BIY AD

13 Aralık 2009 Pazar

12 Aralık'tan Notlar

Zap'tan ambale olmak:
2'si televizyondan diğer 3'ü internetten olmak üzere; Boston-Chicago, Charlotte-Dallas, Portland-Milwaukee, Phoenix-Denver ve Lakers-Utah'ı döne döne izledim. Artık hangi maçta kaç dakika kaldığını, farkın kaç olduğunu falan bırakıp sadece basketbol izlemeye başladım. Yapılmasını tavsiye etmiyorum, izlediğinden birşey anlamıyormuş insan. Maksimum 2 basketbol maçı aynı anda izlenmeli.

Günün hayvan performansı:
Troy Murphy. Aslında geçen sene olsa "normal" bir maç çıkarmış diyebilirdik ama bu sezon geçirdiği sakatlık nedeniyle iyi oynamıyordu pek. Washington'a karşı 28 sayı 12 ribaund 4 asist ve 4 top çalma yapmış. Üstelik 18 şutundan 10'unu isabetli kullanmış.

Dampier ve Nowitzki ikilisi de çok etkiliydiler. Dampier 7/7 isabetle 14 sayı, 18 ribaund ve 3 blok ile oynadı. Geçtiğimiz sezon 6 kere double double yapmıştı. Bilin bakalım bu sene kaçıncısını yaptı? Evet 6... Anladık Dampier kontrat peşindesin ama artık birazcık utanıp gelecek sene paraları götürdükten sonra da böyle oynamaya devam etsen? Nowitzki ise 4. çeyrekte Dallas'ın son 10 sayısına imza attı, maçı uzatmaya götüren şut da dahil. Uzatmalarda da son 30 saniyede 2 kere gerideyken takımını öne geçiren basketi attı. Sonuncusu maçı da kazandırdı.

Boşa kürek çekenler:
Gilbert Arenas triple double yaptı: 22-10-11. Pek görmeye alışık değiliz bunu kendisinden, nitekim 10 ribaunda çıkması zor oluyor. Zaten asistlerde de 10'u sık geçtiğini söylemek zor. Bu sezon için söylemiyorum bunları, Arenas'ın kariyeri için... En son 03-04 sezonunda tam 3 kere triple double yapmıştı. Ama 10 Aralık'ta Celtics'e karşı olduğu gibi yine 2 serbest atış kaçırmış maçın son saniyelerinde. Kariyerindeki en düşük serbest atış yüzdesine sahip şu anda: %70.5

Louis Amundson 12 sayı 11 ribaund ve 4 blokla oynamış. Oynamış diyorum çünkü "Ben bu maçı izlerdim" dememe rağmen, diğer karşılaşmalara bakmaktan bunu unuttum adeta. 4-5 dakikasını ancak seyretmişimdir. Savaşçı Denver pota altına karşı Amundson tam ilaç olmuş.


Takımı baltalayanlar:
Hibbert... Genç bir oyuncu ve tecrübesiz, bugün Haywood karşısında zorlanmasını da bekliyordum. Hepsi tamam ama bir pivot 9'da 1 de atmamalı. Daha dün de 20 atıp kariyer rekoru kırmıştı...

Kobe'nin parmağında ufak çaplı bir kırık var evet biliyorum ama 7/24 isabetle oynayacaksa, hiç oynamasa daha iyi değil mi? Gasol ile ilk defa kaybettiler.

Günün X-faktörü:
Mike Dunleavy 24 sayı ve 5 asist ile oynamış bench'ten gelip. 10'da 10 serbest atış, üstelik 4'ü maçın son 10 saniyesinde gelmiş takım gerideyken... Hiç eli titrememiş Dunleavy'nin. Bir de tabii ilk çeyreğin sonunda ortasahadan attığı üçlük var.

Çaylak Matthews, Lakers'dan yedikleri tokat sonrası Magic'a karşı ayağa kalkamaz diyordum, o maçta iyi de oynamadı. Ama Lakers'a karşı bilenmiş; 7/12 isabetle 19 sayı 6 asist. İlk yarıda - özellikle de ilk çeyrekte - mükemmel oynadı.

Defans:
İlk üç çeyreği bölüm bölüm takip ettiğim maçta Celtics, Bulls'u yine dağıttı ve galibiyet serisini 10 maça çıkardı. Esasında ilk yarıda işler çok da kötü gitmiyordu ev sahibi takım için ama ikinci yarıda yorgunluk kendisini belli etti. Maçtan önce yazdığım gibi, dün Warriors'a karşı çok yüksek tempoda maç oynamışlardı 7 kişiyle. Bu maçta da 3. çeyrekte sadece 17 sayı bulabildiler, 4. çeyrekte de 17'de kalmışlar ama fark zaten 20'ydi, ondan dolayı önemi yoktu.

Minnesota defansı SOS veriyor. Sacramento'dan 120 yemekle kalmamışlar, rakibin %52.5 ile şut atmasına izin vermişler. Ayrıca tam 33 asist yapmış Sacramento. Bunlar yetmemiş 16 da hücum ribaundu vermişler. Biz arkadaşlarla sokakta oynarken daha iyi savunma yapıyoruz.

Hakemler:
Dallas-Charlotte maçında hakemler Dallas'a - özellikle maçın sonlarında - çok ucuz fauller çaldılar ayrıca Charlotte'a da yapılan faullerde düdük çalmadılar. Hele maçın son saniyesinde Nowitzki Felton'a o kadar açık bir faul yaptı ki, hayretler içerisinde kaldım. Felton'a da yazık oldu, kariyerinde en doğru kararları verdiği maçlardan biriydi. Maçın yakın gideceğini beklediğimi söylemiştim ama Charlotte'un neredeyse bütün maç boyunca önde gitmesi gerçekten şaşırtıcıydı. Bunda Mavs'in takım halinde normal şartlar altında sokacakları boş şutları değerlendirememeleri etkendi.

