BIY AD

23 Kasım 2010 Salı

22 Kasım'dan Notlar


Günün Hayvan Performansları:
-Billups'ın forma giymediği maçta Denver Golden State'i deplasmanda ikinci yarıdaki oyunuyla yenerken Carmelo 39 sayı 9 ribaund 5 asist ile maçın yıldızı olurken, bu 39 sayıya 17/17 serbest atışla ulaştı.

-Blake Griffin bu aralar NBA'in en gözde oyuncularından. İnanılmaz atletik yeteneğiyle, o boyuna rağmen gösterdiği çeviklikle gerçekten izlenmesi gereken alışılmışın dışında tarzda bir uzun. Takımı için aynı şeyi söylemek zor olsa da kendi evlerinde ligin en başarılı takımlarından biri olan New Orleans'ı son 3 çeyrekte sırasıyla 20-16-22 sayı yiyerek 99-95 yendiler ve öne çıkan isim yine Griffin oldu. 24 sayı 13 ribaund 4 asist 2 blok ile takımının yıldızı oldu. Kendisini eleştirebileceğimiz tek nokta serbest atış çizgisinden 14'te 6 atması.

-Ginobili'yi uzun zamandır bir sezona bu kadar iyi başlamışken görmemiştik. Gerçi bu övgüyü bütün Spurs takımı için yapabiliriz, gerçekten sezona çok iyi başladılar ve dün geceki Orlando galibiyetiyle üst üste 11. galibiyetlerini aldılar ve New Orleans'ın da yenilmesiyle ligin en başarılı takımı ünvanını ellerine aldılar. Ligin şampiyonluk adaylarından Orlando'yu evlerinde 106-97 yenerlerken Ginobili 25 sayı 6 ribaund 9 asist ile takımını galibiyete taşıdı.

-Jason Richardson Amare'nin gidişisinden sonra takımının en önemli skor opsiyonu olma görevini üstlendi ve bu görevde de kesinlikle şu ana kadar çok başarılı. Phoenix lige çok kötü başlayan Houston'u deplasmanda 123-116 geçerken Richardson sadece 11 şut atarak (7 isabet) 26 sayıya ulaşarak takımına galibiyeti getiren isimlerden biri olmuş.


Takımı Baltalayanlar:
-Atlanta'nın takım olarak kendi kendilerini baltaladıklarını söylemek mümkün. Joe Johnson, Horford, Josh Smith, Marvin Williams. Boston öyle bir ilk çeyrek performansı gösterdi ki (39-13) Atlanta bir daha ayağa kalkamadı. Takım olarak sadece %33 ile oynadılar ve back-to-back maç oynayan Boston'ı 1 dakika bile zorlayamadan teslim oldular.

-LeBron, Wade, Bosh üçlüsüne sahip olan bir takımın kendi sahasında ligin iyi savunma takımlarından biri olmayan Atlanta karşısında sadece 77 sayıda kalması üzerine düşünülmesi gereken bir nokta Spoelstra için. Indiana maç boyunca daha akıcı hücum etti ve süpriz bir galibiyet aldı. Miami'de Big Three toplam 15 top kaybı yaparken Indiana takım olarak 13 top kaybı yaptı. Big Three'nin hepsi kötüydü ancak Wade diğer ikisinden de kötüydü. 1/13 saha içi, 0/4 üçlük ve 1/5 serbest atış 3 sayı ve 5 top kaybı. Belki de kariyerinin en kötü maçını oynadı Wade.

Boşa Kürek Çekenler:
-Orlando belki San Antonio deplasmanından galibiyet çıkaramadı ancak Dwight Howard performansıyla San Antonio pota altında da istediklerini yapabildiğini gösterdi. 26 sayı 18 ribaund 3 top çalma 2 blok ile takımının açık ara en iyisiydi.

-Geçen sezonu felaket geçirdikten sonra bu sezon kendine gelen ve 2 sene önceki performansına gören David West takımı Los Angeles Clippers deplasmanından galibiyetle çıkamadı ancak West 30 sayı 10 ribaund 5 asist ile göz kamaştırıcı bir performans gösterdi.

-Burada görmeye alışık olduğum Kevin Love Oklohoma City'e mağlup oldukları maçtan sonra da buraya girmeyi hak etti. Kevin Love 24 sayı 17 ribaund ile oynadı ve takımının en iyisi oldu.


Bizimkiler:
-Hidayet Türkoğlu son dönemde bir toparlanma içinde. 2 sayıda kaldığı Orlando maçını saymazsak 5-6 maçtır iyi performans sergiliyor. Takımı deplasmanda Houston'u yenerken Hido 15 sayı ve sezonun en yüksek rakamı olan 8 ribaund ile mücadele etti.

-Semih Erden maçın erken kopması nedeniyle 19 dakika süre aldığı Atlanta maçında 4 sayı 4 ribaund ve 2 top kaybı ile oynadı.

0 FARKLI FIKIR: