BIY AD

15 Aralık 2009 Salı

2010 Kuralarının Değerlendirmesi


A Grubu: Arjantin, Sırbistan, Avustralya, Almanya, Angola, Ürdün
B Grubu: ABD, Slovenya, Brezilya, Hırvatistan, İran, Tunus
C Grubu: Yunanistan, Türkiye, Porto Riko, Rusya, Çin, Fildişi Sahilleri
D Grubu: İspanya, Fransa, Kanada, Litvanya, Yeni Zelanda, Lübnan

Henüz gelecek kadrolar hakkında kesin olan hiçbir şey yok o nedenle uzun uzadıya birşeyler yazmak doğru olmaz. Kısa kısa geçeceğim. Önce tabii ki bizim grup:


- Birçok kişinin Arjantin ve İspanya'ya oranla tercihiydi Yunanistan ama bana göre pek fark yok, son 10 senede Yunanistan milli takımının neler yaptığına bakabilirsiniz.
-Üçüncü torbadan gelen Porto Riko yerine Kanada, hatta Avustralya daha iyi olabilirdi. Arroyo, Ayuso, Barea guard üçlüsü hiç fena değil, Reyes'i de katınca sağlam bir takımla karşı karşıya oluyoruz.
- Rusya'da Kirilenko geleceğini açıklamıştı, Holden, Kaun ve Khryapa'dan haberim yok. Tam kadro gelirlerse gerçekten çok tehlikeliler. Ha keza Litvanya'da da Kaukenas ve Jasikevicius'un dönmesi bekleniyormuş. Bu torbadan kimin daha iyi seçim olacağını gelecek kadrolar belirleyecek.
- Çin'de aslında Yao şampiyonaya kadar iyileşmiş olacak ama bu son sakatlığından sonra yaptığı açıklamalarda milli takıma pek sıcak bakmadığına dair mesajlar vardı. Milli takımı bırakmadığını ama kariyerini de düşünmek zorunda olduğunu söylemişti kendisi. Bu da ülkesine, milliyetine olan sevgisi ne kadar fazla olsa da - en azından 2010'da - oynamayacağı anlamına geliyor. Yao'suz Çin'den de korkmaya gerek yok.
- Fildişi Sahilleri hakkında ise maalesef hiçbir bilgim yok. Ne desem yalan...

Biz D grubuyla eşleşeceğiz. Gruplardaki sıralamalara göre 1-4 ve 2-3 eşleşmeleri oluyor. İspanya ile eşleşmesek yeter zaten tabii tam kadro gelecek bir Litvanya'dan da mümkünse yırtmak lazım. Diğerlerini kesinlikle eleyecek güçteyiz. Tabii şunu belirtmekte fayda var: Ersan 4 numara oynamalı !! Diğer türlü bir milli takım düşünemiyorum, umarım Tanjevic de düşünemiyordur. Ama tabii unutmamak lazım ki, Kerem ceza almasa 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Kerem 4, Ersan 3'te başlayacaktı...

Biraz da diğer gruplara bakalım:

A Grubu: Arjantin, Sırbistan, Avustralya, Almanya, Angola, Ürdün:
Arjantin'de Pepe Sanchez ve Herrmann döneceklerdi, son kararları nedir bilmiyorum. Zaten grubun favorisi konumundalar, bu iki oyuncu da (özellikle Pepe Sanchez) eklenince iyice güçlenirler. Almanya'da Kaman ile Nowitzki %99.9 geliyorlar. Angola'yı da en son 2008 Olimpiyatları'nda izlemiştim ama sürpriz yapıp Avustralya'yı geçeceklerini pek sanmıyorum.

B Grubu: ABD, Slovenya, Brezilya, Hırvatistan, İran, Tunus:
Burada da Amerika açık ara favori. Ama tabii 2008'dekine yakın bir kadro getirirlerse... İran esasında bana göre 5. torbanın en iyi takımıydı ama sürpriz yapamayacağı bir gruba düştü.

D Grubu: İspanya, Fransa, Kanada, Litvanya, Yeni Zelanda, Lübnan:
İspanya'nın favori olduğunu söylememe gerek yok heralde? Ardından ikincilik için benim beğendiğim ama dış şutlarda büyük problem yaşayan Fransa ile Litvanya kapışacaklar. Litvanya'nın getireceği kadro çok önemli tabii. Dördüncülük için ise Nash gelmeyeceğini açıklamış olsa da, Kanada şanslı gibi duruyor Yeni Zelanda'ya oranla. FIBA Americas'da onsuz son derece başarılı oldular çok iyi bir takım havası yakalayarak. Zaten Nash de "Takımın havasını bozmak istemiyorum" diye bir bahane sürmüş ortaya. İnsanlar da yedi bunu Nash =)


Edit: Baktım da yazı beklediğimden uzun oldu ama "Şu gelirse, bu gelirse, bu gelmezse" üzerine yazdığımı farkettim neredeyse tamamen. Zaten başka türlü bir grup değerlendirmesi şimdiden yapılamaz sonuçta.

6 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Fildişi Sahilleri'ni değerlendirirken Kaaan Kural'ın Fildişi Sahilleri hakkında herhangi bir fikri olmadığına dair yorumu süperdi:
"Acaba Didier Drogba mı oynuyor?"

sabonis dedi ki...

ahaha çok iyi demiş. Al benden de o kadar =)

sannti dedi ki...

nash'i dünya gözüyle basketbolu bırakmadan bizim diyarlarda bi görebilseydik süper olucaktı ama gelmeyecek heralde.

Adsız dedi ki...

Gruplar hakkında şimdiden fikir beyan etmek müneccimlik dahi olamaz. Öncelikle kadroların şekillenmesi kimlerin gelip kimlerin gelmeyeceği belli olması gerekmekte. Fakat bir geçek var ki gaza gelmeye müsait türk milletinin evladı oyuncular azgın seyirci desteğiyle kapasitelerinin üst sınırını zorlayacak(bakınız 2001) ve en az bir çeyrek final çıkarıcaktır bu işten.

Semih. ~ dedi ki...

jordan ürdün'müş bnde diyorm bu ülke neresi ya hhaha

muyek dedi ki...

bizim maclarin tarihleri nedir , ozellikle turkiye - rusya ??