BIY AD

22 Kasım 2010 Pazartesi

21 Kasım'dan Notlar


Öncelikle birkaç gündür notlardan uzak kaldım, hastalık, ondan sonra ufak bir bayram kaçamağı derken... Kusura bakmayın. Bundan sonra bir aksilik olmazsa yine notları ben yazacağım.

Günün Hayvan Performansları:
-Andrea Bargnani genel olarak iyi takımlara karşı -özellikle deplasmanlarda- pek kendi performansını gösteremeyen bir oyuncu. Ancak takımı Boston'u Amir Johnson'un 3 saniye kala attığı serbest atışlarla 102-101 yendiği maçta 29 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Belki sadece 2 ribaundda kaldı ancak yanında sadece bu işe kanalize olmuş Evans varken -ki Evans 16 ribaund aldı- o düşük ribaund sayısı da fazla göze batmadı.

-Yine Toronto'dan Amir Johnson'un performansı da az maç oynanan gecenin öne çıkanlarından. Fark 1 sayı iken Ray Allen'a faul yapmak yerine topunu çalmaya çalışan Barbosa bunda başarılı oldu ve o hücumda Amir Johnson faulü yaptırarak ve çizgiden 2/2 atarak takımına galibiyeti getirdi. Ayrıca 24 dakika sahada kaldığı maçta 17 sayı 11 ribaund ile oynadığını da belirtmek gerekiyor.

-New Orleans ilk 17 şutunun 14'ünü kaçırdığı maçta savunmasını konuşturarak Sacramento'yu yendi ve ligin en iyi derecesine sahip olmayı sürdürdü. Paul 2/12 gibi çok kötü bir şut isabetiyle oynamasına rağmen 9 sayı 7 ribaund 14 asist ve 5 top çalma gibi çok yönlü bir oyun ortaya koyarak takımına galibiyeti getirdi.

-Gasol'un Golden State uzunları karşısında zorlanacağını zaten tahmin etmiyorduk ancak bu da fazla olmuş. 30 dakikada sadece 10 şut kullanarak -ki bunların hepsinde isabet bulmuş- 28 sayı 9 ribaund 5 asist ve 4 blok ile rahat kazanan Lakers'ın en çok ön plana çıkan oyuncusu olmuş. Bu arada Gasol'un 10/10 saha içi ve 8/8 serbest atış ile hiç şut kaçırmadan gösterdiği performansı en son Barkley 22 yıl önce gerçekleştirmiş. Tabii 2 gün önce Minnesota karşısında Barnes'ın gerçekleştirdiğini saymazsak.

-Rip Hamilton takımının John Wall'suz Washington karşısında uzatmada galip gelirken Hamilton 12'si uzatmada olmak üzere 27 sayı ile oynadı. Bu arada Hamilton uzatmada 12 sayı bulurken Detroit takım olarak 13 sayı attı. Washington'un ise sadece 8 sayısı var uzatmalarda. Yani Hamilton'un maçı tek başına aldığını söyleyebiliriz uzatmalarda.


Boşa Kürek Çekenler:
-John Wall'un yokluğunda Washington'da öne çıkmaya devam eden Arenas, Detroit karşısında da takımın öne çıkan ismi oldu. 19 sayı 16 asist -kariyerinin en yüksek rakamı- ve 4 ribaund ile oynadı ancak Hamilton'un uzatma performansına teslim oldu.

-Nate Robinson genel olarak pek sevdiğim oyunculardan biri değildir. Ancak Rondo'nun oynamadığı maçta ilk beşte çıkıp takımına önemli bir katkı verdiğini söylemek gerekiyor. Özellikle ilk çeyrekte çok iyi bir oyun oynadı ve maçı da 8/14 ile 22 sayıyla oynadı ancak Toronto deplasmanında galibiyeti getiremedi.


Takımı Baltalayanlar:
-Çok yüksek tempoda oynayan Golden State'in, yarı saha hücumunu harika yapan Lakers karşısında tutunması şüphesiz ki çok zor, oynadıkları iki maçta da Lakers çok rahat kazandı ancak Golden State daha ilk dakikadan sürklase edildi Lakers tarafından. İlk 3 çeyrekte 33 sayı fark yiyen Golden State'te takımın skor yükünü çeken Ellis sadece 5 sayıda kaldı ve 3 top kaybı yaptı. Bu da Lakers'a rahat galibiyeti getirdi.

Bizimkiler:
-Semih Erden takımının Toronto'ya mağlup olduğu maçta sayı bulamadı ve 2 ribaund 1 asist ile oynadı.

0 FARKLI FIKIR: