BIY AD

14 Aralık 2009 Pazartesi

2010 Kurasının Torbaları Belli Oldu

Birçoğunuzun bildiği gibi 15 Aralık Salı yani yarın, saat 11:30'da 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın kuraları çekilecek. Bu kuralar için torbalar dün oluşturulmuş:

1. Torba: ABD, İspanya, Yunanistan, Arjantin
2. Torba: Sırbistan, Slovenya, Fransa, Türkiye
3. Torba: Brezilya, Porto Riko, Kanada, Avustralya
4. Torba: Hırvatistan, Almanya, Rusya, Litvanya
5. Torba: Çin, Yeni Zelanda, İran, Angola
6. Torba: Ürdün, Lübnan, Tunus, Fildişi Sahilleri


Salsa'dan Anıl'ın yazdığına göre David Stern'ün güvenlik nedeniyle bastırması ve daha çok bilet satabilmek için ABD İstanbul grubunda yer alacakmış. Biz evsahibi olarak Ankara'yı seçmişiz.

Bir en iyi bir de en kötü senaryoyu oluşturayım kafamda. Amerika ile aynı grupta olmayacağımız kesin. Diğer 3'lüden İspanya ön plana çıkıyor ama Yunanistan ve Arjantin'in de çok aşağı kalır yanı yok bana göre.

En iyi: Arjantin/Yunanistan, Türkiye, Kanada, Litvanya/Rusya, Angola, Tunus
En kötü: İspanya, Türkiye, Brezilya, Hırvatistan, İran, Lübnan

Doğuş'un uyarısıyla şunu eklemek istedim yazıya. İkinci torbadaki takımlardan Rusya ve Litvanya'nın nasıl kadrolar getireceği çok önemli. 2009'daki kadrosunu düşünürsek Litvanya'nın çıkması belki de en iyi seçenek olacaktır.

Kura çekimi Salı günü saat 11.30'da NTVSpor'dan naklen yayınlanacakmış.


Edit: Başlıkta gruplar yazmışım, torbalar olacak tabii ki.

10 FARKLI FIKIR:

Semih. ~ dedi ki...

umarım en kötüyü seçeriz, nedense zora kenetleniyoruz

Berkay dedi ki...

Benim en iyim: Yunanistan - Kanada - Litvanya(son yıllarda kazanıyoruz) - İran - 6. torbadan ne gelirse gelsin.
En kötü: İspanya - Brezilya - Hırvatistan - Çin - ...

ozgurr dedi ki...

şu lübnan ın wild card ını bir türlü içime sindiremiyorum.yok türkiye ye yakınlarmış,yok seyircileri çok olacakmış falan filan.o zaman geçen şampiyonada güney kore yi neden dışarıda bıraktılar.tek haklı olabilecekleri nokta asya şampiyonası yarı finalinde hakem hataları ile kaybettikleri çin maçı olabilir ama onu da 3.lük maçında ürdün karşısında telafi edebilirlerdi,orada da fark yediler.zaten bu wild card ın kendisi saçmalık. her kıtanın kontenjanını adam gibi ayarlarsın olur biter.veya belli dereceleri alanlara play off oynatırsın.bu arada okyanusya nın kontenjanı da ayrı bir vakaa.yeni zelanda ve avustralya aralarında birer maç yapıyorlar ve oradan da finaller.kontenjan senatörü gibi.abd nin bile katılamama riski var ama bu ikisi garanti finallerde.

Doğuş dedi ki...

almanya, nowitzki'nin de geleceğini düşünürsek hiç bir şekilde bizim için en iyi olan grupta olamaz, olmamalı bence. Hele de Kaman da yüksek ihtimalle gelecekken.

sabonis dedi ki...

nowitzki geliyor kesin. Kaman belli değil ama evet mesela Kaman'ın geleceğini daha yeni kendim yazmama rağmen, bu senaryoyu yazarken unutmuşum. Gerçi Alman milli takımında oynadığında da, nba kuralları olmayınca aşırı zorlanmıştı. hatta neredeyse takımına zarar bile vermişti diyebilirim olimpiyatlarda.

gelecek kadrolara çok bağlı 2. torbada kimlerin daha zorlu rakipler olacağı. Litvanya mesela 2009'daki gibi gelirse en iyi seçenek olur.

Adsız dedi ki...

chris kaman en fazla bizim "colin kazım"ın türklüğü kadar alman olabilir. Herhalde ben bile video kaset çağındann kalma bilgimle daha ondan daha çok almanca kelime biliyorumdur. nicht wahr?

Adsız dedi ki...

Arjantin abdden sonra en tehlikeli takım. Prigioni,Ginobili,Delfino,Nocioni,Oberto beşi gayet ürkütücü değilmi?
Lübnan yerine dominik cumhuriyeti çok daha hoş olurdu en azından horford,garcia ve villenuavayı izlerdik.
Olmazdı ama ingiltereyede verseler güzel olurdu gordon,deng,azubuike yi izlemek hoş olurdu.
Lübnanın mantığı nedir anlamak güç yine son sıralarda yer alacaklar.
Anthony randolph almanya doğumlu çağırsalarda oynasa=)

sabonis dedi ki...

@ 2 üstteki adsız:

ahah =)

günümüzde bu tür şeyler çok olağan bir hal aldı. bizde de futbolda aurelio

@ hemen üstteki adsız:
anthony randolph almanya doğumlu muymuş bilmiyordum =)

aslında ben ezelden beri yunanistan'dan korktuğum için arjantin'i en iyi senaryoya yazdım bir de tabi Manu'nun sakatlıkları nedeniyle anlaştığı takım göndermek istemeyebilir falan. Bu arada Scola'yı unutmuşun orada ya.

Yoksa bana göre pek farkı yok ilk torbadaki ABD dışındaki 3 takımın.

PIERREMANU dedi ki...

"Manu'nun sakatlıkları nedeniyle anlaştığı takım göndermak istemeyebilir falan" tarzında cümleler kurmalar... Lütfen ağzımızı hayra açalım.

lembo dedi ki...

arjantin'ilk ilk beşini yazan arkadaş bence nocioni'yi delfino'nun yerine alsın.. pf pozisyonuna da luis scola'yı ekleyiversin..