BIY AD

18 Aralık 2009 Cuma

17 Aralık'tan Notlar

Defans ve hücum:
Magic ben iddialı bir şekilde "kazanır" dediğim zaman bir şekilde kaybetmeyi başarıyor. Dün de buna şahit olduk. Üstelik ne doğru düzgün hücum ettiler ne de savunma yaptılar. İlk üç çeyrekte 89 sayı yediler. Toronto'ya özendiklerini düşünüyorum. İçeri her kateden Miami'li bomboş turnike veya smaçlar buldu. Ayrıca şutları da çok isabetliydi. Heat tam 25 asist yaptı maçta. Ayrıca aynı zamanda hücumda da New Jersey Nets'i örnek almışlardı adeta. Birkaç umut veren çok iyi top dolaştırılan pozisyon haricinde hücumlar oldukça durağandı. Beasley son 8-9 maçtır tutturduğu yükselttiği form grafiğini istikrarlı bir şekilde sürdürüyor dün de 22 sayı 8 ribaund yaptı. Belki göz kamaştıran rakamlar değil ama ondan beklenilen seviyeye çok yaklaştı. Hem şutları hem de çembere kadar gitmesiyle çok yönlü bir forvet görüntüsü sergiliyor. Özellikle şutları çok gelişti bu sezon.

Takımını baltalayanlar:
Al Harrington dün 18 sayı atmış ama 5/18 isabetin yanına 3 de top kaybı koyunca takımına faydadan çok zarar vermiş sanki.


Günün hayvan performansı:
Sakatlıklar nedeniyle özlediğimiz Luol Deng'i bu sezon birkaç kere izledik. Dün de - en azından istatistiksel olarak - bizleri tatmin etti. %50 ile şut atıp 24 sayı 13 ribaund ve 3 asist. Üstelik uzun forvet pozisyonuna kaymadan, kısa forvet oynayarak almış bu kadar ribaundu. Karşısındaki takım da tabii ki Knicks idi. Daha ilk çeyrekten 17 sayı fark atan Knicks, buradan maçı vermiş.

Brandon Roy'un sadece istatistiğine bakarak 'hayvansın' demek kolay değil ama maçın özetine bakınca farkettim, son çeyrekte kontrolü tamamen eline almış. Blazers'ın 15 sayıdan geri dönüşü sırasında 10 sayı ve 4 asist ile kontrolü tamamen eline almış. Kolay kolay maçı bırakmıyorlar derken bunu kastetmiştim gerçekten son çeyrekte Suns'ı bitirmişler. Tabii J-Rich'in yokluğu da biraz etkilemiştir Suns'ı, çok dar bir kadro ile çıktılar maça.

Günün X-faktörü:
Takas istediği konuşulan ancak bunu yalanlayan Bayless dün 29 dakika görev almış ve dakika başına 1 sayı sığdırmış: 29. Bunun üzerine 4 de asist yapmış. Blazers'ın geri dönüşü sırasında da 13 sayı bulmuş. Roy ile beraber kurtarmışlar takımı yenilgiden. Aslında günün hayvan performanslarına almam gerekiyordu ama herhalde bunu kimse beklemiyordu, o nedenle x-faktörü olarak yazdım. Andre Miller sadece 18 dakika almış. Sezon ilerledikçe bu Miller durumu ne olacak acaba, oyun kurucu sıkıntısı olan bir takıma postalayabilirler...

1 FARKLI FIKIR:

Onur Kukuk dedi ki...

Boşa giden performans olarak'ta Stoudemire'a diyebiliriz adam 27 sayı 11 ribaund'la oynamış ama nafile. Roy ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu göstermiş.