruyor, çarklar işlemiyor. Bu arada ben yazıyı gün içinde ufak ufak eklemeler yaparak yazarken, internette gördüm ki Andre Miller'ın takas olacağı yönünde söylentiler çıkmaya başlamış bile. Yol yakınken yanlıştan dönmek iyi fikir ancak tabii Miller'a karşılık kimin alınacağı da çok önemli. Bence Roy'un yanına pozisyon üreteblecek ama topa Miller kadar hükmetmeyecek bir kısa forvet almak en mantıklı hareket olacaktır. Tabii takas olmama ihtimali de bir hayli yüksek, NBA'deki her söylentiye itibar etmemek gerektiğinin altını çizeyim.

3 Aralık'tan Notlar

Günün maçı:
Dün gecenin en izlenesi maçında Celtics beklediğim gibi Spurs'ü deplasmanda yenmiş. Üstelik 4/18 gibi kötü bir üçlük yüzdesine rağmen. Öteki tarafta Spurs'ün 2/16 üçlük ve 7/17 serbest atış isabeti Celtics'e yardımcı olmuş. Garnett'in 20 sayı 7 ribaund 5 asisti galibiyetteki en önemli unsur olmuş Rondo'nun 12 asistiyle beraber.

Uzunların toplamı kadar ribaund alan guard:
Wade oluyor bu cengaver. Takımındaki Jermaine O'Neal ve Beasley toplam 11 ribaund alırken, Wade 10 tane toplamış. Nene'nin ilk yarıdaki üretkenliğiyle, Denver rahat kazanmış.

Başımıza taş yağacak:
Radmanovic 20 sayı, 8 ribaund ve 6 asist yapmış maçta. Yok artık daha neler. Hani sayı ve ribaund olabilir de, toplam 5 maçta yapacağı asisti tek maçta yapması son derece şaşırtıcı.

14 maçta 1 serbest atış:
Bir başka detay ise Miami Heat'in 2/3 numarası Quentin Richardson'ın bu sezonun ilk serbest atışını kullanıp kaçırması olmuş. 14 maçta sadece 1 serbest atış? Bakmak lazım ama 25 dakika üzeri alıp 14 maçta çizgiye gitmeyen bir oyuncu var mıdır acaba tarihte?

Takımı baltalayan:
Monta Ellis 4-5 maçlık 'hayvani' performansından sonra ufak çaplı bir düşüşe geçti. Sadece 9/27 isabet ile 21 sayı ürettiği maçta aynı zamanda 9 topu da rakibe teslim etmiş.

LBL:
Günün hayvan performansını seçemedim ama Rockets'a maçı kazandıran Landry-Brooks-Lowry üçlüsüne değinmeden de geçmek istemedim. Landry-Lowry ikilisi bench'ten gelip toplam 33 sayı 12 ribaund 5 asist 3 top çalma ve 4 blok yapmışlar. Maşallah. Her takıma böyle bir bench lazım. Brooks ise 8/15 isabetle 25 sayı üretip yanına 8 de asist eklemiş. Rockets 23 tane top kaybetmese çok rahat kazanacakmış herhalde.

Boşa kürek çeken:
DeJuan Blair, Celtics'e baş kaldırmış adeta ama yetmemiş. O nedir gerçekten ya 9/11isabetle 18 sayı, 5 hücum 6 defans ribaundu ve 2 blok. O ve Duncan'ın sürüklediği hücum ribaundu üstünlüğüne rağmen (20'ye 2) Celtics kazanmasını bilmiş. Millsap gibi bu çocuğu da draft etmeyenler şimdiden kafalarını duvarlara vuruyorlar. Nazar değmesin inşallah.

Bu pota erişime kapatılmıştır:
Shane Battier 6 blok koymuş dün gece Warriors oyuncularına. 10 sayı 10 ribaund 4 de asistini unutmayalım. Az kalsın blokla triple-double yapıyormuş. Her takıma lazım adamlardan biridir Battier.

Yorumlarda unuttuklarımı yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Iverson Hüngür Hüngür



Link

Iverson Philly'de yaptığı basın toplantısında çok duygulanmış. Ben de onunla duygulandım vallahi. Hayatının en güzel yıllarını burada yaşamış bir adam sonuçta, şu sahneyi görünce sevindim gerçekten Philly'e gitmiş olmasına.

Cavaliers Modaya Uymuş(!)


Link

Dünkü Phoenix Suns maçındaki takımın tanıtım videosu. Harika.

3 Aralık 2009 Perşembe

3 Aralık Programı

4 Aralık Cuma 03:00 / Boston Celtics - San Antonio Spurs
4 Aralık Cuma 05:30 / Miami Heat - Denver Nuggets
4 Aralık Cuma 05:30 (NBA TV) / Houston Rockets - Golden State Warriors

NBA TV bana göre günün en kötü maçını veriyor. Diğer iki maçı, özellikle de - tabii ki - Celtics ile Spurs arasındaki mücadeleyi tercih ederim. Bu iki takım arasında Celtics bence daha güçlü olanı ve ayrıca daha iyi oynayanı. Ancak bazı maçlar oluyor ki üçlüklerde komik yüzdelerle oynuyorlar. Üstelik buldukları dış atışların %90'ı bomboş pozisyonlar oluyor. Böyle bir gece yaşamazlarsa kazanmaya yakın olduklarını düşünüyorum. Spurs'ü tutan biri olarak artık oturmuş bir rotasyon görmek istiyorum ancak hala Blair-McDyess-Bonner 3'lüsünün dakikaları inişli çıkışlı. McDyess'ın ilk 5'e yerleştiği ve 20-25 dakika aldığı bir maç görmek dileğiyle. O zaman çok daha çekişmeli ve seyre değer bir maç olacağını düşünüyorum çünkü. Daha önce defalarca kez söylediğim Bonner'ın 'sisteme değişiklik getirecek bir oyuncu' olarak bench'ten gelip 15 dakika civarında alması gerektiğine inanıyorum. Özellikle Celtics'e karşı McDyess'a daha da çok ihtiyaç olacaktır.

Nuggets deplasmanda Heat'e beklenmedik bir şekilde yenilmişti. Bu sefer kazanacaktır Denver. Billups da son maçta kendisine geldiğinin sinyallerini verdi. Sadece bu bile çok önemli bir avantaj Denver için. Bir önceki maçta sadece 6 sayı 2 asist ve 5 top kaybıyla oynamıştı lider oyun kurucu...

Kobe En İyiler Tarafından 1 Numara Seçildi

Efendim Sporting News, 107 kişiden oluşan bir gruba sormuş: "Sizce Bugün NBA'deki En İyi 50 Oyuncu Hangileri?" diye. Bu 107 kişiyi kimler oluşturuyor? Hall of Fame üyeleri, büyük ödül kazanan kişiler, yöneticiler, aktif oyuncular, koçlar ve basketbol uzmanları. Listenin altında ufak tefek yorumlar iliştirdim, liste uzun olduğu için sıkılıp geçenler olabilir, söyleyeyim dedim.

1. Kobe Bryant, SG, Lakers
2. LeBron James, SF, Cavaliers
3. Dwyane Wade, SG, Heat
4. Dwight Howard, C, Magic
5. Tim Duncan, PF, Spurs
6. Chris Paul, PG, Hornets
7. Kevin Garnett, PF, Celtics
8. Dirk Nowitzki, PF, Mavericks
9. Carmelo Anthony, SF, Nuggets
10. Paul Pierce, SF, Celtics
11. Steve Nash, PG, Suns
12. Deron Williams, PG, Jazz
13. Tony Parker, PG, Spurs
14. Brandon Roy, SG, Trail Blazers
15. Yao Ming, C, Rockets
16. Shaquille O’Neal, C, Cavaliers
17. Pau Gasol, PF, Lakers
18. Chris Bosh, PF, Raptors
19. Amare Stoudemire, PF, Suns
20. Chauncey Billups, PG, Nuggets
21. Kevin Durant, SF, Thunder
22. Manu Ginobili, SG, Spurs
23. Jason Kidd, PG, Mavericks
24. Tracy McGrady, SG, Rockets
25. Joe Johnson, SG, Hawks
26. Derrick Rose, PG, Bulls
27. Ray Allen, SG, Celtics
28. Gilbert Arenas, PG, Wizards
29. Ron Artest, SF, Lakers
30. Vince Carter, SG, Magic
31. Danny Granger, SF, Pacers
32. Baron Davis, PG, Clippers
33. Devin Harris, PG, Nets
34. Ben Gordon, SG, Pistons
35. Al Horford, C, Hawks
36. Carlos Boozer, PF, Jazz
37. Nene, C, Nuggets
38. Rajon Rondo, PG, Celtics
39. Andre Iguodala, SG, 76ers
40. Josh Smith, PF, Hawks
41. Rudy Gay, SF, Grizzlies
42. Hedo Turkoglu, SF, Raptors
43. Lamar Odom, SF, Lakers
44. Shane Battier, SF, Rockets
45. Elton Brand, PF, 76ers
46. Richard Jefferson, SF, Spurs
47. O.J. Mayo, SG, Grizzlies
48. Charlie Villanueva, PF, Pistons
49. Michael Redd, SG, Bucks
50. Andrew Bynum, C, Lakers


Her seçimi tek tek eleştirecek halim yok, zaten çoğuna katılıyorum. Ama dikkat çekici olanları yazacağım.

- Eğer NBA'de bugün derken gerçek anlamıyla bugün kastediliyorsa, Shaq'ın orada işi yok, 20'lerde olmasını beklerdim herhalde. Fakat tam tersi kariyerleri göz önüne alınıyorsa da Shaq'ın kesinlikle daha yukarıda (hatta ilk 3'te) olması gerekiyor.

- Al Jefferson ile Monta Ellis'in de listede olmadıklarını görünce şok oldum. Özellikle Al Jefferson'ı herhalde ilk 30'a bile koyabilirdim ben. Belki patladığı sezonda canlı maçlarını izlediğim için özel bir sevgi besliyor olabilirim kendisine.

- İyi bir çaylak yılı geçiren Rose'un da mesela Ray Allen ve Vince Carter'ın önünde olmasını abes olarak nitelendiriyorum izninizle.


- Aynı şekilde Mayo'yu da görünce şaşırdım. Çaylakları (yani sadece tek senelik kariyeri olanları) yazarken biraz daha tereddüt edilmesi gerekiyor bana göre.

- Ayrıca Villanueva oraya nasıl girmiş şaşırdım.

- Hidayet'in de 42. sıradan yer bulması kendisine gerçekten gurur verici. Magic'teki oyunuyla ilk 50'ye girmeyi haketti bence.

- Bundan 2 sezon önce anket yapılsa ilk 20'de kendisine yer bulacak olan Elton Brand'in de listeye zar zor girmesi ilginç bir detay. Geçirdiği sakatlıklar ve şu anki form durumunu göz önüne alınca ilk 50'de yer alması bile başarı.

İlk sıra için Kobe 62 oy alırken, LeBron 34, Wade ise 11 almış. Diğer ikilinin yanında Wade'in 11 oy alması başarı bana göre. Ayrıca LeBron'un Kobe'ye biraz daha yakın olmasını beklerdim.

Hangi takımdan kaç oyuncu seçilmiş:

5: Lakers
4: Celtics, Spurs
3: Hawks, Pistons, Rockets
2: Cavaliers, Grizzlies, Jazz, Magic, Mavericks, Nuggets, Raptors, 76ers, Suns
1: Bulls, Bucks, Clippers, Heat, Hornets, Nets, Pacers, Thunder, Trail Blazers, Wizards
0: Bobcats, Kings, Knicks, Timberwolves, Warriors

Hangi pozisyondan kaç oyuncu seçilmiş:

Oyun kurucu: 11
Şutör guard: 12
Kısa forvet: 11
Uzun forvet: 10
Pivot: 6

Bu arada buyrun efenim, işte 107 kişilik oylayanlar listesi:

