BIY AD

24 Eylül 2009 Perşembe

Fisher: Yedek Hakemlere Karşıyız

Oyuncular birliği başkanı olarak yaptığı açıklamada taraftarlar ve izleyenler için, sahaya en kaliteli oyunu yansıtmaları doğru olacağını söylemiş. Bunun için de asil listedeki hakemlerin gerektiğini, onlardan daha alt seviyede hakemlerin kabul edilemez olduğunu belirtmiş.

Ancak öte yandan NBA, hazırlık kampı yaklaşırken hiç taviz vermeyi planlamıyor. Ellerindeki WNBA ve NBDL hakemlerine güvendiklerini açıklamışlar. Açıkçası bu iki ligdeki oyunun temposu, sertliği ve oyuncuların atletikliği ile NBA'i kıyaslayınca yedek hakemlere güvenmek ne kadar doğru bir seçim tartışılır. Ancak NBA bu hakemlerin NBA hakemleri ile aynı eğitimlere tabi tutulduklarından dolayı, onlara güvendiklerini ve bir problem olmayacağını açıklamış.

Bunlara rağmen, Fisher'ın yaptığı açıklama hakemlerin elini kuvvetlendiriyor... NBA bu kadar izleniyorsa, bunun nedeni elbette oyuncular. Onların mutlu olması herşeyden çok daha önemli. Hatırlarsanız bundan 3 sezon önce, NBA tarafından deri top yerine sentetik bir alternatif getirilmiş ve sezon ilerledikçe oyuncular bu toptan rahatsız olduklarını tekrar tekrar belirtmişlerdi. Sonuçta sezonun ortasında yeniden deri toplara dönülmüştü.

Aynı mantıkla, oyuncular yedek hakemlere bu kadar net bir şekilde karşı çıkmışken, maçlarda da birkaç hata olması halinde isyan bayrağını çekebilirler. Bu da NBA'i, hakemler birliğiyle acil bir anlaşmaya varmak zorunda bırakabilir. Bakalım neler olacak hep birlikte göreceğiz.

0 FARKLI FIKIR: