BIY AD

7 Kasım 2010 Pazar

6 Kasım'dan Notlar


Günün Hayvan Performansları:
-Rudy Gay sezondan başından beri sıkça burayı ziyaret eden isimlerinden beri. Kontratı alıp yatan oyunculardan olmadığını da gösterdi. Yazın kontratı aldıktan sonra sezona çok iyi başladı ve takımını sırtlıyor. 32 sayı 9 ribaund ile oynadığı maçta takımı Sacramento'yu geçmiş. Ayrıca bu maçta Zach Randolph'un da geri döndüğünü söylemek lazım.

-Takımının 2. çeyrek sonunda 15 sayı geri düştüğü maçta Deron Williams geri dönüşün öncüsü olmuş. 3. çeyrekte tek başına 15 sayı üreterek takımını tekrar maça ortak etmiş ve Clippers'a Salt Lake City'de arka arkaya 15. mağlubiyetini tattırmış. 2 uzatmaya giden maçta 30 sayısının yanına 8 asist ve 7 ribaund eklemiş Deron. Yine aynı maçtan Paul Millsap'in performansı da parmak ısırtacak cinsten. 25 sayı 13 ribaund ile oynamış Millsap. O da sezona çok iyi başlayanlardan. 20 sayı 11 ribaund 3 asist ortalamaları var sezon başından ki kariyerinde düzenli ilk beş çıkmayan bir oyuncunun ilk deneyimi için mükemmel rakamlar.

-Yakın zamanda uzun bir Miami analizi yapmayı düşünüyorum. Söylenecek çok şey var haklarında. Ancak şu an için şunu söyleyebilirim ki takımın hücumdaki kontrolü LeBron'da. Rakamlardan da anlaşılacağı gibi LeBron hücumu yönlendiren isim. Wade ise daha çok takımın en önemli skoreri konumunda. Sadece skor üretimine kanalize olmuş durumda Wade. Miami'nin Nets'i 3. çeyrekte yakaladıkları 32-17'lik seriyle geçtiği maçta Wade 29 sayı 10 ribaund ile kariyerinin 96. double-double'ını yapmış ve Miami Heat tarihinin en fazla double double yapan oyuncuları sıralamasında 4. olan Tim Hardaway'i yakalamış.

-Sezonun şu ana kadar ki en güzel süprizlerinden biri New Orleans. Küçük devam adam Paul önderliğinde henüz yenilgi yüzü görmediler. Geçen sezonki hayal kırıklığından sonra geçen seneyi felaket geçiren isimler bir anda toparlandı. West olsun, Okafor olsun geçen sezondan çok farklılar. Dün Miami'yi kendi evinde yendikten sonra bu sefer back-to-back'te Milwakuee ile karşılaştılar. İlk 5'te çıkan 5 oyuncunun da çift hanelere çıktığı maçta David West'in 10/12 ile attığı 25 sayı galibiyeti getirdi ve 6. maçı da galip geçtiler. Bu 6-0'lık derece de Hornets franchise'ının en iyi başlangıcı.

-Geçen günlerde güzel bir kontrata imza atan Parker'da günün en iyi performanslarını sergileyen isimlerinden biri olmuş. Takımının galibiyetsiz Houston'u uzatmada geçtiği maçta 21 sayı 14 asist 4 ribaund ve 5 top çalma ile oynamış. Maçtan aktarılması gereken bir diğer not ise Aaron Brooks'un sakatlanması. Durumu daha belli değil ancak ciddi bir şey olabilme ihtimali konuşuluyor.


Boşa Kürek Çekenler:
-Gerald Wallace takımına Orlando karşısında galibiyeti getiremedi ancak özel bir performans sergiledi. 42 dakika oyunda kaldığı maçta 25 sayı 14 ribaund ile oynadı ve bunun yanında 9/15 saha içi, 4/4 üçlük isabeti ile oynadı. İşin savunma kısmında çok etkili değildi ancak hiçbir zaman güvenilmeyen bir şutör olarak 4/4 üçlük atması etkileyici.

-Evans geçen seneki Yılın Çaylağı ödülünden sonra yeni sezona da bıraktığı yerden başladı. 20-5-5 ortalamalarını yine tutturdu. Ancak bu kez o ortalamaları da fazlasıyla aştı. Galibiyeti getiremese de 30 sayı 8 ribaund 5 asist ve 4 top çalma ile harika bir performans sergiledi.

-Anthony Morrow draft edilmeyen ve Don Nelson'ın NBA'e sunduğu oyunculardan biri. Onu hep çaylak sezonunda Clippers'a karşı attığı 37 sayı ile hatırlıyorum. NBA TV'den yayınlanmıştı o maç ve Morrow kariyerinin 4. maçında draft edilmemiş bir oyuncu olarak 37 sayı atmıştı. Neredeyse şut kaçırmadan oynamıştı. İşte böyle bir potansiyel Morrow. Ne zaman kaç sayı atacağını kestirmek çok zor. İstikrarsızlık sorunu var ancak zaten onu da yakalayabilse NBA'de oynayamayacağı takım yok. Miami karşısında da o eli sıcak olduğu günlerden birini yaşamış ve 10/17 şutta 25 sayı üretmiş ve bunun yanına 7 ribaund koymuş.

Bizimkiler:
-Ersan 2 maçtır iyi oynadıktan sonra bu maçta vasatın altında kalmış. 21 dakika sahada kaldığı maçta 1/5 şut isabetiyle 3 sayı 3 ribaund ile oynamış. Ersan bu dakikaları aldığı sürece takımına katkı verecektir ancak bu kadar dengesiz bir koçla çalışırken böyle performanslara dikkat etmesi gerekir çünkü ertesi maç kendini benchin en dibinde bulabilir.

0 FARKLI FIKIR: