BIY AD

17 Aralık 2009 Perşembe

16 Aralık'tan Notlar

Günün şanssızı:
Rudy Gay bileğini burkarak maçı terketmek zorunda kalmış Hawks'a karşı. Gerçi zaten yenk durumdalarmış o sırada. Grizzlies'de Sam Young 20 sayı atarak kariyer rekoru kırmış ve dikkatleri üzerine çekmiş. Özellikle Grizzlies maçı izlemiyordum ama Sam Young için 1 maçlık bu prensibimi bozacağım zannedersem. Maçı kaybetmelerinin nedeni ise 20 top kaybetmeleri ve rakibe 19 hücum ribaundu vermeleri. Gasol-Randolph ikilisine sahip olmalarına rağmen hem de...

Boşa kürek çekenler:
Monta'cığım benim ya. Ondan acilen top kayıplarını kesmesini istemiştim. Spurs'e karşı sadece 1 tane yapmış ve 16/31 isabetle 35 sayı üretmiş. Yanında da 6 ribaund ve 5 asist. Aslan parçasısın sen Monta. Ama Duncan fazla gelmiş tabii.

Gerald Wallace yine 29-12-4 ile günün notlarında yerini alıyor. Artık 35-20 falan yapmadıkça yazmayacağım G-Wall'u. Yeter yahu her maç her maç...

Arenas 3 sene önceki formunu buluyor mu yavaş yavaş acaba? 33-6-6 yapmış. 10/22 isabet ile hem de, aslında normal sayılır ama Arenas için mükemmel bir yüzde kesinlikle.

Takımı baltalayanlar:
Durant'ı ne kadar sevsem de, dün Marion ve Howard karşısında inanılmaz zorlandığını hatta batırdığını söylememek olmaz. 4/18 isabetin yanına 4 de top kaybı ekleyerek adeta takımının kaybetmesindeki 1 numaralı sorumlu olmuş. Westbrook'a da ayrı olarak değil ama burada yer yer vereyim: 6/19 isabetle beni doğru çıkarmaya devam ediyor. Tam gaz...

Stephen Jackson 7/23 isabet ile oynayıp üstüne 5 top kaybı yaparsan, kusura bakma S-Jax ama senin oyununu sevsem de ismini buraya koyarım...

Günün hayvan performansları:
10 sayı atan bir oyuncu nasıl girer bu kategoriye? Camby olunca çatır çatır giriyor. Çünkü 10 sayının yanına 18 ribaund, 6 asist ve 5 blok eklemiş Camby. Yok artık daha neler. 5x5 olmamış ama 4x5 yapmayı başarmış. Wolves her ne kadar zayıf olsa da karşısında Al Jeff ve Love olduğunu hatırlatalım.

Troy Murphy 26 sayı 15 ribaund 3 asist ve 0 top kaybıyla yıldızlaşmış. Adeta şut kaçırmayacakmış utanmasa: 5/7 üçlük ve 10/13 saha içi isabeti le oynamış. Takımı %50 üçlük atarak zor da olsa kazanmış maçı.

LeBron'un aslında ortalamalarından düşük 6 ribaund ile 7 asist ama 36 sayı atması ve maçı yine kritik yerde attığı 2 üçlük ve MoWill'in 2 üçlüğünün asistini yapması ile günün hayvanlarına girdi. Cavs 4 sayı gerideyken bir anda 5 sayı öne fırladı ve o noktadan sonra Cavs maçı vermedi.

David West müthiş yüzdeli oynadığı maçta 32 sayı 12 ribaund üretmiş. Pistons'ı son çeyrekte geriden gelerek yenmişler. Acaba West sonunda kendisini buluyor mu?

Dwight Howard demiş ki: "Beni unutursanız, kendimi böyle hatırlatırım işte." 6/7 isabetle 18 sayı üretmiş, 14 ribaund çekmiş ve sadece 8 blokta kalmış. Daha iyisini yapamamış yani. Biraz kendisine çeki düzen vermeli. Tabii dünyanın en iyi takımı olan Raptors'a karşı yaptığı için bunları bazıları burun kıvırabilir. Anlayışla karşılarım.

Alman panzeri diye klasik bir deyiş vardır bizim medyamızda. İşte onu asıl Nowitzki için kullanmak lazım. Adam her maç fix 25 üstüne çıkıp 9 ribaundunu alıyor. Bu sefer de 36-11 ile oynamış üstelik 13/18 isabetle.

Carmelo Ariza'yı denize döker bence demiştim maç başında ama 9/23'ten daha iyi bir isabet bekliyordum. Yine de tabii bu 38 sayı atmasının ve 20 kez serbest atış kullanmasının değerini düşürmüyor. Tabii 20'de 19 attığını da atlamayalım. Yanına 9 ribaund ve 3 asisti de ekledik mi bu 111-101'lik galibiyeti temiz olarak Carmelo'ya yazıyoruz. Zaten Billups da sakatlanıp çıkmış...

Warriors'da Radmanovic pivot çıktı ilk 5'te. Duncan'ın istatistiklerini hiç bakmadan tahmin edin desem: 40-22 ve 6 blok derdiniz herhalde. Ama yok sadece 27-15'in yanına 4 asist ile 4 blok eklemiş. Aslında hayalkırıklığı olarak yazmam gerekiyordu da kıyak geçtim.

Günün X-faktörü:
Carmelo dedik ama JR Smith'i de unuttuğum sanılmasın. Maçın iki tarafa da kayabileceği anlarda ortaya çıkıp skor üreterek Nuggets'a gelmesinde büyük katkısı olmuş deli oyuncunun.

1 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

gunun x factorunun jr smith olduğunu yazmayı unutmussun sanırım :D