BIY AD

12 Kasım 2010 Cuma

Hido Benchten Gelebilir

NBA'deki temsilcilerimizden Hidayet Türkoğlu sezona pek iyi başlayamadı. Özellikle savunmada fazlasıyla zorlandığını söylemek mümkün. Kalıplı 4 numaralar onu pota altında çok zorluyor ve bu da Hido'yu hem yoruyor hem de faul problemine sokuyor. Ayrıca karşısında Hido'yu gören Lamar Odom, Zach Randolph gibi ligin elit uzunlarından olmayan oyuncuların neler yapabileceğini görünce bi' Gasol, bi' Duncan, bi' Scola neler yapabilir düşünmesi bile kötü. Belli ki Phoenix Suns koçu Gentry'de bu durumun farkında ve Hidayet'i daha kalıplı 4 numaralarla eşleşeceği maçta benchten getirebileceğini söylemiş ve "Kendisinin Zach Randolph gibi kalın oyuncularla eşleşmesini istemiyorum. Bu onun için kötü bi' durum." şeklinde eklemiş. Oyun başladıktan sonra 5 dakika sonra faulsüz ve yıpranmamış şekilde oyuna girer diyerek de Hido'yu 6. adam gibi kullanabileceğinden bahsetmiş.

Gentry ligde benim beğendiğim koçlardan. Oyunculardan nasıl maximum verim alabileceği konusunda başarılı ve bu da takımını bir adım ileriye götürüyor. Hidayet'i benchten getirme fikri de hem takım için hem de Hido için çok olumlu bir karar olur. Hidayet oyuna girdiğinde hem karşı takımın uzunları yıpranmış olur hem de Hidayet faul probleminden uzak durmuş olur. Ayrıca daha çok 2nd unit ile sahada kalacağı için topa daha fazla hüketme şansı bulur ve performansını arttırır. Umarım Gentry bu kararını bir an önce hayata geçirir.

2 FARKLI FIKIR:

armandolionel dedi ki...

maddi manevi destek çağrılarıyla ekranlarda hoplayan zıplayan,yılda 10 milyon kazanırken 1-2 milyon daha prim kazanabilmek için takım kaptanı sıfatıyla 'büyüklere' mesajlar gönderen,bunun yanında 'nba cares' kültürünün;tanıtım filmlerinde tuğla dizip,anaokulunda kitap okumaktan ibaret olduğunu bizlere kanıtlayan namı diğer 'hedo' dan bundan sonra nba de verimli olmasını beklemek hayalperestliktir.garanti kontratını almış,başka bi deyişle ununu eleyip eleğini asmış,ister 6. ister 8.adam olarak girsin,bu saatten sonra değil a.gentry,p.jackson'ın elinde bile takımına bi şey veremez.benim için hedo sacramentodaki genç,orlandodaki takımı yöneten hedo olarak kalmıştır,toronto ve dünya şampiyonasındaki milli takımdan sonra hedo benim için bitmiştir.bırakalım artık hedoyu,bakalım semihlere,ömerlere,bizler için gary neal'e.

Adsız dedi ki...

Yani benchten getirip yine 4 numarada kullanacaksa farkeden bişey olmayacak, daha önce de yazmıştım alemin akıllısı Gentry mi diye! Kimse bugüne kadar Hidoyu 4 numarada oynatmayı akıl edememişti! 2-3 numara rotasyonu da dolu(j-rich-Hill-Dudley-Childress) oradan dakika çalması lazım, en iyisi Phoneixin takıma yarma bi uzun katmak için trade çalışmalarına başlayıp 2-3 rotasyonundaki kalabalığı azaltıp Hidoya yer açması.