BIY AD

5 Aralık 2009 Cumartesi

Kutlama Başlasın!

Ve sonunda Nets ilk galibiyetini evinde Bobcats'e karşı aldı. 1-18 geldi. Yaklaşık 10-15 dakikasını izleyebildim maçın ikinci yarısının. Lopez ve Lee'nin hücumdaki katkılarıyla kazandı Nets. Savaşmalarını, her topa atlamalarını, mücadelelerini de göz ardı etmeyelim. Salonun yaklaşık 3'te 2'si doluydu. Ama seyirciler çok büyük destek verdiler, istisnasız her pozitif olaydan sonra çığlıklar alkışlar kopuyordu. Nets sanki NBA Finalleri'ndeydi...

Son çeyrekte herkesin eli titrerken ve takım skor bulmakta kısırlık çekerken Lee ortaya çıktı. Kendi çabasıyla bulduğu pozisyonlarda şutlarında isabet sağladı, faul aldı, top çalıp boş smaç buldu yani bir şekilde sayıya gitti.

Son olarak da kullandığım fotoğrafa değineyim. Harris maç içinde de, son çeyrekte de beklentileri karşılayamadı. Sadece bir üçlük sırasında Felton'ın saçma bir faulü sayesinde bulduğu 3 serbest atış kritikti. Ha pardon, fotoğraf diyordum. Hani Nets her topa atladı demiştim ya. Devin Harris bir pozisyonda dışarı doğru giden topun peşinden, seyircilerin arasına doğru atlayıp, topu rakibine çarptırdı. Ancak top yine de Bobcats'e verildi. Burada Devin Harris seyircilerin arasından müthiş bir tezahürat eşliğinde çıkıyordu.

Sıfır geyiğinden de kurtulmuş olduk NBA'de böylece. Güzel oldu. Bu arada Bobcats'de 13 sayı, 20 ribaund, 2 blok ile oynayan G-Wall'un ve muhtemelen kariyerinin en iyi şut isabetini bulan Felton'ın çabaları boşa gitti ama Felton bunu biraz da haketti Harris'e üçlük sırasında faul yaparak.

5 FARKLI FIKIR:

onder dedi ki...

sonunda.yalniz nets taraftarina da acidim. bi b.ktan cakmayan evladini gaza getirmeye calisan ebeveyn gibi takim desteklenmezki ya(.

Adsız dedi ki...

22 Aralik 2004 tarihinden bu yana, Vince Carter'siz kazandiklari ilk macmis. Bu da ilginc bir not.

Mekansiz

Adsız dedi ki...

hayatta küçük şeylerle mutlu olabilenlerin takımı new jersey nets. ne güzel onlara:)

sabonis dedi ki...

gerçekten ilginmiş mekansız. sağol bu detayı paylaştığın için.

Kaan Eren dedi ki...

@adsız

Bu yorumundan basketbol tarihine dair hiç bir bilgiye sahip olmadığın anlaşılıyor. Gidip google'a New Jersey Nets yazmaya bile üşenmişsin ama ne beklenirdi zaten ismini bile yazmaya teşbbüs etmiyorsun. New Jersey Nets 2 kez ABA şampiyonu olmuş yeni adı NBA'de ise 2 kere konferans şampiyonluğunu kazanıp finaldede onurlu bir mücadele karşısında favorilere karşı kendini ezdirmeden yenilmiştir. Bir yorum yapmadan önce iki kez düşünmenizi öneririm.