BIY AD

17 Aralık 2009 Perşembe

Ah Be Ersan

Dün gece 10/18 isabetle 24 sayı attığı maçta uzatmalarda 1 dakika kala kendisine faul yapılan milli oyuncumuz, farkı 6 sayıya çıkarıp maçı koparacak iken iki serbest atışı da kaçırmış... Ve Kobe o noktadan sonra bir - yalan da olsa - basket faul, bir de son saniyede attığı şutla maçı takımına getirmiş. Takımının son 7 sayısını atmış Kobe. Lakers'da Gasol de tam 22 ribaund alarak kariyer rekorunu kırmış, bunların 19'unu defansta almış. Zaten Bucks da rakibine sadece 6 hücum ribaundu vererek bu konudaki istikrarını korumuş. Ama Kobe'nin yaptırdığı faullerle ulaştığı 39 sayı Bucks'ın üstesinden gelmeye yetmiş. Ersan eğer o iki serbest atışı soksaydı, bugün Yahoo ve ESPN'in başlıklarında Kobe yerine Ersan yer alacaktı "Lakers'ı deviren adam" olarak. Üzülmemek elde değil.

Bu arada Kobe'nin yaptırdığı fauller demişken, Ersan faulleri kaçırdıktan sonra Lakers'ın hücumunda Kobe'nin lehine çalınan basket-faul çok büyük yalan gibi geldi bana. Ayrıca faul varsa bile steps yaparak basketi atıyor sanki. Yani kısacası; hakemler maçın sonucuna oldukça etki etmişler. Bunun dışında Ridnour'un 4. çeyrekte Fisher'a yaptığı(!) hücum faul de komediydi. Maçın özeti:


Link

11 FARKLI FIKIR:

Trapped Scorpion dedi ki...

önce hücum faul, sonra da steps var kobenin and-1 ında. böyle hakem kararları adamı nba den soğutuyor.

tabi bi anlığına :)

Ömer dedi ki...

Resmen cildirdim maci canli izlerken...

Adsız dedi ki...

olucak olucak. henuz ilk senesinde (caylak senesi deil ama istikrarli sure aldigi ilk sezon) boyle pariltilar vermesi, gelecek icin bizi umutlandiriyor. insallah bir daha ciddi bir sakatlik yasamaz da, onu allstar da gorebiliriz.

Mekansiz

LexLuthor dedi ki...

recap'te kobe'den fazla adı duyulmuş hatta örsan'ın :) ayrıca kobe'nin buzzer beater'ı da çok iyiymiş, önceki saçma sapan hakem kararını bana bir süre unutturdu :)

Adsız dedi ki...

kobe miami macinda da buzzer beater'indan hemen once hucum faul yapmis ve basket faul almisti. lakersin hanesinde iki haksiz galibiyet var su an. ama cekirge bir sicrar iki sicrar. olan bizim Ersan'imiza oldu..

organic soap dedi ki...

kobe'ye saygı duyuyorsun ama kesinlikle sevmiyorsun. lakers da aynı şekilde. tamam kobe lehine olmayan bir basket faul verilmiş olabilir ama postun sonunda son sayısı için de birşeyler karalayabilirdin.

ridnour'un yaptığı da fauldür. hele dakikalar önce kobe'ye çengel faulü çaldılarsa, bunun ondan bir farkı yoktur.

lakers'ı sevmeyebilirsiniz, ki bir portlandlı olarak buna hakkınız var, defalarca sizin hayallerinize çomak sokmuşlardır. ama şu postta kobe'nin buzzer'ı ile ilgili tek bir cümle okuyamamak benim gibi basketbol sevdalılarını üzüyor açıkçası.

sabonis dedi ki...

öncelikle bu yorum yaptığınız yazının aşağısında kobe etiketi var. ona bir tıklarsanız kobe ile ilgili yazdığım şeyleri görebilirsiniz...

bunun dışında, portland'lı olmadığımı defalarca söyledim.

Bu arada farkettim ki değinmişim son saniye şutuna? Sadece değinmeyi de takımının son 7 sayısını attığını söyleyip özeti de verdiğim için yeterli görmüşüm. Öyle çok özel bir şut da değil yani, Kobe'den görmeye alışığız bu tarz şutları her zaman.

Yine söylüyorum ki, Kobe etiketine tıklayarak görebilirsiniz Kobe hakkında yazdıklarımı. Herhalde daha başka birşey dememe gerek yok.

organic soap dedi ki...

dediğim gibi, saygı duyuyorsunuz ama sevmiyorsunuz. bu benim düşüncem.

blogda en ufak ayrıntılar bile yer alıyor. zaten takip etmemin sebebi de kesinlikle kaliteli bir blog olması.

ama bir son saniye şutundan sadece, "son saniye atışıyla maçı getirmiş" demeniz nerden baksanız trajikomik. ki miami maçında attığı basketten de sadece günün notlarında "günün şanslı performansı" diye bahsetmiştiniz.

sabonis dedi ki...

teşekkürler blog hakkındaki düşüncelerin için.

günün şanslı performansı konusunda ise, Kobe kendisi demişti zaten "hayatımda attığım en şanslı şut" diye. daha ne olsun =)

bir de diğer övdüğüm yerlere bak Kobe'yi.

Sana göre övdüklerimde saygı duyduğumdan övüyorum, övmediğim zaman sevmediğim için övmüyorum yani?

organic soap dedi ki...

hayır tabi ki.

demek istediğim şu; kobe'yi sevmiyorsunuz, bundan dolayı da çok övgü dolu post göremiyoruz. aynı şekilde lakers'ı da. ki takım yorumlarında bunu gözlemledim şu ana kadar.

ama nefret de etmiyorsunuz, en azından hakkını veriyorsunuz diye düşünüyorum.

neyse konu fazla uzadı, neyi sevip sevmediğinizi sizden iyi bilemem tabi. sadece gördüğüm şeyi söyledim.

sabonis dedi ki...

zaten öle aşırı bir sevgi beslemem. mesela wade'i çok seviyorum ki sağ tarafa resmini koydum ama kobe'yi koymam. 'hastası' değilim yani kısacası... tabii bu taraflı yorumladığımı göstermez.

en iyi oyuncu, iq'su en yüksek oyuncu, insan değil vs gibi yazılar yazdıktan sonra çok övgü dolu post göremiyorum diyorsan, bilmiyorum daha ne yazabilirim =)