Gene Banks, Rick Barry, Elgin Baylor, Butch Beard, Walt Bellamy, Travis Best, Otis Birdsong, Muggsy Bogues, Jeff Bower, Bill Bradley, Terrell Brandon, Allan Bristow, Dee Brown, Hubie Brown, Mike Brown, P.J. Brown, Marcus Camby, Rick Carlisle, Bill Cartwright, Tyson Chandler , Phil Chenier, Doug Christie, Archie Clark, Jim Cleamons, Wayne Cooper , Bob Cousy, Dave Cowens, Mike D’Antoni, Don Delaney, Joe Dumars, Mike Dunleavy, Mark Eaton, Craig Ehlo, Mario Elie, Gar Forman, Harry Gallatin, Dick Garmaker, Mike Gminski, Cliff Hagan, John Hammond, Tim Hardaway, Tom Heinsohn, Rod Higgins, Bob Hill, Lionel Hollins, Bob Houbregs, Bailey Howell, Eddie Johnson, Marques Johnson, Bobby Jones, George Karl, Steve Kerr, Bob Kurland, Frank Layden, Tim Legler, Ronnie Lester, Earl Lloyd , Donyell Marshall, Bob McAdoo, Rodney McCray, Dick McGuire, Brad Miller, Earl Monroe, Daryl Morey, David Morway, Tracy Murray, Tom Nissalke, Norm Nixon, Kevin O’Connor, Will Perdue, Geoff Petrie, Bob Pettit, Randy Pfund, Scot Pollard, Gregg Popovich, Kevin Pritchard, Jack Ramsay, Frank Ramsey, Arnie Risen, Oscar Robertson, Scotty Robertson, Jimmy Rodgers, John Salley, Flip Saunders, Charlie Scott, Bill Sharman, Purvis Short, Jim Spanarkel, Steve Stipanovich, Ed Stefanski, Rod Thorn, Jay Triano, Kelly Tripucka, Jack Twyman, Dick Van Arsdale, Kiki Vandeweghe, Stan Van Gundy, Dick Vitale, Chet Walker, Bobby Wanzer, Mark Warkentien, Slick Watts, Bill Wennington, Jerry West, Lenny Wilkens, Pat Williams, Brian Winters

Washington'dan Bucks-Wizards Raporu

Sitenin, Washington'da ikamet eden Önder adlı okuru Bucks - Wizards maçında Verizon Center'daydı ve kendi çektiği, çeşitli videoları paylaştı. Teşekkür ediyorum kendisine, umarım ileride başka maçlardan da görüntülerle gelir.
Buyrun efendim Ersan ve Bucks ile alakalı videolar:

Ersan ısınırken

Link

Ersan ilk 5'te çıkarken

Link

Ersan blok yerken - çok ayıp insan sayı atarken çeker =)

Link

Scott Skiles 2. teknik faul ile çıldırması

Link

Earl Boykins'in son saniyedeki oyunu - NBA TV'de bulamayacağınız bir açı

Link

Rekoru Kim Kırar?

Evet efendim. Sizce 9-73 le NBA tarihinin en kötü galibiyet-mağlubiyet oranına sahip Philadelphia'nın rekorunu hangisi kırar? Nets gerçekten bir hayli yakın duruyor bence. Peki ya sizce? Sağ tarafa da anketi koyuyorum...

2 Aralık'tan Notlar

Kale gibi savunma:
Helal olsun Raptors'a. Her yiğidin harcı değil 146 sayı yemek. Sezon başından beri her fırsatta yumuşak uzunları nedeniyle savunmalarının kötülüğüne dikkat çekiyordum. Tabii kısaların da adamlarını tutmak konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını unutmayalım. Yine de bu kadarını da beklemiyordum. Hawks'a 146-115'lik skorla yenilmişler. Triano defansı geliştirmek için sistem değişikliğine gideceğini söylemişti. Pek işe yaramamış herhalde. Yumuşak uzun demişken, Bargnani 22 dakikada 0 ribaundla büyük beğenimi kazandı. Tebrik ediyorum.

2 dakikada 3 faul:
Ersan tek faulü varken, ikinci yarının başında 2 dakika içinde 3 faul yaparak kenara gelmiş. Yetmemiş, 4. çeyrekte oyuna girdği gibi 5. faulünü yapmış ve bir daha da oyuna girmemiş. Halbuki oyunda kaldığı 14 dakikada 9 sayı ve 5 ribaund ile hiç de fena olmayan istatistikler yakalamış.

0-18:
Nets, Mavericks'e yenilerek NBA tarihinde, lige en kötü başlangıcı yapan takım oldu. Zaten kimse kazanmasını beklemiyordu ama ikinci çeyrekte 49 sayıya izin vermeleri de ilginçmiş. Dallas bu 12 dakikalık süreçte 17/19 şut isabetiyle oynamış. Hey maşallah.

