BIY AD

16 Aralık 2009 Çarşamba

16 Aralık Programı

17 Aralık Perşembe 02:00 / Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks
17 Aralık Perşembe 02:00 / Charlotte Bobcats - Indiana Pacers
17 Aralık Perşembe 02:00 / Toronto Raptors - Orlando Magic
17 Aralık Perşembe 02:00 / Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76'ers
17 Aralık Perşembe 02:30 / Utah Jazz - New Jersey Nets
17 Aralık Perşembe 03:00 / Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves
17 Aralık Perşembe 03:00 / Los Angeles Lakers - Milwaukee Bucks
17 Aralık Perşembe 03:00 / Detroit Pistons - New Orleans Hornets
17 Aralık Perşembe 03:00 (NBA TV) / Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder
17 Aralık Perşembe 04:00 / Houston Rockets - Denver Nuggets
17 Aralık Perşembe 05:30 / Washington Wizards - Sacramento Kings
17 Aralık Perşembe 05:30 / San Antonio Spurs - Golden State Warriors

Pek çok ilgi çekici maç var.

Hidayet eski takımına karşı oynuyor. Ümitli olmayı geçtim fark yemezlerse iyi. Ama Magic yine Dwight Howard'ı içeride tamamen unutup abuk subuk dış şutlara yönelirse o zaman Raptors'ın şansı olabilir.

Ersan bugüne kadarki en zor eşleşmelerinden biriyle karşı karşıya. Savunmada Gasol'e karşı faul yapmadıkça, hücumda İspanyol yıldızı bir hayli zorlayacaktır. Odom girdiğinde ise adeta Ersan'ın ilacı olabilir. Tabii bütün bunlar Ersan faul problemine girmezse... 3 maçtır bu konuda pek sıkıntı yaşamıyordu, şimdi yine nazar değdirmiş olmam inşallah. Gerçi karşısında Gasol olacağı için herhalde faul problemi benim şom ağzım yüzünden gerçekleşmez. Jennings biraz formda olursa, ayakları artık gitmeyen Fisher'a karşı çok iyi bir maç çıkarabilir. Peki bu maçı kazanmalarına yeter mi? Hiç sanmıyorum. Hele Kobe dünkü gibi oynarsa... Bu arada Jennings'den bahsetmişken, son 12 maçta sadece Toronto'ya karşı %45 şut isabetini geçtiğini hatırlatmakta fayda var. Bu da Toronto'nun defansını gözler önüne seren bir istatistik herhalde.

Sürpriz yapmayı seven Memphis, Atlanta deplasmanında olacak. Celtics'e karşı olduğu gibi, Hawks'a karşı da favorinin kazandığı bir maç olacağını tahmin ediyorum.

Dallas ile Oklahoma City... Bundan 5 sene önce 130-120 bitme potansiyeli vardı ama bugüne baktığımızda iki takımın da beklenenden çok daha savunma ağırlıklı oynadığını görüyoruz. Carlisle ile Dallas'ın başka türlü oynamasını düşünmezdik ama Durant-Green-Westbrook gibi isimlerle Thunder'ın tempoyu mümkün olduğunca yükseltmemeleri gerçekten ilginç bir seçim. Tabii başarılı oldukları için bunu sorgulamak bana düşmez. Ama yine de bence, bu oyuncular daha da tecrübelendikçe koşmalarına bol bol izin vermek gerek. Neyse analize dönmesin yazı, bence izlenmesi gereken maçlardan biri bu geceki. Üstelik NBA TV'de.

Son olarak da Rockets-Nuggets maçı. Kafiyeli takımlar. Rockets daha dün Detroit'te maç yaptı. Ayrıca bundan sonraki 6 maçında da aynı şekilde 2'şer 2'şer üstüste oynayacaklar. Adelman bundan çok şikayetçiydi. Şimdi de Denver gibi rakımı yüksek, her giden takımın ikinci yarıda dilinin dışarı çıktığı bir şehire gidiyorlar. T-Mac 5 maç boyunca 10 dakikanın üzerine çıkmayacak. Onun için izleyecekler varsa duyurulur. Carmelo'nun Ariza ve Budinger'ı dağıtmasını bekliyorum ben açıkçası bu gece. Keza aynı şekilde Billups, Brooks'a ders verebilir. Tek sorun Denver'ın defansının geçtiğimiz seneye göre birazcık düşmüş olması ama bunun üzerini hücumdaki çıkışlarıyla örtüyorlar.

5 FARKLI FIKIR:

jwhat dedi ki...

an itbari ile ersan lakers'i feci uzmekte:)))

jwhat dedi ki...

yorumu yazdik nazar degdik. yazik oldu ersan'a gerci sondan bir hucum once serbest atislari kacirdi ama, ardindan hakemler resmen kobe'ye faul hediye ettiler. bu yildiz dudukleri cok sinir bozucu oluyor.

Ömer dedi ki...

Yaziyi simdi okuyabildim ve bir yanlis gordum uyarayim dedim. Rockets macini Detroit'te degil, evinde yapmisti. :)

Ömer dedi ki...

Yaziyi simdi okuyabildim ve bir yanlis gordum uyarayim dedim. Rockets macini Detroit'te degil, evinde yapmisti. :)

LexLuthor dedi ki...

bu dwight howard'ın yaptığı ayıp yahu. 8 blok bir maçta. fantasy nba takımımda 3 günde tüm oyuncularım toplam 6 blok yapmış, rakipteki bu ayıcık bir maçta 8 blok yapıyor.