BIY AD

19 Aralık 2009 Cumartesi

Houston Dallas'a Diş Geçirdi (!!)


Link

Dün gece Nowitzki bir pozisyonda çembere penetre ederken dirseğiyle Landry istemeden de olsa sağlam bir şekilde vurdu. Öyle bir çarpışma ki, Landry 3 dişini kaybediyor ve bunlardan 2'si Nowitzki'nin kemiğine kadar saplanıyor. Evet kibarca "Oha" şeklinde bir tepki verebiliriz herhalde. Ayrıca Houston televizyonunda maçı sunan spikere ve yorumcuya göre Landry ağızlık takıyormuş ve buna rağmen 3 dişini kaybetmiş 'yılın 6. adamı' adayı. Ama ağızlığı varken o dişler nasıl Nowitzki'nin koluna saplanıyor? Bunun açıklaması beni aşıyor.

Pozisyondan sonra Nowitzki son birkaç maçtır sol eliyle bolca atış kullanan Kobe'ye "Sen yaparsın da ben yapamaz mıyım?" şeklinde bir mesaj gönderdi. Daha sonra maça döneceğini düşünerek serbest atışları sol eliyle kullandı ve 1/2 atıp soyunma odasına tedavi olmaya gitti. Serbest atış demişken, aslında elbette bir hücum faul var burada ama sonuçta yukarıda belirttiğim gibi bilerek değil, topu kaçırmak isterken olan bir çarpışma. Konuya dönelim, soyunma odasına giden Nowitzki, sakatlığı ciddi olduğu için geri dönmedi. Zaten dişler kemiğe kadar girmiş yani, dönmemesi kadar doğal birşey yok. Yarınki maçta da oynaması şüpheliymiş. Landry de tabii ki 3 dişi kırıldığından dolayı geri dönmedi.

Bu noktada Danny Granger'a bir "Helal" demek istiyorum, zira kendisi geçtiğimiz sene Pierce'ın altında kalmıştı ve 2 ön dişi kırılmıştı. Hiç istifini bozmadan maça devam etmişti. Landry'i küçümsemiyorum, Granger'ı alkışlıyorum.

Bu arada maçı da Nowitzki'nin yokluğunu iyi değerlendiren Houston, Tim Thomas'ın maçı uzatmaya götürmesine rağmen, maçı kazanmasını bildi. Israrla Nowitzki'nin saç bandıyla 6 maç üstüste kazanıp kazanamayacağını sorguluyordum, böylece nazar değdirmiş oldum. Bunun için de özür dilerim Alman yıldızdan.

Landry'e de Nowitzki'ye de geçmiş olsun.

6 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Açıkçası hem video hem de yorumunuz midemi bulandırdı. Bağırarak sormak istiyorum "hırsızın hiç mi kabahati yok!!

Olayın mağduru asıl ilgiyi üzerine çekmesi gerekirken ne adı ne görüntüsü var. suçlu kahraman ilan edilmiş. Sen dirseği çak adamın suratına, ağzını burnunu dağıt, 3 dişini dök sonra da "helal olsun be adımın dirseği kanadı ama yine sol elle serbest atış kullandı, kobe yanında bok yemiş" diye övgüyü al, valla bravo.

Maalesef türk yorumcuların bu tarafgirliği yüzünden NBA ile ilgili hiçbir yerli, medyayı takip edesim yok. Mecbur kalıp NTV'den izlemek zorunda kalınca da "mute" ediyorum kaanla kosova'yı. dedim ya mide kaldırmıyor bir noktadan sonra.

Kardeşim bu işi kendi zevkiniz içinmi yapıyosunuz. herkes olaylara sizin taraflı bakış açınızla görmek, herkes sizin takımınız tutmak, sizin sevdiğiniz oyuncularımı sevmek zorund mı?

Adsız dedi ki...

2008 playofflardında carlos boozer dirsekle carl landry'nin bir dişini kaybetmesine yol alçmıştı.yani bu landry'nin kaybettiği 4. dişi.. adama yazık ya...

fairfax dedi ki...

..ve allah gokten bos elestiriler icin blogger'a adsiz giris izni verdi.

sabonis dedi ki...

@ 2. adsız: bir de mutombo'dan dirsek yemişti ondan önce. Ersan'ın videosundan sonraki post'um Landry ile alakalı olacaktı, hemen yazmışın =)

duff dedi ki...

adsız bey ben bu yorumda bir taraf olma göremedim aferin dirk'e ağzını burnunu patlattı dememiş ki sadece sol elle serbest atış atmasını takdir etmiş

Mehmet Dinler dedi ki...

Bu adsızların pc başına geçmeden önce ne içtiklerini çok merak ediyorum artık. :)