BIY AD

25 Kasım 2010 Perşembe

24 Kasım'dan Notlar


Günün Hayvan Performansları:
-Eski günlerin şerefine ilk sırayı Shaquille O'neal'a verelim. Shaq'tan uzun zamandır böyle performanslar görmüyorduk herhalde. Ligin iyi uzunlarından Brook Lopez karşısında 25 sayı -ki bu 25 sayı Shaq'ın 18 Mart 2009'dan beri attığı en yüksek sayı- 11 ribaund ile takımına Nets karşısında galibiyeti getirmiş kocaoğlan. Maçtan sonra da doğal olarak "2000'lerdeki Shaq gibiydi" geyikleri başlamış.

-Florida derbisinde Orlando Miami'yi son çeyrek performansıyla geçip rakibine üst üste 3. mağlubiyetini aldırırken büyük maç performansı soru işareti olan Howard, 24 sayı 18 ribaund ile zayıf Miami pota altında maçın en iyi performansını gösterdiğini söylemek mümkün. Bu sene Howard büyük maçlarda gerçekten iyi oynuyor ve takımının kırılgan yapısı devam etse de -özellikle deplasmanlarda- Howard istikrarlı katkı veriyor.

-Ligin en iyi point guardlarından ikisini karşı karşıya getiren maçta üstünlüğün Deron Williams'ta olduğunu söylemek mümkün. İzlemek istediğim maçlardan biriydi, saatinin çok geç olması sebebiyle izleyemedim ancak gelenek devam etmiş ve Deron Williams Chris Paul'e üstünlük sağlamış. Williams'ın ikisinin de oynadığı maçlarda Paul'e 12-3 üstünlüğü olması da bu üstünlüğün rakamlara dökülmüş hali. Deron Williams 24 sayı 11 asist 3 ribaund 5 top çalma ile maçın yıldızı olurken Paul 17 sayı 9 asist 5 top çalma oynamış.

-Dün 42 sayısıyla Detroit'i yıkan Dirk Nowitzki back-to-back oynadıkları maçta ligin iyi takımlarından Thunder karşısında da iyi performansını sürdürdü. 9/15 ile 34 sayı üreten Nowitzki takımına da galibiyeti getiren isim oldu.

-Chicago ilk çeyreğinde 20 sayı geriye düştüğü maçta 4. çeyrekteki performansıyla maçı uzatıp galip gelme başarısını gösterirken Derrick Rose biraz düşük yüzdeyle de olsa (14/33) 35 sayı 12 ribaund 7 asist ile harika bir performans sergiledi ve 7 maçlık deplasman serisinin beşinci maçında olan takımının Arizona'dan galibiyetle dönmesini sağladı.

-New York Charlotte'u 2. gecede 2. kez yenerken Raymond Felton eski takımına karşı çok iyi bir performans sergiledi. İlk maçta Toney Douglas ön plana çıkmıştı, bu sefer de Raymond Felton maçı getiren performansı gösterdi. 23 sayı 13 asistle takımının Charlotte karşısında 2. kez galip gelmesini sağladı.


Boşa Kürek Çekenler:
-Buranın müdavimlerinden Kevin Love yine azman bir performansla karşımızda. Belki Spurs'un arka arkaya 12. galibiyetine engel olamadı ancak hiç beklenmeyen şekilde takımı maçı uzatmaya götürdü ve Love yine inanılmaz bir performansıyla öne çıkan isim oldu. Tim Duncan'la eşleştiği maçta 32 sayı 22 ribaund ile 20-20'lik performanslarına bir yenisini ekledi. Bu arada Milicic'in de Lakers maçından sonra yükselen performansını da göz ardı etmemek gerekiyor, kesinlikle kariyerinin en iyi dönemini yaşıyor. 22 sayı 8 ribaund 5 blok 4 asist ile o da buraya girmeyi hak ediyor. 3 maçtır 20+ sayı ürettiğini de belirtmek lazım.

-Tyrus Thomas da Amare karşısında çoşan isimlerden biri olmuş. 26 sayı 11 ribaund 4 blok iyi çok iyi bir performans göstermiş Thomas ancak takımının New York'a iki gece üst üste yenilmesine engel olamamış.

-Grant Hill gerçekten şarap gibi. Belki maçın sonunda galibiyeti getiren basketi atamadı ancak 38 yaşında değilmiş gibi maç boyu inanılmaz bir efor gösterdi. 46 dakika sahada kaldı ve 27 sayı 8 ribaund ve bunun yanında uzatmada Derrick Rose savunması ile takımının yıldızı oldu.

-Takımı formda Dallas karşısında galip gelemese de ligin sayı kralı Kevin Durant yine takımının en iyi ismi oldu. 32 sayı 11 ribaund 5 asist ile yine çok iyi bir performans gösterdi Durant.


Bizimkiler:
-Hidayet Türkoğlu takımının Ömer Aşık'ın takımı Chicago ile karşılaştığı maçta 36 dakika sahada kalarak 10 sayı 10 ribaund 3 asist ile fena olmayan bir performans gösterdi. Özellikle 6 hücum ribaundu Hidayet'in 4 numaraya ve yeni rolüne yavaş yavaş adepte olduğunu gösterdi. Ömer Aşık ise 13 dakikaya sığdırdığı 4 sayı 2 ribaund 1 asist 1 top çalma 1 blok ile iyi bir performans gösterdi. Ah bir de şu serbest atışları atabilse. (2/4)

-Semih Erden ise Nets karşısında Shaquille O'neal'ın kurbanı oldu. Shaq iyi performans gösterince sahada kaldı ve bu da Semih'in dakikalarına yansıdı. Semih sadece 2.5 dakika sahada kaldığı maçta 0/4 ile oynadı ve 0 sayıda kaldı.

-Ersan ise Cleveland karşısında 17 dakikada sahada kaldı ve 4 sayı 4 ribaund 1 asist ile oynadı ve takımının mağlubiyetine engel olamadı.

0 FARKLI FIKIR: