BIY AD

17 Aralık 2009 Perşembe

El Salla El Salla Prokhorov El Salla

New Jersey Nets taraftarları bundan 2-3 sene sonra tribünlerde bu tezahüratı yapabilirler. Tabii önce Prokhorov'un Nets'i %80'ini almak ve yeni salonun %45'ine sahip olmak için yaptığı 200 milyon dolarlık teklif NBA yönetim kurulu tarafından değerlendirilecek. 2010'un ilk ayında yapılması beklenilen oylamada, 4'te 3 oranında kabul kararı çıkarsa Prokhorov, New Jersey Nets'in resmen patronu olacak.

David Stern'ün de "Bu NBA için iyi birşey, NBA'in globalleşmesini ve Avrupa'nın bize daha sıcak bakmasını sağlayacak." tarzında açıklamaları vardı. Medyadaki yazılarda da bu konuda bir problem olduğunu veya kabul edilmeyeceğini okumadım.

Nets'i parlak günler bekliyor, önlerinde sadece bu oylama kaldı gibi.

6 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

"Bu NBA için iyi birşey, dünya çapında ismimizin duyulmasını ve globalleşmemizi sağlayacak." Bunu David Stern'ün söylediğine emin misin?

dünya çapında ismimizin duyulması!!**^^!
Sakın Turgay Demirel TBL için söylemiş olmasın bunu!

TBL Live 2010

sabonis dedi ki...

"avrupa-dünya çapında yayılmamız, her yere kök salmamız" gibi birşey daha doğru olur.

açıklamayı en son 2 ay önce okumuştum, bulmaya üşenmiştim bunu yazarken. madem öyle dedin, bir daha bakayım, ona göre editleyeyim =)

bulamadım ama şu anki halinin daha doğru olduğunu tahmin ediyorum.

Adsız dedi ki...

Haha gerek yoktu hocam demiştir mutlaka ona yakın birşey de. Böyle alıntılandığı vakit komik geliyor insana "dünya çapında tanınmak". Daha fazla nasıl tanınabilir ki bir spor organizasyonu :)

Hazır konu açılmışken başka birşey sorayım sence MJ olmasaydı bugün NBA ve Nike ne kadar tanınır ne popülerlikte olur du?

sabonis dedi ki...

yani ne desem ki bilemedim. elbette daha düşük olurdu popülerlikleri NBA'in de Nike'ın da ama hani ne kadar daha az olurdu sorusuna cevap vermem imkansız sanki =)

ben mesela NBA'i bu kadar sevmezdim onu biliyorum en azından.

Adsız dedi ki...

Bence hani şu Stern'ün bahsettiği olayı gerçekleştiren yani NBA'i de Nike'yi de yerellikten globalliğe taşıyan unsur majesteleri olmuştur. Ellerinde bu kadar kıymetli bir pazarlama aracı olmasaydı Amerika dışında NBA MLB Nike ise ancak Starter kadar tanınıp poülerleşebilirdi.

Adsız dedi ki...

bu adam gece hayatı ve yaşam tarzıyla çok ses sansasyon yaratabilir..bi keresinde 30 dan fazla rus bayanla aynı anda bi mekana geldiğini sahit olmuştum