Hızlı skorer:
Early Boykins, dördüncü çeyreğin son 9 dakikasında 11 sayı üreterek Wizards'ın Bucks'ı yenmesinde çok büyük rol oynamış. Adeta tek başına maçı kazandırmış takımına. Son dakika içinde 1 basket kendisi bularak bir tane de Haywood'a attırmış. Ayrıca son saniyede maç berabere iken faul yaptırarak ve bu faul atışlarında isabet bularak maçın gelmesini sağlamış. Küçük dev adam...

Burun ameliyatı:
Villanueva burun ameliyatı olduktan hemen 1 gün sonra maçta oynayacağını açıklamıştı twitter'ından. Demek ki o kadar da kolay değilmiş toparlanmak burun ameliyatından. Geçmiş olsun.

Takım baltalayan:
Stuckey 4/16 isabetle yetinmemiş bir de 4 top kaybederek Pistons'ın Bulls'a yenilmesi için zemini hazırlamış.

İyi mi kötü mü:
Westbrook, takımı 76'ers'ı yenerken 15 asist ile kariyer rekoru kırmış. Tebrik ediyorum ancak 1/11 şut isabeti için de ayrı bir tebriği hakettiğini düşünüyorum.

Günün 'hayvan'ı:
Thunder, Philadelpia'yı yenerken Durant 10/21 isabetle 33 sayı atmış, üstüne 5 ribaund, 2 asist, 3 top çalma ve 1 de blok eklemiş. Seviyorum seni bıyıklı Durant.

Boşa kürek çeken:
Iguodala 8/15 saha içi, 9/9 serbest atış ile 28 sayı atmış, 6 ribaund almış, 5 asist yapmış, 2 top çalmış ve 1 blok koymuş. Yine de mağlubiyete engel olamamış. Neyse en azından bu sefer maçı kazandıracak şutunu takım arkadaşı Dalembert bloklamamış. Son maçlarda rakiplere adeta tek başına direnen Iggy'e yardım (Iverson) yolda.

2 Aralık 2009 Çarşamba

Rondo Johnson'a Meydan Okumuş

Chris Johnson fotoğrafta gördüğünüz Amerikan futbolcusu. Koşucu olarak görev yapıyor. Görevi koşmak ve topu taşımak... Peki Rondo ortaya 2000 dolar koyarak, ne konuda meydan okumuş? Koşu yarışında. Bravo Rondo, tebrik ediyorum seni. Size bu adamın hızını şöyle anlatayım: 40 yard'ı yani yaklaşık 36 metreyi 4.2 saniyede koşuyor, NFL tarihinin en iyi derecesi imiş bu. Bir de şöyle göstereyim:


Link

Tamam Rondo çabuk ve hatta hızlı bir basketbolcu. Ama bu adamla yarışmak? Yok artık daha neler.

Edit: Chris Johnson da twitter'ından "Bedava para, ESPN'de ayarlasınlar hemen yarışalım" şeklinde bir açıklama yapmış.

Artest Maçlara İçkili Çıkmış

Taa Bulls zamanında, maçların devre arasında kanyak içermiş. Kaynağı da salonun yakınındaki tekele kadar yürüyüp alırmış. Niye 10 sene sonra durduk yere bu açıklamayı yaptığını anlamak güç. Tamam ilgi odağı olmaktan hoşlanıyor da yani ne kadar anlamsız gerçekten. Josh Howard bundan 2 sezon önceki playoff'lar sırasında yazları esrar içtiğini açıklamıştı ve yanılş hatırlamıyorsam bunun sonucunda bir ceza almamıştı. Artest'inki ise bundan biraz daha değişik, baya baya maçlara alkollü çıktığını itiraf etmiş. Ben ceza alacağını zannetmiyorum ama Stern bir "ders" olması nedeniyle Artest'e cezayı kesebilir. Nitekim 5 sene önce aldığı sezon boyu oynamama cezası bile yeterince ders olmamış gibi.

Phil Jackson da, Rodman'dan sonra bu belaya niye bulaştım diye evinde karar kara düşünüp kanyak içmeye başlamış olabilir.

37'lik Iverson Yeniden Evine Döndü

Tam 3 sene aradan sonraki flört dönemi sona erdi. İki eski sevgili yeniden buluştular. 76'ers genel menajeri Ed Stefanski takımın resmi web sitesinde Iverson'ın imza attığını açıklamış. Hayırlı olsun. Denver Nuggets formasıyla Philadelphia'da ilk maça çıktığı gün, kullandığım resimdeki ayakkabıları giymişti Iverson. Sevgisini ve özlemini dile getirmişti bu şekilde. Hatta parkedeki 76'ers logosunu da öpmüştü eğilip. Iverson, ona bu zor dönemde kapılarını açtığı için, şimdi daha da bir sevmiştir Philadelphia'yı herhalde. Bu arada 34 yaşındaki Iverson'a 37 dememin sebebi aşağıda. Yahoo şaşırmış. Ayrıca Iverson'ın 76'ers logosunu öptüğü fotoğrafı bulan biri paylaşırsa çok sevinirim. Yazacağım ufak bir analizde onu kullanmayı düşünüyordum ama bir türlü bulamadım.

Pierce Bakkala


Link

Belki Jack üst düzey bir oyuncu değil, belki oyununda birçok eksik yön var ama onun bu tarz çembere gidişlerini her zaman beğenmişimdir. Burada da Pierce'a harika bir cross-over yediriyor. Raptors - Celtics maçını izlerken çok beğenmiştim, yeni fırsat oldu koymak. Pierce'ın bacaklara dikkat. Sondaki basket ve faül de işin kreması.

1 Aralık'tan Notlar

Monta Ellis'in sonunda normale döndüğü hatta kötü oynadığı (4/10 isabetle 15 sayı) maçta Nuggets 28 sayı fark atmış Warriors'a. Billups eleştirilere cevabını 22 sayıyla üstelik 11 kez serbest atış kullanarak vermiş, yanına da 8 asist eklemiş. Nene 18, Carmelo da 25 sayı üretince çok rahat bir maç olmuş Nuggets adına.
Box Score

Raptors - Wizards maçında Arenas şov varmış. Şov derken 22 sayı 9 asist yani öyle bombastik bir performans sanmayın. Ama son 2 maçında toplam 15 sayı atan, son 6 maçında 3/24 ile üçlük atan bir adam için şov niteliğinde istatistkler. Ayrıca Raptors, Wizards'ın Jamison ile oynadığı ikili oyunlara çare bulamamış ve şutör uzun forvet 30 sayı üretmiş. Ayrıca Haywood da Bosh'u beklediğimden çok daha iyi tutmuş, yıldız forvet 7/22 isabette kalmış. Raptors'da koç Jay Triano savunmadan memnun olmadığını ve sistemde bazı yeniliklere gideceğini açıklamış. Bu arada Hedo 3/11 ile şut atmış son iki maçında %28 ile hücum ediyor milli oyuncumuz. Fark 4 sayı iken ve maçın bitimine 30 saniye varken yaptığı top kaybıyla da Wizards'ın galibiyetini perçinlemiş adeta.
Box Score

D'Antoni dün Phoenix'e "O sistemi ben kurdum." mesajı vermiş. Larry Hughes 12 asist ile İtalyan asıllı koçun Nash'i olmuş. Gallinari üçlük yağmuruna devam ederken (6/12 ve 27 sayı) 10 ribaund almış. Phoenix'te ise Barbosa'nın yokluğunda dar kadro sıkıntı çekmiş. Takım üçlüklerde isabet bulamazken (4/17) rakibine de 19 hücum ribaundu verip üstüne 17 top kaybedince yenilmekten kurtulamamış.
Box Score

Aldridge'in dizinden yaşadığı problem nedeniyle oynamadığı maçta Heat, Blazers'ı deplasmanda mağlup etmiş. Hem de Greg Oden'ın akıl almaz 11 hücum ribaundluk performansına rağmen. Dile kolay: 13 sayı 20 ribaund 4 blok gelmiş Oden'dan. Ama şut isabetlerinde 4/13'te kalmış. Kendileri %39 ile hücum ederken Heat'in %53 ile atmasına engel olamamışlar. Zaten bir takım 21 ile rakibinden tam 15 fazla hücum ribaundu alırken başka türlü yenilemez.
Box Score

Pozisyon Pozisyon Ersan Magic'e Karşı


Link

Maçın üstünden biraz süre geçti maalesef çünkü maçı R7bertpires'e göndermem zaman aldı. Bu arada son çeyrekten görüntüler de yok videoda bir problem çıktığı için ama idare edeceğiz. R7bertpires emek veriyor bu işe. Sağolsun yine, yeniden.

