
Bu gelişme elbette Nets açısından son derece pozitif. Ancak NBA'de salary cap olduğu için, futboldaki gibi inanılmaz büyük farklar yaratmayacaktır böylesine zengin bir kulüp sahibi. Yani Wade-LeBron-Bosh-Amare'yi aynı takımda görmek gibi hayalleriniz varsa, onları çöpe atabilirsiniz.
Nets'in salary cap'inde, gelecek seneki limitin kaç olacağına göre, 1.5 veya 2 tane maksimum kontratlı oyuncuyu kadrosuna katacak kadar boşluk olacak. 1.5 derken tabii ki 'maksimum kontrata yakın yüksek kalitede bir oyuncu' demek istedim. Fakat Nets'in alması beklenilen 2 yıldız oyuncuyu herhangi bir takım sahibi de alabilirdi. Bence bu konuda Prokhorov'un maddi gücünün rolü pek büyük olmayacak.

Şunu unutmayalım, Amerika'daki sporlarda, takımların ve takım sahiplerinin asıl amacı kar etmektir. Zarar ettikleri için, sehirlerinden taşınan veya taşınmakla tehdit eden takımları bunun kanıtı olarak gösterebiliriz. Avrupa'da ise birinci hedef başarı ve kupadır. Şimdi, Avrupa'dan Amerika'ya, takımı sıfırdan alıp başarıya götürmek isteyen bir dolar milyarderi geldi. Para harcamaktan korkmayacağını ve takımını şampiyonluk kupasını kaldırırken görmek için elinden geleni yapacağını öngörmek için kahin olmaya gerek yok.
Nets'in geleceği zaten parlak sayılırdı, artık kendilerine daha da güvenerek ilerleyebilirler. Yeter ki 2010 yazında doğru yıldızları seçsinler...
5 FARKLI FIKIR:
portland, dallas, new york gibi takımlar hariç deseydin doğru olurdu sonuçta paul allen yada mark cuban para harcamaktan kaçınacak insanlar değil ama işte salary cap sistemi yüzünden nba'de parayla şampiyonluk gelmiyor. bir rus'un nba'den takım alması enteresan genelde kısa vadede bol parayla başarı gelsin isteyen adamlar bunlar. burada ciddi stratejik planlama yapmaları gerekiyor bakalım nasıl olacak.
Verdiğin örnekler doğru. Ama genel olarak yaklaşımlar dediğim gibidir. Yani Amerika sporu "iş" olarak görürken, Avrupa "prestij" olarak görür. Elbette NBA'de de Paul Allen gibi istisnalar var. Ama istisnalar kaideyi bozmuyor.
doğru söylüyorsun ben örnek olarak verdim. genel olarak adamların sağlık sisteminin temeli bile kar-zarar önceliğindeyken, basketbolun öncelikli olarak iş olarak görülmesinden daha normal birşey yok.
23 takımın onayından nasıl geçmiş,hayret.
LAkers'i alsaydı, salary cap gibi bir derdi olmazdı. Bir yolu bulunurdu, orası NBA. Kurallar Lakers için yok...
Yorum Gönder