BIY AD

15 Aralık 2009 Salı

2010 Dünya Şampiyonası Maskotu

Daha önce hiç bakmamıştım, ilk defa kura çekiminde gördüm. Ama pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim maalesef.

Edit: Evet Van kedisi belki güzel bir seçim - zaten bunu eleştirmedim - ama uygulama hiç iyi olmamış bence. Bu kadar koca kafalı olması benim hoşuma gitmedi.

15 FARKLI FIKIR:

thieu dedi ki...

ali taran değilim ama çok arabesk bu yahu.. çok çok kötüymüş. çiçek abbasın minibüsü gibi

nebuchadnezzar dedi ki...

van kedisi :D:D zuahahahaha

iii yansıtmış türk milletini... neden dersen gözler yanar döner :D:D:

Adsız dedi ki...

nazar boncugu unutulmamis ) oldu olacak kafayi da dantelle ortselerdi.

Absürd dedi ki...

Olmuş bence ya, dünya zaten herhangi bir spor'da 98'den beri adam akıllı bir maskot görmüyordu, bu en azından 10 yıllık açlığı bastıracak kadar yeterli, ancak nazar boncuğu olmamış.

kurkoc dedi ki...

Maskotların genelde hayvan veya soyut çizimlerden oluştuğu düşünülürse sanırım ülkemizi temsil edecek tek hayvan türü bu kediler(benim aklıma gelmiyor başka)..Birbirinden farklı göz renklerinin olması,kulak aralarının bir hilali andırması vs..Nazar boncuguda hoş bir ilave olmuş..Bence de çok güzel bir maskot değil ama çok fazla alternatif yok sanırım düşününce..

genjoy dedi ki...

van kedisi seçimi bence de yerinde. nazar boncuğu güzel durmamış sadece. onun dışında ben beğendim.

L dedi ki...

iyi olmuş kötü olmuş o başka mesele de, bi tane resmi milli takım forması giydirememişler mi maskota. bu ne abi ya. çok mu zor linkteki gibi bi forma giydirmek maskota.

http://www.waitingfornextyear.com/wp-content/uploads/2009/05/moondog_with_eva_longoria.jpg

kurkoc dedi ki...

Ülkeler arası bir etkinlik oldugundan ve biz ev sahibi olduğumuzdan çok doğru olmazdı bana göre maskotun üzerine milli takım forması giydirilmesi..

sannti dedi ki...

Van kedisi olacağına sivas kangalı olaydı çok daha karizmatik olurdu bana kalırsa.

Adsız dedi ki...

Bu maskota niye bu kadar takıldı anlamış değilim. Nedir yani bir şampiyonanın/spor organizasyonunun en önemli figürü maskot mudur? Bundan önceki şampiyonaların, olimpiyatların, dünya kupalarının maskotlarını hatırlayan var mı? Bence buda bize özgü bir kompleksten kaynaklnıyor.

Adsız dedi ki...

Bence maskottan çok daha büyük sorunlarımız olacak. Hala salonlar hazır değil. istanbul'da hangi salonların kullanılacağı belli değil bu yüzden biletler satılıken "kategori" diye alıyosunuz ama maçı hangi salonda salonun hangi noktasında izleyeceğiniz hakkında hiçbir fikriniz yok. En önemlisi ise bu bilet fiyatlarıyla o salonların dolması imkansız. Amerika maçlarının dahi full salona oynanmayacağından adım gibi eminim. Heleki kayseri ve izmir'de oyananacak maçları in ve cinler izler diye düşünüyorum.

il Capitano dedi ki...

ilk gördüğümde houston rockets forması giymiş,tom ve jerry'nin tom'u olduğunu düşündüm :) sabonis'e aynen katılıyorum,figür güzel ama uygulama berbat!

damla dedi ki...

daha itici olamazdı sanırım ve sanırım bir kedi daha kötü çizilemezdi, hayır beni koysan oraya daha sevimli dururum, valla bak.
keşke eek'i koysalarmış, en azından mor ve pofuduk olurdu.
ben de tam kangal yapsalarmış keşke bunun yerine dicektim ama benden önce davranılmış. universiade'ın kuşu (efe) ne güzeldi oysa..
neyse bakalım, buna da alışırız elbet, değil mi azizim?

lembo dedi ki...

ben de beğenmedim ama gözümüz alışır..içimizden biri olur.. alışveriş merkezlerinde , tbl maçlarında, hatta cuma namazında bile karşınıza çıkabilir..

aramis dedi ki...

Bi dakka beyleerrrr (ahmet Cakar)
van kedisi guzel ama uygulama akraba isi.. Federasyondan birinin lisedeki yegenine vermisler isi belli.."bizim yigen bilgisayar okuyor, o yapar" klasik turk:)

bir sorun daha boylece ucuz yoldan halledilmis oldu:)