Philly Iverson'a 1 Senelik Kontrat Önerdi

Kulüpten açıklama gelmedi, resmi birşey yok henüz ama kaynakların söylediğine göre garanti olmayan bir kontrat önermiş 76'ers Iverson'a. Hayırlı olsun. Çok yaklaştı özlenilen ve iki tarafın da diğeri kadar ihtiyaç duyduğu birliktelik. Şu durumda, Eddie Jordan'ı zor kararlar bekliyor...

Kesin anlaşmaya varılsın, ufak çaplı birşeyler çiziktirim.

1 Aralık 2009 Salı

1 Aralık Programı

2 Aralık Salı 02:00 (NBA TV) / Boston Celtics - Charlotte Bobcats
2 Aralık Salı 02:00 / Washington Wizards - Toronto Raptors
2 Aralık Salı 02:30 / Phoenix Suns - New York Knicks
2 Aralık Salı 04:00 / Golden State Warriors - Denver Nuggets
2 Aralık Salı 05:00 / Miami Heat - Portland Trail Blazers
2 Aralık Salı 05:30 / New Orleans Hornets - Los Angeles Lakers

Yeni - Jackson'lı - Bobcats'in son zamanlarda vereceği en zor sınavı izleyebileceğiz NBA TV'de. Bunun yanında şampiyonluk adayı Celtics'in en son form durumunu göreceğiz. Güzel bir fırsat.

Hidayet'in maçında ise son 9 maçının 7'sini kaybeden Raptors ile son 3 maçından 2'sini kazanmış olsa da, 3 gün önceki Bobcats maçında rezil bile oynamayan, 3 periyod sonunda zar zor 50 sayı atan Wizards karşı karşıya. İki formsuz takım karşı karşıya iken birşey söylemek genelde çok zordur. Haywood'un Bosh kadar çabuk olmadığı malum, bu durumda Blatche'e biraz daha fazla dakika verilebilir. Wizards hücumunda ise Arenas'ın içeri penetre etmesi halinde yüzdeli bir şekilde skor üreteceğini düşünüyorum. Tam da Saunders'ın "Arenas eskisi gibi değil" sözlerinden sonra ilginç bir gece olabilir.

Monta Ellis'in daha dün maç yaptığını ve bugün Denver gibi rakımı yüksek bir şehire geldiğini düşünürsek, "hasta ruhlu" formunu devam ettirmesini beklemek biraz abartılı olur. Ama biyonik adamdan ümit kesmiş değilim... Öte yanda, Minnesota'dan tokat yiyen Denver, rakipte Biedrins hala yokken rahat kazancaktır. Son zamanlarda kötü oynadığı için eleştirilen Billups bu maçta bir mesaj vermek isteyecektir. Gerçi rakipte Biedrins yokken, içeride Nene'yi beslese yeter ama neyse.

Kobe Neden En Zeki?


Link


Link

Bir alttaki post'ta Kobe'nin basketbol iq'su en yüksek oyuncular arasında 1 numarayı sonuna kadar hakettiğini söylemiştim. İşte bu düşüncemin nedenlerinden 3 tanesi. Maç içinde (2'si playoff) yapılmış bu hareketleri All-Star'da Carter ve T-Mac'in yaptıklarıyla karşılaştıranları şimdiden ayıpladığımı söylemeliyim.

En Zeki: Kobe

The Oklahoman gazetesi oyuncular ve koçlardan oluşan bir topluluğa sormuş sizce basketbol iq'su en yüksek oyuncu hangisi diye. Sıralama şu şekilde oluşmuş:

1) Kobe Bryant
2) Jason Kidd
3) Steve Nash
4) Chris Paul
5) LeBron James

Ayrıca Carmelo Anthony, Dwyane Wade ve Deron Williams da oy almışlar.

Bir baktım da, sıralamaya herhalde tamamen katılıyorum. Belki LeBron'un daha yukarıda olması gerektiğini düşünenler olacaktır ama diğer 4 oyuncunun parkede gösterdikleri basketbol bilgileri ve zekaları hiç azımsanacak düzeyde değil. 5'te 5 aynı düşüncedeyim efendim ben. Ayrıca Kobe'nin birinciliği sonuna kadar hakettiğine inanıyorum.

Dalembert Takım Arkadaşını Bloklamış?


Link

76'ers'da son saniyede Iguodala bir üçlük göndermiş Dallas potasına ancak Dalembert top havadayken, süre bittikten sonra, çemberin üzerinde topa dokunmuş. Birçoklarına göre giren şutu engellemiş. Bence şut zaten girmiyormuş ama bu Dalembert'in hareketini onun basketbol iq'sunun eksikliğiyle bağdaştırmamıza engel değil... İnsan panyada yanan kırmızı ışığı da mı görmez be kardeşim? Siz de bakın karar verin Iggy'nin atışı giriyor muymuş diye.

30 Kasım'dan Notlar

Ersan faul problemine girmiş ve hatta 6 faul alarak da oyun dışı kalmış ama parkede olduğu süre içerisinde gayet efektifmiş. Son 2 maçta olduğu gibi yine hücum ribaundlarını toplamış Ersan, tam 4 tane almış. İlginç birşey dikkatimi çekti: NBA'de Ersan ile aynı süreleri alıp ondan çok hücum ribaundu alan sadece Roy Hibbert, Carl Landry ve Chuck Hayes var. Maça dönecek olursak, sürpriz bir şekilde oynayan Bogut'un 22 sayı, 15 ribaund, 3 top çalma ve 4 blok yaptığına dikkat çekmek lazım. Bucks'ın maçı kazanmasındaki 1 numaralı etken olmuş. Bulls'da ise Luol Deng yine uzun forvet pozisyonunda bol bol dakika almak zorunda kalmış ve 22 sayısının yanına 14 ribaund eklemiş. Maçın son saniyesinde Brad Miller, boş bir orta mesafe şutu değerlendiremeyince yenilmişler.
Dalembert'in 19 ribaund 3 blok 3 top çalmalık sapık performansına ve Elton Brand'in kenardan gelerek yaptığı 21 sayı 10 ribaundlık katkıya rağmen 76'ers, Terry'nin son saniyelerdeki basketiyle Mavs'e yenilmiş ve üstüste 7. mağlubiyetini almış. Dallas'ta Kidd, Philly'nin ipini çekmiş. 22 sayı 6 ribaund 11 asist 3 top çalma ve 2 blok yapmış. New Jersey Nets yıllarından aklımıza kazınan istatistikler... Bu maç herhalde Mavs formasıyla 20'yi geçtiği 4-5 maçtan biri oldu diye tahmin ediyorum.
Marc Gasol şom ağızların kurbanı olmuş Grizzlies - Jazz maçında. Şurada son 8 maçta %80'e yakın bir yüzdeyle attığını söylemiştim bu maçta 1/5 isabet bulabilmiş sadece. Gay ve Conley'nin sakatlıkları sebebiyle oynamadıkları maçta Boozer'ın 24 sayı 15 ribaund 7 asisti ile Brewer'ın 25 sayısı Memphis'e fazla gelmiş. Mehmet ise göğüs ağrıları sebebiyle az dakika almış ve sadece 5 sayıyla oynamış.
Sadece Monta Ellis diyorum... Warriors, Pacers'ı farklı yenerken Monta 45 atarak bu sezon kariyer rekorunu yeniden kırmış oldu. Hayvansın Monta. Karşısında Lakers'ı bulmadıkça herhalde sezon sonuna kadar 40 atmaya devam edecek. Lakers'ı çıkarınca son 4 maçta bulduğu sayılar: 34-37-42-45 ve %55 civarı bir şut yüzdesisyle. İnanılmaz oynuyor. Pacers'da Dahntay Jones hala skorer kimliğini sürdürüyor ve ben hala Pacers'ı izlemedim 2 maçlarını edinmeme rağmen. Var mıdır bu adamın bütün bu sayıları nasıl attığını açıklayacak birisi?