BIY AD

15 Aralık 2009 Salı

Ariza Yok, Peki Ya T-Mac?

Gün içinde 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası kura çekimi heyecanı olduğu için NBA'de günün notlarını yazamadım ayrıca haberlere de pek değinemedim. Ama buyrun bir tane bu gece ile ilgili vereyim. Geçen gece Raptors savunmasından bahsederken, Ariza'nın DeRozan'a salladığı dirseğe ve oyundan atılmasına da değinmiştim.


Link

Bunun sonucu olarak 1 maç ceza almış ve bu akşam Pistons'a karşı forma giyemeyecek. Ariza'nın dirseği DeRozan'a gelmese bile burada niyet ve yaralama isteği önemli. Belki de 1 maç az bile.

Cezanın üzerine Adelman'a sormuşlar: "T-Mac oynayabilir mi?" diye. "Valla hiç düşünmemiştim bile, hala 'Biz ondan emin olunca oynayacak' şeklindeki kararımız devam ediyor" şeklinde cevaplamış. Gerçekten anlamıyorum, niye T-Mac'i oynatıp takas değerinin artmasını sağlamıyorlar? Acaba T-Mac'e o kadar mı güvenmiyorlar? Döndüğünde kötü oynayıp şu anda en azından ismiyle sağladığı takas değerinin bile altına düşeceğinden mi korkuyorlar? Kendisi hazırım diyorsa ve kontrat sezonunda ısrarla oynamak istiyorsa bence onu hala kenarda tutmanın çok bir anlamı yok...

Yorumlara yazdığım şeyi buraya da yazayım: Sonuçta sağlıklı ve katkı yapabilecek bir T-Mac ile ilgilenecek takım sayısı eminim ki kenarda takım elbiseyle oturan bir biten kontrattan çok daha fazla ilgi çekecektir.

9 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

T-Mac bu sezon hiçbir nba takımı için biten kontrattan fazla anlam taşımıyor. Eğer olursa, onu alan takım, sadece kontratını kullanıp yaz için boşluk yaratma amacı güder. Yoksa hiçbir playoff takımı karşılıgında 20milyon dolarlık oyuncu gonderip Tmac i alarak şampiyonluk hayali kurmaz. Durum böyleyken rockets, TMac oynayacağına buddinger, ariza, landry oynasın diyor ki bence doğru da yapıyor. Eğer karşılıgında birşeyler alabilirlerse ne ala, alamazlarsa sezon sonu onun oluşturacağı boşlukla hamle yaparlar.

Unknown dedi ki...

tmac donsun artık yahu. cok ozledim adamımı. o bombesiz lak diye giren sutlarını ozledim resmen.

sabonis dedi ki...

Zaten kontratı bitiyor olmasa kim 20 milyon dolarlık adamı alır ki şu durumda? Ama onu alacak takım aynı zamanda bu sezon da 3-5 katkı ister diye düşünüyorum. nba'de bir oyuncuyu alıp sadece kenarda oturtmak konsepti çok da uygulamıyor, hele bu isim t-mac ise... yani şöyle birşey var, sadece kontratı biten sakat bir tmac ile kaç takım ilgilenir? bir de kontratı biten sağlıklı bir tmac ile kaç takım ilgilenir? fark burada bence...

nasıl detroit iverson ile şansını denedi, aynı şekilde bir takım onunla şansını deneyebilir. olursa olur, olmazsa sen yoluna ben yoluma.

Major dedi ki...

http://i2.cdn.turner.com/si/2009/writers/steve_aschburner/02/27/playoff.failures/mcgrady-hill.jpg

ilk resimdeki ikili bana bu resimdekileri hatırlattı. tmac hem tip hem de kariyer olarak git gide hill'e dönüşmüş..

Adsız dedi ki...

olay tamamen nba'in modası geçen yıldızları silme projesinin devamı. bunu iverson'a da yaptılar, bir çok daha örnek yaratılabilir. nba çift kutuplu yıldız sistemine bayılır. şu anda da kutuplar belli= kobe ve lebron. ray allen ve garnettinde şansı boston ın oluşturdugu oluşumda yer bulması oldu. sağlığı sıhati yerinde adamlar birden bench'e mahkum ediliyor. t-mac gibi yetenekli bir adama bunun yapılması resmen basketbola ihanettir. kötürümmü oldu bu adamda bu kadar dışladılar. resmen hayatıyla oynuyorlar birisinin bilinçli olarak. çok yanlış işler dönüyor. çok komplo teorisi gibi gelecek biliyorum ama biraz hafızaları zorlarsanız bu örneğe uyan çok fazla kişi hatırlayacaksınız..

lembo dedi ki...

rockets'in yolu doğru.. önümüzdeki yaz pazar geniş.. ellerinde para ve cap de boşluk ile beklemek istemeleri normal.. yao merkezde olacak ve etrafı desteklenmeye devam edilecek. t-mac ile sözleşme uzatmayacakları belli.. t-mac 'e kim, nasıl bir kontrat verecek çok merak ediyorum.. sırt ağrısı başına 10.000 dolar alsa, sene sonu 10 milyon doları geçer toplam hasılat..

Unknown dedi ki...

@sabonis
Iverson örneği tam karşılamıyor mevcut durumu bence. Takas edilmeden önceki sezon AI 82 macın tamamında oynamış, sayı krallığında ilk 3 de olan bir oyuncuydu, kontratı da bitiyordu. tek atışı olan takım (detroit) için en doğru isimdi belki de.Tmac ise son 3 sezonda maçların yarısını kaçırmış kronik sakat bir adam, ne zaman sizi yolda bırakacağı hiç belli değil. Ha sağlam olsa bile işte geçen seneki performansında doner ancak; 33min %38FG 15pts. Bu hangi takımı bir üst seviyeye taşır bilemiyorum. Zaten esas sorun Tmac i rotasyona dahil etseler ki dün gece oynamış ilk kez, takas değeri yükselse bile karşılıgında alabileceğiniz şeylerin kısıtlı olması, tabi bir de dediğim gibi buddinger, ariza ikilisinin önünün kesilmesi.

@bilal benna
Yahu oyle bir proje olsa nowitkzi, duncan falan da silinir, hadi onalrı bırak nash,kidd çaylak oyuncuların babaları yaşındalar hala allstar seviyesinde oynuyorlar onları niye silmiyor nba. Hem ne diyor david stern takım sahiplerine "valla lebron kobe kapışması olcak o yuzden siz senede 20 milyon verdiginiz adamları kenarda tutun gerçi gelirleriniz düşecek playoffa giremeyeceksiniz ama olsun onemli olan nba." mi? Şunu kabul etmek gerek Tmac kronik sakat her zaman sizi yarı yolda bırakabilir hiç sakatlanmasa bile oyle eskisi gibi 25-30sayı ortalamayla oynayamaz. Olay bu kadar basit, komplo teorilerine, işin içine mossad, ergenekon falan sokmaya gerek yok:)

sabonis dedi ki...

bak oynadığı anda Heat ve Bulls ile ilgili dedikodular çıkmaya başlamış =)
bunu diyordum. takımlar onun oynayabileceğini görmek isteyeceklerdir illa ki yani.

ha takas olur olmaz, anlaşabilirler anlaşamazlar ayrı konu.

Adsız dedi ki...

hacı sen demek istediğimi anlamamışsın:) komplo teorileri üretmeye bayılan birisi değilim. tek derdim nba in istediği şeyi istediği gibi yönlendirmesi. olayım sadece oyunundan keyif aldığım adamların hakettiği idesteği görmesi