BIY AD

8 Kasım 2010 Pazartesi

Dampier'ın Suçu Ne ?


Ona suçsuz demek NBA'de oynayan yüzlerce oyuncuya haksızlık olur tabii ki gerek karakteri gerekse sahaya yansıttığı oyun konusunda geçtiğimiz yıllarda çok suçu var. Ama bu yaz başına gelenlerden sonra gerçekten mağdur bir Dampier buluyoruz karşımızda.

Daha önce Miami'yle prensip anlaşması yapan ancak transferi suya düşen Dampier'ın başına benzer olay 2. defa geldi. 29 Ekim'de Houston Rockets'la 1 yıllık anlaşmaya vardığı menejeri tarafından açıklanan 35 yaşındaki tecrübeli oyuncu yine takımsız kaldı. Rockets takımı bugün yaptığı açıklamada Erick Dampier'la imzalamaktan vazgeçtiklerini basına duyurdu. Bu olayın sebebinin ise Houston Rockets'ın evdeki planının çarşıya uymaması olsa gerek. Kafaya oynayacaklarını varsayarak hamleler yapan Texas ekibi 0-5'lik başlangıçtan sonra beklentileri ve hedefleri düşürmüş olacak ki yapılması planlanan transferlerden bile vazgeçiyorlar. Olan 2 seferdir Dampier'a oluyor. Adamla düpedüz dalga geçiliyor yani yapılan 2 prensip anlaşması var ortada ama hala takım arıyor oyuncu. Çok nadir rastladığımız bir durum gerçekten.

Bunun sebeplerini şöyle bir düşündüğümüzde ise Dampier'ın geçmişinin hiç de hoş bir tabloya sahip olmadığı söylemek mümkün. Özellikle aldığı devasa kontrattan sonra sistemleri hücumdaki kısıtlılığı ile oldukça zora sokmuş ayrıca uzun kariyeri boyunca sürekli olarak vurdumduymaz tavır takınmış biri olarak takımların ondan vazgeçmesi normal bile denebilir. Ama bunu anlaşıp yapmaları kesinlikle büyük ayıptır onu tekrar belirtiyorum. Bir diğer sebep olarak da kontratının son yılında gösterdiği bir çırpınma ve savunmaya getirdiği sertlik dışında pek bir olayı olmayan bir oyuncu olması gösterilebilir. Ama zaten bu saatten sonra onu alacak takım da bundan fazlasını beklemeyecektir ondan. Onu almanın temel amacı pota altı rotasyonuna derinlik katmaktan başka bir şey olmaz diye düşünüyorum.

Bundan sonra ne olacağına gelirsek tahminim Dampier işsiz kalmayacaktır. Yakın bir zamanda Suns'ın onla imzalamasını bekliyorum keza Rockets'a transferi öncesi onunla ilgilenen 2. takım konunumdaydı Arizona ekibi. Robin Lopez'in de kötü gidişatını göz önünde bulundurduğumuzda olası bir Dampier hamlesi çok mantıklı görünüyor. Bekleyip göreceğiz.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Aman Demirören duymasin :)

Adsız dedi ki...

kontratı alıp yatarsan öyle kontratsız kalırsın böyle

Adsız dedi ki...

şu başlıktaki espri çok baydı yanlız.