BIY AD

27 Kasım 2010 Cumartesi

27 Kasım Programı

Atlanta Hawks 99 - 90 New York Knicks
28 Kasım Pazar 02:00 / Orlando Magic - Washington Wizards
28 Kasım Pazar 02:30 / Memphis Grizzlies - Cleveland Cavaliers
28 Kasım Pazar 02:30 / New Jersey Nets - Philadelphia 76'ers
28 Kasım Pazar 03:00 / Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors
28 Kasım Pazar 03:30 (NTVSPOR) / Miami Heat - Dallas Mavericks
28 Kasım Pazar 04:00 (NBA TV) / Charlotte Bobcats - Milwaukee Bucks
28 Kasım Pazar 05:00 / Chicago Bulls - Sacramento Kings

Oldukça erken saatte başlayan ve Atlanta galibiyetiyle sonlanan Hawks-Knicks maçı dışında Cumartesi gecesi oynanacak 7 maç daha bulunuyor. Gecenin en çok göze çarpan maçı ise dün gece San Antonio Spurs'ün 12 maçlık galibiyetine son veren Mavericks'in evinde Heat'i ağırlayacağı maç olacak. Yorgunluk dezavantajlarına rağmen uzun yıllardır izlediğimiz en iyi Nowitzki faktörü maça doğrudan etki edecektir. Ben de artık Miami'nin mesaj maçı demekten sıkıldım, tek cümleyle özetlemek gerekirse ; Kazanmak zorundalar! Ayrıca milli oyuncularımız Ersan ve Ömer de sahada olacak. Ancak Ersan'ın karşısında Gerald Wallace'ı, Ömer'in ise Dalembert'i bulacağını düşündüğümüzde iki oyuncumuz için de kolay bir gece olmayacağını söyleyebiliriz.

Gecenin Hareketleri - 26 Kasım


Link

Rudy'nin ve Price'ın smaçları güzel ama tabi ki gecenin en anlamlı hareketi Melo'nun son saniyeyle maçı kazandıran basketi.

26 Kasım 2010 Cuma

26 Kasım Programı

27 Kasım Cumartesi 02:00 / Houston Rockets - Charlotte Bobcats
27 Kasım Cumartesi 02:00 / Cleveland Cavaliers - Orlando Magic
27 Kasım Cumartesi 02:30 / Toronto Raptors - Boston Celtics
27 Kasım Cumartesi 02:30 / Milwaukee Bucks - Detroit Pistons
27 Kasım Cumartesi 02:30 / Philadelphia 76'ers - Miami Heat
27 Kasım Cumartesi 03:00 / Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers
27 Kasım Cumartesi 03:30 (NBA TV) / Dallas Mavericks - San Antonio Spurs
27 Kasım Cumartesi 04:00 / Chicago Bulls - Denver Nuggets
27 Kasım Cumartesi 04:00 /  Los Angeles Clippers - Phoenix Suns
27 Kasım Cumartesi 04:00 (NTV) / Los Angeles Lakers - Utah Jazz
27 Kasım Cumartesi 04:30 / Golden State Warriors - Memphis Grizzlies
27 Kasım Cumartesi 05:00 / New Orleans Hornets - Portland Trail Blazers

Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece yine bir basketbol şöleni olarak karşımıza çıkıyor. NBA TV ekranlarından bize ulaşacak olan Texas derbisinde ligin lideri San Antonio Spurs belki de sezon başından beri en ciddi maçına çıkıyor. İki takım arasındaki rekabetin 2000'li yılların en ateşlisi rekabeti olduğuna hiç şüphe yok. Özellikle takımların temel taşlarının birkaç yıl içinde basketbol sahnesinden çekilecekleri düşünüldüğünde çok daha değer kazanan karşılaşmalar bunlar. Spurs yoluna devam etmek, Dallas da sezon başı otoritelerin çoğu tarafından GüneyBatı 1. gösterilmekte haklı olduklarını kanıtlamak isteyecektir. Yayınlanmak için tartışmasız en doğru maç seçilmiş.

Bunun dışında yayınlanan diğer maçta Lakers geçtiğimiz birkaç yılda özellikle playofflarda bolca karşılaştığı ve bir o kadar da sevdiği rakibi Jazz'le karşılaşacak. Yıllar boyu Lakers'ın onlardan alıp götürdükleri göz önünde bulundurulduğunda bu rekabetin de her daim çekişmeli geçeceğini söylersek yanılmış olmayız.

Ayrıca Batı turnesi devam eden Bulls, bu sefer Nuggets deplasmanında. Aradan 1 gün geçmesine rağmen 2 uzatmalı maçın yorgunluğunun etkileri bir deplasman serisini asla olumlu etkilemeyecektir. Özellikle rakibin de Nuggets olduğunu düşündüğümüzde Rose ve arkadaşlarının performanslarını bir kademe daha yukarı çekmek zorunda olduklarını söylemek mümkün. Tepedeki hükümdarlıkları arka arkaya alınan iki mağlubiyetle son bulan Hornets de yine zor bir maça çıkıyor. Rakip Blazers. Okafor'un son maçlarda çileden çıkaran performansı sürecek olursa Portland uzunları işlerini bitirebilir. Ama bu maçtaki asıl çekişme kuşkusuz Roy-Paul arasında olacak. Bir düello niteliğinde geçmesini bekliyorum.

Diğer şampiyonluk adaylarından Heat ise kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir takım olarak Sixers'la karşılaşacak. Olası bir mağlubiyetin koç Erik Spoelstra'nın sonu olmayacağının garantisini kimse veremez. Doğunun diğer ağır topları Boston ve Orlando'da kendi evlerinde rakiplerine oranla gözle görülür bir biçimde avantajlı oldukları maçlara çıkacaklar. Derecelerinin 11-4 ve 10-4 olduğunu düşündüğümüzde iki takımın da kaybetme lüksü kesinlikle yok.

Günlük Tahminler - 26 Kasım

Heat İlk Yarı -5.5 (Betsson)
Sıkıntılı günler yaşayan iki takımın maçında Heat evinde Sixers'ı konuk edecek bu gece. Heat adına işler sezon başında beklenenden çok uzak son zamanlarda. Oynadıkları son 3 maçı kaybettiler ve takım olamamaları bir yana bireysel olarak da oldukça formsuzlar. Tüm bunların üzerine bir de oyuncuların koçu istemediği ve oyunu sabote ettikleri haberi basında yer bulmaya başladı. Yani işler arap saçına dönmüş durumda. Sixers'da da durum pek farklı değil. Doğu'nun dibine vurmuş durumdalar ve pek de ümit veren bir basketbol oynamıyorlar. Bu ikilinin sezon başında Philadelphia'da oynadığı maçta James Jones'un isabetli dış şutlarıyla ilk yarıda bu handikapı aşmayı başarmıştı Heat. Bu gece tüm aksiliklere rağmen rakibin zayıf savunma hattına karşı ev sahibinin yıldızlarıyla bir patlama yapacağını ve ilk yarıda vuracağı darbeyle maçı kazanacağını düşünüyorum. Seyircilerine böyle bir galibiyet hediye etmek isteyeceklerdir ve kesinlikle Sixers'a karşı bunu yapacak güçteler.

Iguodala 24. Sayı + Ribaund Alt (Betsson)
Yine aynı maçtan Andre Iguodala'ya açılan baremi fazla buldum. Iguodala bu sene formsuzluğunun yanı sıra sakatlığın da etkisiyle bir türlü ritmini bulamadı. Aynı zamanda takımdaki şut dağılımı da çok adil olunca istatistikleri hayli düştü. Son maçlarda biraz toparlanmış gibi görünse de Miami deplasmanında LeBron karşısında çok etkili olabileceğini düşünmüyorum. Maçın beklediğim gibi ilk yarıda kopması da Iguodala'nın bu maçtaki sürelerini azaltmaya gebe. Bu şartlar altında tercihim Iguodala alt.

Deron Williams 10.5 Asist Alt (Betsson)
Bu gecenin önemli maçlarından birinde Jazz, evinde Lakers'ı konuk edecek. Lige kötü başladıktan sonra deplasman turnesinde toparlanan Utah'da Deron Williams da performansını arttırmış ve istatistiklerini yükseltmişti. Deron Williams partneri Boozer'ın takımdan ayrılmasıyla birlikte geçtiğimiz senelere nispeten takımın skor gücüne daha çok katkı vermeye çalışan, takım arkadaşlarını oynatmayı daha arka plana atan bir görüntü içerisinde(Aynı durum Nash için de geçerli). Bu gece maçın temposu muhtemelen yüksek olacak ama Lakers savunmasına güvenmek istedim bu maç için. Deron'ın bu senelik asist ortalamasını Lakers karşısında aşamayacağını düşünüyorum. Tercihim 10.5 alt. Herkese bol şans...

NOT: Tahminlerimizin oluşturacağı olumlu veya olumsuz durumlardan KP ailesi olarak sorumluluk kabul etmeyeceğimizi ve Türkiye'de yasal olmayan sitelerdeki bahisleri yurt dışındaki okurlarımız için değerlendirdiğimizi belirtmeliyim.

Gecenin Hareketleri - 25 Kasım


Link

Clippers maçları olunca Griffin en az bir hareketle yerini alıyor burada. Yine havalarda dolaşırken görüyoruz kendisini. Ama Josh Smith'in 1 numaradaki smacı çok estetik görünüyor ve benim de açık ara favorim.

25 Kasım 2010 Perşembe

25 Kasım Programı

26 Kasım Cuma 03:00 / Washington Wizards - Atlanta Hawks
26 Kasım Cuma 05:30 / Sacramento Kings - Los Angeles Clippers

Bugün için Şükran Günü olmasının dışında denilecek pek bir şey yok sanırsam. Oynanacak 2 maçta da şampiyonluk adayı bir takım bulunmuyor. John Wall, Blake Griffin, Tyreke Evans gibi ligin genç yıldızlarının sahne alacağı bu gece yayınlanacak herhangi bir maç da yok. Elbette ki kimse bu maçlardan herhangi birinin 3 uzatmaya gitmeyeceğinin garantisini veremez ancak kağıt üzerindeki görüntü itibariyle lig en sıradan gecelerinden birini yaşayacak.

Gecenin Hareketleri - 24 Kasım


Link

Dün gecenin hareketlerinden benim favorim Cavaliers'ın savunması ve ardından buldukları fastbreak. Dikkatli izleyin, 5 oyuncunun da katkısını göreceksiniz hareketin içinde. Ayrıca Amare'nin bloğu güzel epey. Mo Williams'ı da buralara koymak hayatta istemezdim ama adam maçı kazandırmış, el mecbur...

24 Kasım'dan Notlar


Günün Hayvan Performansları:
-Eski günlerin şerefine ilk sırayı Shaquille O'neal'a verelim. Shaq'tan uzun zamandır böyle performanslar görmüyorduk herhalde. Ligin iyi uzunlarından Brook Lopez karşısında 25 sayı -ki bu 25 sayı Shaq'ın 18 Mart 2009'dan beri attığı en yüksek sayı- 11 ribaund ile takımına Nets karşısında galibiyeti getirmiş kocaoğlan. Maçtan sonra da doğal olarak "2000'lerdeki Shaq gibiydi" geyikleri başlamış.

-Florida derbisinde Orlando Miami'yi son çeyrek performansıyla geçip rakibine üst üste 3. mağlubiyetini aldırırken büyük maç performansı soru işareti olan Howard, 24 sayı 18 ribaund ile zayıf Miami pota altında maçın en iyi performansını gösterdiğini söylemek mümkün. Bu sene Howard büyük maçlarda gerçekten iyi oynuyor ve takımının kırılgan yapısı devam etse de -özellikle deplasmanlarda- Howard istikrarlı katkı veriyor.

-Ligin en iyi point guardlarından ikisini karşı karşıya getiren maçta üstünlüğün Deron Williams'ta olduğunu söylemek mümkün. İzlemek istediğim maçlardan biriydi, saatinin çok geç olması sebebiyle izleyemedim ancak gelenek devam etmiş ve Deron Williams Chris Paul'e üstünlük sağlamış. Williams'ın ikisinin de oynadığı maçlarda Paul'e 12-3 üstünlüğü olması da bu üstünlüğün rakamlara dökülmüş hali. Deron Williams 24 sayı 11 asist 3 ribaund 5 top çalma ile maçın yıldızı olurken Paul 17 sayı 9 asist 5 top çalma oynamış.

-Dün 42 sayısıyla Detroit'i yıkan Dirk Nowitzki back-to-back oynadıkları maçta ligin iyi takımlarından Thunder karşısında da iyi performansını sürdürdü. 9/15 ile 34 sayı üreten Nowitzki takımına da galibiyeti getiren isim oldu.

-Chicago ilk çeyreğinde 20 sayı geriye düştüğü maçta 4. çeyrekteki performansıyla maçı uzatıp galip gelme başarısını gösterirken Derrick Rose biraz düşük yüzdeyle de olsa (14/33) 35 sayı 12 ribaund 7 asist ile harika bir performans sergiledi ve 7 maçlık deplasman serisinin beşinci maçında olan takımının Arizona'dan galibiyetle dönmesini sağladı.

-New York Charlotte'u 2. gecede 2. kez yenerken Raymond Felton eski takımına karşı çok iyi bir performans sergiledi. İlk maçta Toney Douglas ön plana çıkmıştı, bu sefer de Raymond Felton maçı getiren performansı gösterdi. 23 sayı 13 asistle takımının Charlotte karşısında 2. kez galip gelmesini sağladı.


Boşa Kürek Çekenler:
-Buranın müdavimlerinden Kevin Love yine azman bir performansla karşımızda. Belki Spurs'un arka arkaya 12. galibiyetine engel olamadı ancak hiç beklenmeyen şekilde takımı maçı uzatmaya götürdü ve Love yine inanılmaz bir performansıyla öne çıkan isim oldu. Tim Duncan'la eşleştiği maçta 32 sayı 22 ribaund ile 20-20'lik performanslarına bir yenisini ekledi. Bu arada Milicic'in de Lakers maçından sonra yükselen performansını da göz ardı etmemek gerekiyor, kesinlikle kariyerinin en iyi dönemini yaşıyor. 22 sayı 8 ribaund 5 blok 4 asist ile o da buraya girmeyi hak ediyor. 3 maçtır 20+ sayı ürettiğini de belirtmek lazım.

-Tyrus Thomas da Amare karşısında çoşan isimlerden biri olmuş. 26 sayı 11 ribaund 4 blok iyi çok iyi bir performans göstermiş Thomas ancak takımının New York'a iki gece üst üste yenilmesine engel olamamış.

-Grant Hill gerçekten şarap gibi. Belki maçın sonunda galibiyeti getiren basketi atamadı ancak 38 yaşında değilmiş gibi maç boyu inanılmaz bir efor gösterdi. 46 dakika sahada kaldı ve 27 sayı 8 ribaund ve bunun yanında uzatmada Derrick Rose savunması ile takımının yıldızı oldu.

-Takımı formda Dallas karşısında galip gelemese de ligin sayı kralı Kevin Durant yine takımının en iyi ismi oldu. 32 sayı 11 ribaund 5 asist ile yine çok iyi bir performans gösterdi Durant.


Bizimkiler:
-Hidayet Türkoğlu takımının Ömer Aşık'ın takımı Chicago ile karşılaştığı maçta 36 dakika sahada kalarak 10 sayı 10 ribaund 3 asist ile fena olmayan bir performans gösterdi. Özellikle 6 hücum ribaundu Hidayet'in 4 numaraya ve yeni rolüne yavaş yavaş adepte olduğunu gösterdi. Ömer Aşık ise 13 dakikaya sığdırdığı 4 sayı 2 ribaund 1 asist 1 top çalma 1 blok ile iyi bir performans gösterdi. Ah bir de şu serbest atışları atabilse. (2/4)

-Semih Erden ise Nets karşısında Shaquille O'neal'ın kurbanı oldu. Shaq iyi performans gösterince sahada kaldı ve bu da Semih'in dakikalarına yansıdı. Semih sadece 2.5 dakika sahada kaldığı maçta 0/4 ile oynadı ve 0 sayıda kaldı.

-Ersan ise Cleveland karşısında 17 dakikada sahada kaldı ve 4 sayı 4 ribaund 1 asist ile oynadı ve takımının mağlubiyetine engel olamadı.

24 Kasım 2010 Çarşamba

Günlük Tahminler - 24 Kasım

Duncan +7 Sayı + Ribaund (Betsson)

Duncan'a Kevin Love karşısında açılmış bu barem. Love sene başından beri çok etkileyici istatistikler çıkarıyor bu bir gerçek. Ama benim güvendiğim isim Duncan olacak bu bahiste. Çünkü, Duncan bu tarz uzunlara karşı kolay kolay yem olmuyor istatistik açısından. Ayrıca Spurs'un boyalı alan savunmasıyla Timberwolves'unki arasında dağlar kadar fark var. Bu da Duncan'ın skor üretimini Love'a oranla daha rahat sağlayacağı anlamına geliyor. Kevin Love yine azıtıp 20'li ribaundlara çıkarsa maalesef çaresiz kalırız ama aksi halde Duncan'ın handikapta kalacağını düşünüyorum. Herkese bol şans...

NOT: Tahminlerimizin oluşturacağı olumlu veya olumsuz durumlardan KP ailesi olarak sorumluluk kabul etmeyeceğimizi ve Türkiye'de yasal olmayan sitelerdeki bahisleri yurt dışındaki okurlarımız için değerlendirdiğimizi belirtmeliyim.

24 Kasım Programı

25 Kasım Perşembe 02:00 / New York Knicks - Charlotte Bobcats
25 Kasım Perşembe 02:00 / Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers
25 Kasım Perşembe 02:00 / Philadephia 76'ers - Toronto Raptors
25 Kasım Perşembe 02:30 / New Jersey Nets - Boston Celtics
25 Kasım Perşembe 02:30 / Miami Heat - Orlando Magic
25 Kasım Perşembe 03:00 / Detroit Pistons - Memphis Grizzlies
25 Kasım Perşembe 03:00 / San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves
25 Kasım Perşembe 03:00 / Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder
25 Kasım Perşembe 03:30 / Golden State Warriors - Houston Rockets
25 Kasım Perşembe 04:00 (NBA TV) / Chicago Bulls - Phoenix Suns
25 Kasım Perşembe 04:00 / New Orleans Hornets - Utah Jazz

Dün gece deplasmanda Lakers'a mağlup olarak Batı turnesine kötü bir başlangıç yapan Bulls, NBA TV'den yayınlanacak maçta Arizona'da galibiyet kovalayacak. (Bu arada ilginç bir detay; dün gece bütün maçları ev sahibi takımlar kazandı.) Rose-Nash kapışması karşılaşmayı izlemek için güzel bir sebep gibi duruyor. Ayrıca gecenin en önemli maçı konumunda olan Heat-Magic karşılaşması da kaçırılmaması gereken maçlardan biri bence. Özellikle şu sıralar önüne gelene kaybeden Heat'in sezonun ilk maçlarından birinde mesaj vermek adına fark attığı Magic, bu maçı cevap maçı olarak ilginç bir skora taşıyabilir. Zaten aralarındaki Florida rekabeti medya aracılığıyla inanılmaz boyutlara ulaştı, sezonun en çok ilgi gören düellosu konumuna getirildi. O sebeple maçtaki atmosferin de nasıl olacağı merak konusu. Son maç 13'de 1 atarak saç baş yolduran Wade'in de kendine gelmesi için güzel bir fırsat olduğunu söyleyebiliriz.

Gecenin Hareketleri - 23 Kasım


Link

1 numaraya koymuşlar bir de utanmadan Josh Smith'in smacını. LeBron'dan görmeye alıştığımız gibi yaklaşık 4 adımla smacı babam da vurur, belki bu kadar estetik görünmez solak olmadığı için. Olan da garibim Humphries'e olmuş, haksız yere postere girmiş. John Wall'ın asisti ve McGee'nin vurduğu smaç benim dün geceki favori hareketim. Brand'in çok kötü bir faulu var aynı pozisyonda, neyse ki McGee ters düşmemiş Bogut'un geçen sene düştüğü gibi. Zaten Brand de gerekli cezayı alıp oyundan atıldı o hareketten sonra, bu bilgiyi de not düşelim. İkinci sıraya da Felton'ın asistini ve T-Mac'in smacını koyuyorum ayrım gözetmeksizin.

Günlük Tahminler - 23 Kasım

Brook Lopez 26.5 Sayı + Ribaund Alt (Betsson)
Sene başında Lopez takımın tek lideriyken, son maçlarda Davin Harris'in de form tutmasıyla birlikte takımda skor dağılımı iyice yayılmaya başladı. Outlaw veya Morrow pekala çıkıp takımın skor yükünü çekebiliyor ekstradan. Bu da Lopez'in istatistiklerini epey aşağı çekiyor haliyle. Al Horford'la eşleşecek olmasının yanı sıra Nets'in düşük tempoda takılması da bahisimiz için diğer olumlu etkenler.

Amare 9.5 Ribaund Alt (Betsson)
Sert rakipler karşısında sinen Amare'nin bu gece eşleşeceği isimler yeterli sertlikte. Sene boyunca bu geceki açılan baremi nadiren ve yüksek tempoda oynayan rakiplere karşı geçebildi Amare. Bobcats pota altı hem atletik hem de ribaundlarda etkili olabilen isimlerden oluşuyor. Ayrıca en az uzunlar kadar iyi bir ribaundcu olan Gerald Wallace'ın varlığı da bahisimiz açısından önemli bir avantaj. Bu şartlar altında Amare'nin çift hanede ribaund alamayacağını düşünüyorum. Herkese bol şans...

NOT: Tahminlerimizin oluşturacağı olumlu veya olumsuz durumlardan KP ailesi olarak sorumluluk kabul etmeyeceğimizi ve Türkiye'de yasal olmayan sitelerdeki bahisleri yurt dışındaki okurlarımız için değerlendirdiğimizi belirtmeliyim.

23 Kasım 2010 Salı

23 Kasım Programı

24 Kasım Çarşamba 02:00 / Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers
24 Kasım Çarşamba 02:00 (NBA TV) / New Jersey Nets - Atlanta Hawks
24 Kasım Çarşamba 02:00 / Philadelphia 76'ers - Washington Wizards
24 Kasım Çarşamba 02:30 / Charlotte Bobcats - New York Knicks
24 Kasım Çarşamba 03:30 / Detroit Pistons - Dallas Mavericks
24 Kasım Çarşamba 05:30 / Chicago Bulls - Los Angeles Lakers

Derrick Rose ve arkadaşlarının Lakers deplasmanına gideceği maç gecenin 1 numaralı karşılaşması olarak görünüyor. Sezonun bombalarından Gasol bu sefer karşısında Noah ve milli oyuncumuz Ömer'i bulacak. Savunma ustası Noah, fırtınayı durdurabilecek mi yoksa o da Gasol'ün kurbanı mı olacak göreceğiz. Ayrıca 4 maçlık bir Batı turnesine çıkan takım olası bir Lakers galibiyetiyle geride kalan Suns,Denver ve Kings deplasmanlarına moral depolamak adına Rose önderliğinde sonuna kadar savaşacaktır diye düşünüyorum.

Gecenin Hareketleri - 22 Kasım


Link

Tony Parker'ın asisti benim 1 numaram. Carter yine torpil kontenjanından yerini aldı, favorilerimden o da. Bunların haricinde Brewer ve LeBron'un pota arkasından bulduğu basketler epey zor. Hepsi bir yana Horford'ın bloğunda Paul Pierce nereye gidiyor anlamadım. Muhtemelen kolej yıllarında falan vurmuştur oralardan en son.

Staples'ta Ölüm

Dün gece Staples'ta oynanan ve Lakers'ın galibiyetiyle sonuçlanan Lakers-Warriors maçı sırasında üzücü bir olay yaşandı. Staples Center'ın 3. katındaki ultra lüks localardan birinde 2 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetmiş. Ailesine poz verirken kırılmaz camın üzerinden 12 metre aşağıya düşen ufak çocuğun yüksek camların üzerinden nasıl düştüğü polis tarafından hala araştırılıyormuş. Gerçekten çok üzücü bir olay. Nasıl olduğu konusunda da hala şüpheler olduğu söyleniyor. 2 yaşındaki bir çocuğun camın üzerinden atlaması mümkün gözükmüyor, eh camın da kırılmayacak kadar sağlam olduğu söyleniyor... Şimdi ne düşünmemiz gerekiyor? 2 yaşındaki bir çocuğun öldürüldüğünü düşünmek bile istemiyor insan. Yakında kokusunun çıkacağını umuyorum.

İlgili Link

22 Kasım'dan Notlar


Günün Hayvan Performansları:
-Billups'ın forma giymediği maçta Denver Golden State'i deplasmanda ikinci yarıdaki oyunuyla yenerken Carmelo 39 sayı 9 ribaund 5 asist ile maçın yıldızı olurken, bu 39 sayıya 17/17 serbest atışla ulaştı.

-Blake Griffin bu aralar NBA'in en gözde oyuncularından. İnanılmaz atletik yeteneğiyle, o boyuna rağmen gösterdiği çeviklikle gerçekten izlenmesi gereken alışılmışın dışında tarzda bir uzun. Takımı için aynı şeyi söylemek zor olsa da kendi evlerinde ligin en başarılı takımlarından biri olan New Orleans'ı son 3 çeyrekte sırasıyla 20-16-22 sayı yiyerek 99-95 yendiler ve öne çıkan isim yine Griffin oldu. 24 sayı 13 ribaund 4 asist 2 blok ile takımının yıldızı oldu. Kendisini eleştirebileceğimiz tek nokta serbest atış çizgisinden 14'te 6 atması.

-Ginobili'yi uzun zamandır bir sezona bu kadar iyi başlamışken görmemiştik. Gerçi bu övgüyü bütün Spurs takımı için yapabiliriz, gerçekten sezona çok iyi başladılar ve dün geceki Orlando galibiyetiyle üst üste 11. galibiyetlerini aldılar ve New Orleans'ın da yenilmesiyle ligin en başarılı takımı ünvanını ellerine aldılar. Ligin şampiyonluk adaylarından Orlando'yu evlerinde 106-97 yenerlerken Ginobili 25 sayı 6 ribaund 9 asist ile takımını galibiyete taşıdı.

-Jason Richardson Amare'nin gidişisinden sonra takımının en önemli skor opsiyonu olma görevini üstlendi ve bu görevde de kesinlikle şu ana kadar çok başarılı. Phoenix lige çok kötü başlayan Houston'u deplasmanda 123-116 geçerken Richardson sadece 11 şut atarak (7 isabet) 26 sayıya ulaşarak takımına galibiyeti getiren isimlerden biri olmuş.


Takımı Baltalayanlar:
-Atlanta'nın takım olarak kendi kendilerini baltaladıklarını söylemek mümkün. Joe Johnson, Horford, Josh Smith, Marvin Williams. Boston öyle bir ilk çeyrek performansı gösterdi ki (39-13) Atlanta bir daha ayağa kalkamadı. Takım olarak sadece %33 ile oynadılar ve back-to-back maç oynayan Boston'ı 1 dakika bile zorlayamadan teslim oldular.

-LeBron, Wade, Bosh üçlüsüne sahip olan bir takımın kendi sahasında ligin iyi savunma takımlarından biri olmayan Atlanta karşısında sadece 77 sayıda kalması üzerine düşünülmesi gereken bir nokta Spoelstra için. Indiana maç boyunca daha akıcı hücum etti ve süpriz bir galibiyet aldı. Miami'de Big Three toplam 15 top kaybı yaparken Indiana takım olarak 13 top kaybı yaptı. Big Three'nin hepsi kötüydü ancak Wade diğer ikisinden de kötüydü. 1/13 saha içi, 0/4 üçlük ve 1/5 serbest atış 3 sayı ve 5 top kaybı. Belki de kariyerinin en kötü maçını oynadı Wade.

Boşa Kürek Çekenler:
-Orlando belki San Antonio deplasmanından galibiyet çıkaramadı ancak Dwight Howard performansıyla San Antonio pota altında da istediklerini yapabildiğini gösterdi. 26 sayı 18 ribaund 3 top çalma 2 blok ile takımının açık ara en iyisiydi.

-Geçen sezonu felaket geçirdikten sonra bu sezon kendine gelen ve 2 sene önceki performansına gören David West takımı Los Angeles Clippers deplasmanından galibiyetle çıkamadı ancak West 30 sayı 10 ribaund 5 asist ile göz kamaştırıcı bir performans gösterdi.

-Burada görmeye alışık olduğum Kevin Love Oklohoma City'e mağlup oldukları maçtan sonra da buraya girmeyi hak etti. Kevin Love 24 sayı 17 ribaund ile oynadı ve takımının en iyisi oldu.


Bizimkiler:
-Hidayet Türkoğlu son dönemde bir toparlanma içinde. 2 sayıda kaldığı Orlando maçını saymazsak 5-6 maçtır iyi performans sergiliyor. Takımı deplasmanda Houston'u yenerken Hido 15 sayı ve sezonun en yüksek rakamı olan 8 ribaund ile mücadele etti.

-Semih Erden maçın erken kopması nedeniyle 19 dakika süre aldığı Atlanta maçında 4 sayı 4 ribaund ve 2 top kaybı ile oynadı.

22 Kasım 2010 Pazartesi

Günlük Tahminler - 22 Kasım


Dwight Howard 34. Sayı + Ribaund Alt (Betsson)
Bu gece Spurs deplasmanına çıkacak Howard'a bu barem açılmış. Sene boyunca oynadığı maçların çoğunda bu sayılara ulaşamayan Howard, deplasmanlarda iç saha maçlarına oranla daha silik bir performans gösteriyor. Spurs savunmada genel olarak ligin en iyilerinden biri değil belki ama pota altı savunması yabana atılacak kadar da kötü değil halen. Zaten geçtiğimiz sezon Spurs'e karşı bu iki kategori toplamını ortalama 16 ile kapatmış Howard. Ayrıca faul ortalaması 4'ün üzerinde olan bir oyuncunun Spurs'un penetreci kısalarına karşı faul problemine girmesi de olası. Ben bu gece Howard'ın iyi oynasa bile açılan sayıya ulaşamayacağını düşünüyorum.

Vince Carter 17 Sayı Alt (Betsson)
Deplasmanda Carter genellikle biraz daha geri çekilir, siner. Rakip de Spurs. Carter'ın geçmişteki maçları alt olmaya itiyor gibi bu bahisi de.

Udrih 18. Sayı + Asist Alt (Betsson)
Dünkü tahminimizin bir benzerini açmışlar bu gece de. Utah'ın temposunun Hornets'a oranla daha yüksek olması ve açılan baremin daha düşük olması düne göre dezavantajlar olarak sayılabilir. 3 maçtır kenardan gelen Udrih eğer bu maçta da ilk 5 başlamazsa denenebilir bir bahis. Ama tavsiyem maç saatine yakın, ilk 5'leri öğrendikten sonra bu bahisi değerlendirmeye almanız. Mesela Can yakın bir sürede Udrih'in yeniden ilk 5'e yerleşeceğini düşünüyor. Udrih hakkında dün yazdığımız yorumu merak edenleri şöyle alalım. Udrih alt seçeneğinin gerekçeleri orada yazıyor çünkü.

NOT: Tahminlerimizin oluşturacağı olumlu veya olumsuz durumlardan KP ailesi olarak sorumluluk kabul etmeyeceğimizi ve Türkiye'de yasal olmayan sitelerdeki bahisleri yurt dışındaki okurlarımız için değerlendirdiğimizi belirtmeliyim.

22 Kasım Programı

23 Kasım Salı 02:00 (NBA TV) / Boston Celtics - Atlanta Hawks
23 Kasım Salı 02:30 / Indiana Pacers - Miami Heat
23 Kasım Salı 03:00 / Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder
23 Kasım Salı 03:30 / Phoenix Suns - Houston Rockets
23 Kasım Salı 03:30 / Orlando Magic - San Antonio Spurs
23 Kasım Salı 04:00 / Sacramento Kings - Utah Jazz
23 Kasım Salı 05:30 / Denver Nuggets - Golden State Warriors
23 Kasım Salı 05:30 / New Orleans Hornets - Los Angeles Clippers

8 maçın oynanacağı gece açık ara ön planda olan maç Spurs - Magic karşılaşması. Miami'nin hayalkırıklığı bir kenara bırakıldığında Hornets'le beraber gündemin ana maddesi olan Spurs, bu konumda olmalarını fikstür avantajına bağlayan isimlere bir cevap daha vermek adına sahaya çıkacak. Daha önce dişli ekiplerden Jazz ve Thunder'ı mağlup eden Duncan ve arkadaşları bu sefer de bir Doğu bombasını devirmek için ter dökecek. Bir diğer lig lideri Hornets de Los Angeles semalarında koltuğu bırakmama mücadelesi verecek. Ayrıca henüz maça çıkamayan Denver uzunu David Andersen'in de Pau Gasol'ün darmadağın ettiği Warriors potaaltına karşı ilk kez sahada olması bekleniyor.

21 Kasım'dan Notlar


Öncelikle birkaç gündür notlardan uzak kaldım, hastalık, ondan sonra ufak bir bayram kaçamağı derken... Kusura bakmayın. Bundan sonra bir aksilik olmazsa yine notları ben yazacağım.

Günün Hayvan Performansları:
-Andrea Bargnani genel olarak iyi takımlara karşı -özellikle deplasmanlarda- pek kendi performansını gösteremeyen bir oyuncu. Ancak takımı Boston'u Amir Johnson'un 3 saniye kala attığı serbest atışlarla 102-101 yendiği maçta 29 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Belki sadece 2 ribaundda kaldı ancak yanında sadece bu işe kanalize olmuş Evans varken -ki Evans 16 ribaund aldı- o düşük ribaund sayısı da fazla göze batmadı.

-Yine Toronto'dan Amir Johnson'un performansı da az maç oynanan gecenin öne çıkanlarından. Fark 1 sayı iken Ray Allen'a faul yapmak yerine topunu çalmaya çalışan Barbosa bunda başarılı oldu ve o hücumda Amir Johnson faulü yaptırarak ve çizgiden 2/2 atarak takımına galibiyeti getirdi. Ayrıca 24 dakika sahada kaldığı maçta 17 sayı 11 ribaund ile oynadığını da belirtmek gerekiyor.

-New Orleans ilk 17 şutunun 14'ünü kaçırdığı maçta savunmasını konuşturarak Sacramento'yu yendi ve ligin en iyi derecesine sahip olmayı sürdürdü. Paul 2/12 gibi çok kötü bir şut isabetiyle oynamasına rağmen 9 sayı 7 ribaund 14 asist ve 5 top çalma gibi çok yönlü bir oyun ortaya koyarak takımına galibiyeti getirdi.

-Gasol'un Golden State uzunları karşısında zorlanacağını zaten tahmin etmiyorduk ancak bu da fazla olmuş. 30 dakikada sadece 10 şut kullanarak -ki bunların hepsinde isabet bulmuş- 28 sayı 9 ribaund 5 asist ve 4 blok ile rahat kazanan Lakers'ın en çok ön plana çıkan oyuncusu olmuş. Bu arada Gasol'un 10/10 saha içi ve 8/8 serbest atış ile hiç şut kaçırmadan gösterdiği performansı en son Barkley 22 yıl önce gerçekleştirmiş. Tabii 2 gün önce Minnesota karşısında Barnes'ın gerçekleştirdiğini saymazsak.

-Rip Hamilton takımının John Wall'suz Washington karşısında uzatmada galip gelirken Hamilton 12'si uzatmada olmak üzere 27 sayı ile oynadı. Bu arada Hamilton uzatmada 12 sayı bulurken Detroit takım olarak 13 sayı attı. Washington'un ise sadece 8 sayısı var uzatmalarda. Yani Hamilton'un maçı tek başına aldığını söyleyebiliriz uzatmalarda.


Boşa Kürek Çekenler:
-John Wall'un yokluğunda Washington'da öne çıkmaya devam eden Arenas, Detroit karşısında da takımın öne çıkan ismi oldu. 19 sayı 16 asist -kariyerinin en yüksek rakamı- ve 4 ribaund ile oynadı ancak Hamilton'un uzatma performansına teslim oldu.

-Nate Robinson genel olarak pek sevdiğim oyunculardan biri değildir. Ancak Rondo'nun oynamadığı maçta ilk beşte çıkıp takımına önemli bir katkı verdiğini söylemek gerekiyor. Özellikle ilk çeyrekte çok iyi bir oyun oynadı ve maçı da 8/14 ile 22 sayıyla oynadı ancak Toronto deplasmanında galibiyeti getiremedi.


Takımı Baltalayanlar:
-Çok yüksek tempoda oynayan Golden State'in, yarı saha hücumunu harika yapan Lakers karşısında tutunması şüphesiz ki çok zor, oynadıkları iki maçta da Lakers çok rahat kazandı ancak Golden State daha ilk dakikadan sürklase edildi Lakers tarafından. İlk 3 çeyrekte 33 sayı fark yiyen Golden State'te takımın skor yükünü çeken Ellis sadece 5 sayıda kaldı ve 3 top kaybı yaptı. Bu da Lakers'a rahat galibiyeti getirdi.

Bizimkiler:
-Semih Erden takımının Toronto'ya mağlup olduğu maçta sayı bulamadı ve 2 ribaund 1 asist ile oynadı.

Günün Hareketleri - 21 Kasım


Link

4 maçlık bir geceden 10 hareket çıkarmaya çalışmışlar ama olmamış. McGee fena tamamlamamış seken topu. Ama T-Mac'i son birkaç senedir bu kadar yüksekte görmemiştik, kendi çapında uçmuş resmen. Oyumuzu ona gönderelim eski günlerin hatrına.

21 Kasım 2010 Pazar

Günlük Tahminler - 21 Kasım

Udrih 19.5 Sayı + Asist Alt (Betsson)
Hornets karşısında Udrih'e açılmış bu bahis. Özellikle son maçlarda ilk 5'ten kesilmesiyle birlikte süreleri de kısıtlanınca ortalamaları epey düştü Udrih'in. Takımda ondan daha çok şut deneyecek çok isim var ve Hornets genel olarak savunması iyi bir takım. Eğer Chris Paul Sacramento'nun tempoyu yükseltmesine çok izin vermezse Udrih'in bu sayılara kolay kolay çıkamayacağını düşünüyorum.

NOT: Tahminlerimizin oluşturacağı olumlu veya olumsuz durumlardan KP ailesi olarak sorumluluk kabul etmeyeceğimizi ve Türkiye'de yasal olmayan sitelerdeki bahisleri yurt dışındaki okurlarımız için değerlendirdiğimizi belirtmeliyim.

Sean May Fenerbahçe'de - Kimdir?

NTV Spor yazmış. Vidmar'ın sezonu kapamasının ardından Fenerbahçe Ülker'de bir uzun sıkıntısı baş göstermişti. Bir transferle bu eksiği kapayacaklarını biliyorduk, hatta gerçekçi olmasa da Enes'in dönüp dönmeyeceği konuşuluyordu. Takıma eklenen isim Sean May oldu. Peki kimdir Sean May? Şunu söyleyeyim, transfere onay verecek kişi ben olsam 10 kere düşüneceğim biridir Sean May. Şöyle ki:

NBA'e gelirken boyu yetersiz olmasına rağmen hızlı ayakları, orta mesafe tehdidinin ve sırtı dönük oyununun olması sayesinde kendisine yer edinebilecek bir uzun olarak görülüyordu. Bobcats'de bunun parıltılarını gösterdi. Ancak savunması hiçbir zaman oyununun kuvvetli yönü olmadı May'in. Hani Vidmar'ın en iyi yaptığı şeyi, May neredeyes hiç beceremiyor desek yeridir. Sorunlar bununla da kalmıyor. May 3 senedir ne yapıyor? Yatıyor. Evet bildiğiniz yatmak. Zaten iki dizinden de sorunlar yaşayan oyuncu, sağ dizinden mikro kırık/çatlak ameliyatı olduktan sonra bir daha NBA düzeyine asla çıkamadı. Hatta Larry Brown onu "maça çıkacak durumda değil" diyerek kadroya almamaya başladı. Daha sonra Kings ile bir yıllık sözleşme yapmıştı ve Kings ona "120 kilonun altında olursan 100 bin dolar daha vereceğiz" demişti. Para tatlı gelmiş olacak ki, May zamanında bu kiloya düşmeyi başarmıştı. Üç sezondur yatmasına rağmen yazın Nets ona kucak açtı uzun rotasyonunun bir parçası olsun diye. Ancak bu sefer dizi değil ayağından sakatlandı ve Kasım'ın başında dönecek olması nedeniyle Nets onu takımdan gönderdi. Üstelik öyle hafif bir sakatlık değil. Stres kırığından bahsediyoruz. Doğru bir şekilde dinlendirilmezse, sezonu kapamaya kadar gidebilecek bir sakatlık.

Fenerbahçe'nin kariyerinin başında dizlerinden problem yaşayan, daha sonra mikro kırık ameliyatı olan ve 3 senedir yatan, savunmada zayıf kalan bir adamı alması ne derece doğru acaba? May şu anda kaç kilo? İki aydır antrenman yapmıyor, maç yapabilecek durumda mı? Fenerbahçe'nin şu anda ihtiyacı var çünkü kendisine. Ayrıca stres kırığı ne durumda? Tamamen geçti mi? Bütün bunlar soru işaretleri. Son olarak da, fotoğraf photoshop falan değil, gerçek. Adam bildiğiniz şişmişti, Sacramento boşuna o maddeyi koymamıştı anlaşmaya yani...

Bu yamanın tutmasını beklemiyorum ben açıkçası.

21 Kasım Programı

21 Kasım Pazar 20:00 / Boston Celtics - Toronto Raptors
22 Kasım Pazartesi 01:00 / Washington Wizards - Detroit Pistons
22 Kasım Pazartesi 01:00 (NBA TV) / New Orleans Hornets - Sacramento Kings
22 Kasım Pazartesi 04:30 / Los Angeles Lakers - Golden State Warriors

4 maçla devam edecek olan ligde bu gece Spurs'ün kazanmasıyla 2.'liğe gerileyen Hornets liderliğe tekrar ortak olmak adına Sacramento karşısına çıkıyor. Stojakovic ve Bayless'in takımdan ayrılmasıyla yeni bir yapılanmaya giden Hornets'te yeni transfer Jack, Andersen ve Banks'in sahada olup olmayacağı, olurlarsa takıma nasıl katkı sağlayacakları sorularına cevap bulacağız.

Günün Hareketleri - 20 Kasım


Link

Batum'un ters turnikesi, J-Rich'in takip smacı, Rudy'nin maçı getiren basketi, hepsi birbirinden güzel ama Blake Griffin insan değil. Ben bir maçta bu kadar iyi hareket gördüğümü hatırlamıyorken adam tek başına yaptı hepsini, bulduğu 44 sayı da cabası.

Günlük Tahminler - 20 Kasım


Nowitzki -5 Sayı + Ribaund (Betsson)
Betsson'da Al Horford'a karşı Nowitzki'ye bu handikap açılmış. Horford'ın Chandler'la eşleşmesi durumunda hücumda çok etkili olamayacağını Dirk ile eşleşmesi durumunda ise potadan uzak kalacağı ve ribaundlarda etkili olamayacağını düşünüyorum. Ayrıca Nowitzki'nin son maçlarda yükselen formu da bu bahisi seçmemizdeki diğer etken. Alman yıldız çok düşük bir yüzdeyle atmazsa tutacaktır bu bahis.

Millsap 29.5 Sayı + Ribaund Alt (Betsson)
Portland deplasmanında Millsap için açılan barem fazla gibi görünüyor. Jazz maçı muhtemelen hızlandırmaya çalışacaktır ama ev sahibi avantajıyla Blazers'ın temposunu kabullenmeleri ihtimali yüksek. Blazers pota altında Camby savunma yönü ve ribaund sezisi kuvvetli bir isim, Aldridge ise hücumda Millsap'i faul problemine sokabilir boy avantajı sayesinde. Eğer Millsap, Heat maçındaki gibi anlık bir performans patlaması yaşayamazsa tutma ihtimali yüksek görünüyor bu bahisin de.

LeBron 33.5 Sayı + Asist Üst (Betsson)
Bu gece Memphis deplasmanında Wade'in oynaması beklenmiyor. Yani LeBron'un bir maçlık da olsa takımın kralı olacağını düşünebiliriz. Ve asıl önemli olan LeBron bu maçlık takım oyunu oynamak zorunda değil. Wade'in yokluğunda top sürekli onun elinde olacak ve takımın üreteceği sayıların büyük bir çoğunluğu onun elinden çıkacak sayılar ve asistlerle sağlanacak diye düşünüyorum. Bu şartlar altında LeBron için üst bahisini denemekte fayda var.

NOT: Tahminlerimizin oluşturacağı olumlu veya olumsuz durumlardan KP ailesi olarak sorumluluk kabul etmeyeceğimizi ve Türkiye'de yasal olmayan sitelerdeki bahisleri yurt dışındaki okurlarımız için değerlendirdiğimizi belirtmeliyim.