Portland-Milwaukee:
Aldridge 13/22 isabetle tam 31 sayı üretti, bunların yaklaşık 20'si Ersan oyundayken idi. Dip çizgiden o bahsettiğim durdurulması imkansız fade away atışlarında bugün başarılı oldu. Bu şutları soktuğu zaman yapacak hiçbir şey yok. Ersan değil Camby olsa bloklayamazdı. Ama uzatmalarda 2 pozisyon üstüste sahayı Ersan'dan daha çabuk katederek kolay sayılar buldu. Skiles buna sinirlenip Ersan'ı oyundan çıkardı ve ikinci uzatmada MbahaMoute 6'layana kadar oyuna sokmadı. MbahaMoute demişken: Roy'a mükemmele yakın savunma yaptığını ve hayatından bezdirdiğini atlamayalım. Ama 4. çeyreğin sonunda takım 3 sayı farkla öndeyken, bomboş smaç vuracağı kesin olan Aldridge'e faul yapıp basket+faul olmasını sağlayarak, maçın uzatmaya gitmesinde çok büyük katkısı vardı. Ayrıca Jennings'in 2 tanesi çok kritik yerlerde olmak üzere 3 tane çok uzak mesafeli gözyaşı damlası attığını söylemeliyim. Hatta bir tanesi baya, baya bildiğiniz serbest atış çizgisindendi, üçlükten de gözyaşı damlası atacak sandım bir ara... Ersan Redd'in de dönmesiyle, hücumda çok fazla sorumluluk almadı. Birkaç atışını da diğer maçlara bakarken kaçırdığımı düşünüyorum. Milwaukee'nin maçı kazanmasının nedeni MbahaMoute'nin Roy'a yaptığı savunmanın yanında Ridnour'un kenardan gelerek takımın sıkıştığı anlarda skorer rolüne bürünmesi idi. Ridnour'a bu sene birşeyler oldu. Kariyeri boyunca %43 şut yüzdesini geçemeyen adam, bu sezon %50 ile atıyor ve her türlü atışı fade-away'ler, tear-drop'lar vs. yapıyor.

Başımıza taş yağacak:
Fisher 15 ile sezonun en yüksek rakamına ulaştı. Kutluyorum buradan. İzlediğim süre boyunca - yani ilk yarıda - oldukça zor atışları değerlendirerek 13 sayı atmıştı ama ikinci yarıda durmuş. O ilk yarıdan sonra, dün yediği smacın Fisher'ı kendisine getirdiğini düşünmeye başladım. Bu arada, Kobe'nin çok kötü oynadığı maçta, takımın geri kalanı da 2/12 ile üçlük attığı için yenilmişler.

10 FARKLI FIKIR:

Semih. ~ dedi ki...

bu oyunla christmas'da cavs öper, kobe de artist gibi çıkmış ama yazıktır yani 7/24.Sakatsın atma savunma yap takımı ateşle kenardakilere ayıp değil mi, Brewer'ı azdıran kobe oldu.

Utah 5 maç orjinal formalarıyla tüm sezon bu formayla çıksn her maçını izlerim =)

Semih. ~ dedi ki...

bu oyunla christmas'da cavs öper, kobe de artist gibi çıkmış ama yazıktır yani 7/24.Sakatsın atma savunma yap takımı ateşle kenardakilere ayıp değil mi, Brewer'ı azdıran kobe oldu.

Utah 5 maç orjinal formalarıyla tüm sezon bu formayla çıksn her maçını izlerim =)

Dan Dirik dedi ki...

Washington'a yazık olmuş, son pozisyondaki faul de ucuz bana göre.

Adsız dedi ki...

Arenas neden boşa kürek çkenlerde hacım ? takımı maçı kazandı :=)

sabonis dedi ki...

@adsız: arenas boşa kürek çekti çünkü takımı kaybetti son saniyede rakibe 2 serbest atış vererek =)

@dan dirik: evet ucuz bir fauldü bence de.

Adsız dedi ki...

ersan'ın oyundan alınma sebebi 3 e 1 fast break sırasında topu jennigs yerine seyricilere atması ve hemen bu top kaybından sonra çok gereksiz bir foul yapmasıydı.ayrıca roy bence dün gece üstüne düşeni özellikle son çeyrekte yerine getirdi.
bir başka detayda washington-indiana maçında takımların %42 ve %45 ile 3 lük atmaları. bir ara ne sallasalar girer modunda geçti maç.

sabonis dedi ki...

@adsız: evet 4. çeyrekte de oyundan çıkardı dediğin gibi. gerçi pek fast break sayılmazdı. sonra da gereksiz bir faul yaptı.

benim dediğim olay ise uzatmalarda oldu, aldridge ile beraber koşamadı 3 pozisyon üstüste ve az kalsın maçı kaybediyorlardı.

PIERREMANU dedi ki...

Juwan Howard'ın Ersan'a yaptığı faul flagrant faul değil miydi? Değilse ben yanlış biliyorum herhalde bu faulün içeriğini.

sabonis dedi ki...

Juwan Howard faul yaptı, sonra yere düşen Ersan'ı yerden kaldırdı. O pozisyon mu? Şu anda net hatırlamıyorum faul nasıl olmuştu ama, maç sırasında flagrant gibi gelmemişti, bir tepki vermemiştim yani...

PIERREMANU dedi ki...

Evet o pozisyon. Bilmiyorum belki biraz duygusal düşünmüş olabilirim.