BIY AD

14 Aralık 2009 Pazartesi

13 Aralık'tan Notlar

Raptors-Rockets maçı hakkında dün gece yazmıştım.

Ribaund önemli şey:
Heat'te Jermaine O'Neal sakatlıktan dönmüş olmasına rağmen Grizzlies takımı rakibini ribaundlarda öyle bir ezmiş ki... Heat'in 18 defansif ribaunduna karşılık, Grizzlies'in 15 hücum ribaundu (Randolph 4, Gasol 4) var. Bu yetmiyormuş gibi %53 ile şut atmışlar ve 118-90 ile farklı bir şekilde yenmişler Heat'i deplasmanda...

Günün hayvan performansları:
Rudy Gay kariyerindeki en yüksek sayıya ulaşmış dün gece: 41. Üstelik bunu 28'de 15 isabetle gerçekleştirmiş. Heat'in kısa forvetleri Gay'i durduramamış ayrıca takım olarak da fast break'lere engel olamamışlar.

LeBron James, Durant'a "Daha çok yolun var" demiş: 44 sayı, 7 ribaund, 6 asist ve 4 top çalma ile. Ama asıl olay aşağıda belirttiğim gibi üçlüklermiş...

Üçlükler:
Cavs, Thunder'a karşı çok zorlanırken, LeBron üçüncü çeyreğin son dakikası içinde attığı 3 üçlük ve serbest atış ile takımını 7 sayı geriden bir anda 2 sayı öne taşımış. LeBron'unki yetmemiş. Mo Williams 4. çeyrekte, iki takım da sayı bulmakta zorlanırken 3 tane üstüste üçlük atmış. Üstelik birisi fark 4 ve 24 saniye bitmek üzere iken ortasahadan... O noktadan sonra maç bitmiş. Cavs toplamda

Cavs'in yeni kurbanı Thunder:
Bucks'ı 11 dakika boyunca 0 sayıda tutup 29-0'lık seriye imza atan Cavs bu sefer de Thunder'ın maçın son 7 dakikasında sayı üretmesine izin vermemiş. Üçlüklerle beraber galibyetteki en önemli etkenmiş.

Günün X-faktörü:
Ginobili ilk çeyreğin ortasında oyuna girmiş ve ikinci çeyreğin ortasına kadar 13 sayı 2 asist ile Spurs'ün farkı 20'li sayılara kadar çıkarmasını sağlamış. O noktadan sonra da Spurs zaten rahat bir şekilde maçı kazanmış.

Nets bildiğimiz gibi:
Hawks'a 130-107 yenilmişler. İçeride de bazı oyuncuların arasında sorunlar falan belirmiş. Kısacası gidişat hiç iyi değil - sanki bu sezonun başından beri iyiydi de.

2 FARKLI FIKIR:

Ömer dedi ki...

Cavs-Thunder macindan 1 gece evvel NBA TV'de en hayvani Play-off performanslariyla ilgili bir programa denk geldim. Orada James'in Pistons'a takiminin son 30 sayisinin 29'unu attigi maci Thunder'li Kevin Durant anlatiyordu. Unutamadigim mac, mukemmel bir performansti, James apayri bir seviyeye cikti o mac ve kimse durduramiyordu vs vs dedi.. Bircok ovgude bulundu.

O programdan 1gun sonra ikisinin karsi karsiya gelmesi, programi izleyen ben icin cok tuhaf oldu acikcasi. :)

sabonis dedi ki...

güzel bir rastlandı olmuş =)