BIY AD

16 Aralık 2009 Çarşamba

15 Aralık'tan Notlar

Boşa kürek çekenler:
Her ne kadar 4/16 saha içi isabetiyle oynasa da Noah gerçekten sapık rakamlar koymuş ortaya. 11 sayı, 14'ü hücum olmak üzere 20 ribaund 2 asist, 2 top çalma ve tam 6 blok. Yok artık. Lakers uzunlarına karşı büyük başarı. Bu adamı All-Star'da görmek istiyorum gösterdiği müthiş çıkış nedeniyle.

Noah gibi rakibin savunmasına karşı zorlanan Brook Lopez'in, Shaq-Big Z-Varejao üçlüsüne karşı, 22 sayı ve 15 ribaund ürettiğini gözden kaçırmamamız lazım.

Tim Duncan takımına maçı kazandırmak için elinden geleni yapmış. 14/22 isabetle tam 34 sayı üretip 14 ribaund çekmiş, 3 de blok yapmış ama aşağıda açıkladığım nedenlerle yetmemiş...

Günün X-faktörü:
Chase Budinger'dan herhalde neredeyse kimse 12 ribaund-5 asistlik bir performans beklemiyordu. Yanına da 16 sayıyı eklemiş. T-Mac dönmüş olsa da ona "Önce Ariza sonra ben varım kısa forvette" demiş. Ben bile inanmadım bu söylediğime ama hadi bakalım. Rockets bu sezonki en iyi şut yüzdesini yakalamış Pistons karşısında %55 ile. 2/16 ile harika üçlük attıkları ve rakibe 17 hücum ribaundu verdikleri bir maçta, rakipten tam 19 fazla serbest atış kullanarak galip gelmişler.

Tyson Chandler'dan 8 sayı, 12 ribaund ve 1 blok. Üstelik sadece 1 faul. Vay anasını sayın seyirciler. Tabii karşısında NBA'in en dominant pota altına sahip takımı Knicks olduğu için daha da tebrik etmeliyiz müthiş pivotu.

Günün hayvan performansı:
Beasley için maç öncesinde Raptors uzunlarıyla iyi eşleşir demiştim. İyi eşleşmekle kalmamış Heat'in kazanmasında başrolü oynamış: 28 sayı, 11 ribaund ve 0 (sıfır) top kaybı.

Gerald Wallace'dan aslında alışılageldik rakamlar görüyoruz. Ama 21 sayı 8 ribaunun yanına 5 asist ve 4 de top çalma da ekleyince, buraya koymadan edemedim G-Wall'u. 3/15 ile üçlük atmalarına rağmen maçı kazanmışlar pota altından buldukları sayılarla.


İşte buna gülüyorum:
Chris Bosh ve 31 dakikada aldığı 2 ribaund. 2. 2? Asist sayısı ribaundundan fazla. Hiç kariyerine falan bakma ihtiyacı hissetmedim ama bugüne kadar böyle birşeye imza attığını zannetmiyorum Bosh'un, hatta bugünden sonra bile zor olsa gerek. Maçın özeti herhalde bu istatistik. Tam 12 tane hücum ribaundu vermişler rakibe.

Kobe:
Hakkında ayrı bir yazı yazmıştım zaten bu adamın...

9/9:
Suns evinde 9'da 9 oldu Spurs'ü yenerek. San Antonio'nun savunması hala oturmadı. 11/18 ile üçlük atmasına izin vermişler Suns'ın, ki normalde Suns'ı son 6 yıldır en iyi savunan takım oldukları bir gerçek. %52 şut yüzdesine çıkmış Suns. Öte yanda Spurs, Suns'ın kötü sayılacak savunmasına karşı sadece %46.5 ile hücum edebilmiş. Bütün bunlara bir de Spurs'ün rakibe en az hücum ribaundu veren 2-3 takımdan biri olmalarına rağmen, bu maç Suns'ın 16'ya çıktığını ekleyelim.

1 FARKLI FIKIR:

kurkoc dedi ki...

Chase Budinger'a gerçekten bravo..Gerçi bu adamın draftta nasıl o sırala düştüğünü benim aklım almamıştı zaten..Micheal Beasley gerçekten çok istekli görünüyor sahada,kendisini basketbola veriyor artık..Kobe'ye de söyleyecek söz bulamıyorum facebook'ta oynayadığım fantasy'de Kobe'yi almamıştım parmağı etkiler falan diye adam abarmış parmak falan dinlememiş.