BIY AD

26 Kasım 2010 Cuma

26 Kasım Programı

27 Kasım Cumartesi 02:00 / Houston Rockets - Charlotte Bobcats
27 Kasım Cumartesi 02:00 / Cleveland Cavaliers - Orlando Magic
27 Kasım Cumartesi 02:30 / Toronto Raptors - Boston Celtics
27 Kasım Cumartesi 02:30 / Milwaukee Bucks - Detroit Pistons
27 Kasım Cumartesi 02:30 / Philadelphia 76'ers - Miami Heat
27 Kasım Cumartesi 03:00 / Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers
27 Kasım Cumartesi 03:30 (NBA TV) / Dallas Mavericks - San Antonio Spurs
27 Kasım Cumartesi 04:00 / Chicago Bulls - Denver Nuggets
27 Kasım Cumartesi 04:00 /  Los Angeles Clippers - Phoenix Suns
27 Kasım Cumartesi 04:00 (NTV) / Los Angeles Lakers - Utah Jazz
27 Kasım Cumartesi 04:30 / Golden State Warriors - Memphis Grizzlies
27 Kasım Cumartesi 05:00 / New Orleans Hornets - Portland Trail Blazers

Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece yine bir basketbol şöleni olarak karşımıza çıkıyor. NBA TV ekranlarından bize ulaşacak olan Texas derbisinde ligin lideri San Antonio Spurs belki de sezon başından beri en ciddi maçına çıkıyor. İki takım arasındaki rekabetin 2000'li yılların en ateşlisi rekabeti olduğuna hiç şüphe yok. Özellikle takımların temel taşlarının birkaç yıl içinde basketbol sahnesinden çekilecekleri düşünüldüğünde çok daha değer kazanan karşılaşmalar bunlar. Spurs yoluna devam etmek, Dallas da sezon başı otoritelerin çoğu tarafından GüneyBatı 1. gösterilmekte haklı olduklarını kanıtlamak isteyecektir. Yayınlanmak için tartışmasız en doğru maç seçilmiş.

Bunun dışında yayınlanan diğer maçta Lakers geçtiğimiz birkaç yılda özellikle playofflarda bolca karşılaştığı ve bir o kadar da sevdiği rakibi Jazz'le karşılaşacak. Yıllar boyu Lakers'ın onlardan alıp götürdükleri göz önünde bulundurulduğunda bu rekabetin de her daim çekişmeli geçeceğini söylersek yanılmış olmayız.

Ayrıca Batı turnesi devam eden Bulls, bu sefer Nuggets deplasmanında. Aradan 1 gün geçmesine rağmen 2 uzatmalı maçın yorgunluğunun etkileri bir deplasman serisini asla olumlu etkilemeyecektir. Özellikle rakibin de Nuggets olduğunu düşündüğümüzde Rose ve arkadaşlarının performanslarını bir kademe daha yukarı çekmek zorunda olduklarını söylemek mümkün. Tepedeki hükümdarlıkları arka arkaya alınan iki mağlubiyetle son bulan Hornets de yine zor bir maça çıkıyor. Rakip Blazers. Okafor'un son maçlarda çileden çıkaran performansı sürecek olursa Portland uzunları işlerini bitirebilir. Ama bu maçtaki asıl çekişme kuşkusuz Roy-Paul arasında olacak. Bir düello niteliğinde geçmesini bekliyorum.

Diğer şampiyonluk adaylarından Heat ise kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir takım olarak Sixers'la karşılaşacak. Olası bir mağlubiyetin koç Erik Spoelstra'nın sonu olmayacağının garantisini kimse veremez. Doğunun diğer ağır topları Boston ve Orlando'da kendi evlerinde rakiplerine oranla gözle görülür bir biçimde avantajlı oldukları maçlara çıkacaklar. Derecelerinin 11-4 ve 10-4 olduğunu düşündüğümüzde iki takımın da kaybetme lüksü kesinlikle yok.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

iki süper maç çakışıyor saatleri ama offff

Adsız dedi ki...

Adsız efkarlandı

tornatasfiye dedi ki...

kobe yine gode mode on yaptı son çeyrekte 2 dakikada 14 sayı kaçırmadan üstüste ama artest kazması sağolsun boş üçlüğü kaçırdı maç gitti mormonlara:)