BIY AD

14 Aralık 2009 Pazartesi

LeBron'dan Nefret Etmek


Link

Taraftarın kızarmış patatesini yedi diye ne eleştiriler gelmiş LeBron'a. Yok efendim dikkatleri/ilgiyi üzerine çekmeyi fazla seviyormuş, yok olgunlaşmadığına kanıtmış, parkedeki oyununa ve takımına bakması lazımmış bu tür hareketlerden önce... Abartmanın ve nefretin sınırlarını zorluyor bazı insanlar gerçekten.

Aslında top çalma videosu olarak ilk izlediğimde "Yuh steps'e bak" dedim ve sonunu izlemeden kapadım, meğerse sonunda kızarmış patates olayı varmış. Videoyu 'kızarmış patates' başlığıyla az önce gördüm. Olayı izlediğim anda sempatik bir hareket olduğunu düşündüm ve sırıttım. Ufak, Durant formalı Thunder taraftarı da öyle düşünmüş olacak ki LeBron'a 'çak' yapmış, LeBron da çakmış... Bu blog'u okuyanlar benim LeBron'u sempatik bulmadığımı bilirler ama gerçekten şu hareket yüzünden eleştirilmesine sinirlendim. Nasıl bir mantıktır ya...

Ardından hemen aklıma geldi, "Daha geçen sene biri bunu yapmıştı" diye ve 2 arama sonra o ismin Rafer Alston olduğunu hatırladım:


Link

Ama tabii doğru, Alston yapınca sempatik, LeBron yapınca tu kaka. Gözlerdeki perdeleri indirmeli bazı basketbol seyircileri...

10 FARKLI FIKIR:

resboo dedi ki...

yahu herşeyi geçtim o ne biçim steps yarabbi :)

Adsız dedi ki...

spiker de ayri bi alemde o sirada tum dunyaya selam yollamakla mesgul komik olmus.

LeBron James'i ve Cavs'i iyi takip edenler Lebron'un aslinda buna benzer bir cok sempatik hareketi oldugunu bilir. daha yine dunku macta bi pozisyonda LeBron tarafindan sikistirilan bi Oklahoma City caylagi (adini simdi hatirlamiyorum) topu Lebron'a carptirip disari cikardi. LeBron'da ona 'good job' tadinda gayet centilmence bi 'high five' verdi.

ama LeBron antipatizanlari o kadar azitmis durumda ki LeBron ne yapsa bi camur atma derdindeler. bunlarin da basinda cekememezlikten oturu lakers ve kobe fanlarinin geldigini dusunuyorum. sirf bu adamlarin sacmasapan yorumlari yuzunden ntvsporun okuyucu yorumlarini okumuyorum artik ben. cunku bu adamlarin bi cogu basketboldan degil fanatizmden zevk aliyor. ayrica bu LeBron haterlarin 5'ten fazla Cavs maci seyretmis olduklarina da ihtimal vermiyorum. seyretmis olsalar bile oturup keyif almak icin degil LeBron'a bi sekilde camur atmak icin izliyorlar. sanirim onlar da icten ice farkindalar LeBron'un su anda rakipsiz oldugunun..

kurkoc dedi ki...

Mısır/Patetes her neyse taraftardan yeme olayını Jarret Jack'de yapmıştı..Ve gayet sempatik karşılanmıştı dediğin gibi Lebron'a bir nefret olgusu var insanlarda..Sebepleri tartışılabilir ancak en azından senin de bahsettiğin gibi objektif olmak lazım

sabonis dedi ki...

Evet Jack de yedi geçen sezon hatta o da lebron gibi pota arkasına düşüp yemişti yaşlıca bir taraftardan. Ama youtube'da yok. videosunu bulursan link paylaşıver lütfen.

Trapped Scorpion dedi ki...

şahsımın lebron sevmezliğinin kobe ile alakası yok. ancak kendisinin ve takımının yaptıkları ortadayken bunları görmeyip, lebronu antipatik bulanlara fanatikler demenin fanatikliğin tanımı olduğunu düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Çok statue of liberty görmüştüm de orta sahadan çaycı tepsisi gibi taşınanını ilk kez gördüm Lebron sağolsun

Unknown dedi ki...

lebron dediğiniz adam zaten baştan aşağı antipatik resmen. su anki nba'de en sevmediğim adam. gerek geçen sene takım olarak yaptıkları gerek bu sene chicago maçında yaptıkları olaylarda bunun kanıtı zaten. tabiki su videodaki olayda tepki verilcek bi yer yok ama lebrona antipatik değil demek lebron fanboyluğu yapmaktır bence.

Beercholic dedi ki...

jarrett jack'in yaptığı ntv/ntvspor'da maç aralarında dönen videolarda çıkıyordu yamulmuyorsam..

Adsız dedi ki...

oncelikle sunu soyliyim. LeBron benim icin dunyanin tartismasiz en iyisidir. MJ'i, Magic Johnson'i, Larry Bird'u pek seyretme firsatim olmadigi icin onlarla bi karsilastirma yapamam, ama su anki tum aktif oyuncular arasinda cok farkli bi seviyede oldugunu dusunuyorum. eger bunun adi fanboyluksa evet fanboyuyum.

aslinda ben de burda LeBron avukatligi yapmak istemiyodum ama bazi kesimlerdeki cekememezlikle karisik LeBron nefreti artik sacmalama haline donustu. sabonis'in de deginmek istedigi zaten buydu sanirim. tabiki herkes sevmek zorunda degil ama yaptigi her seyden tiksinmektense bu yetenekteki birini keyif alarak seyretmek inanin daha guzel oluyor.

simdi Cavs'in bircok macini seyreden biri olarak soyleyebilirim ki LeBron ve arkadaslari hem saha icinde hem saha disinda diger takimlardan biraz daha fazla egleniyolar. samataya biraz daha fazla duskun bi takim yani. daha son 1-2 hafta icindeki yaptiklari sebekliklerden bu blogda bahsedilmisti zaten ki bence gayet eglenceli:

http://www.konyaliportlandlilar.com/2009/12/cavsden-michael-jacksona-guzel-jest.html

http://www.konyaliportlandlilar.com/2009/12/cavaliers-modaya-uymus.html

bunun disinda meshur mac oncesi rituellerini de bilmeyen yok heralde (ki bunun kimi neden rahatsiz ettigini de bilmiyorum). bu samataci huylari ister istemez benche de biraz yansiyor, diger takimlara gore biraz daha bagris cagrisla yasiyorlar sevinclerini. cavs koclari da buna bir ses etmiyor.

ancak malesef bazilari tarafindan oyle bi ortam yaratiliyor ki sanki cavs bunlari rakibin sinirini bozmak ya da onlarla dalga gecmek icin yapiyor saniyor insanlar.

LeBron'in chicago macindaki dansi da bu bakimdan farkli diil bence. cavs bi ara cok iyi oynayip farki aciyor, LeBron aska gelip kendi halinde bir iki dans figuru yapiyor kenarda. Noah ise LeBron faul atarken yandan bi laflar ediyor. LeBron da hafif bi ustune gidiyor Noah konusmaya devam ediyor sonra LeBron olay cikardi oluyor. sadece gulumsemeyle hatirlanmasi gereken bi dans figuru de 'LeBron rakibe saygi duymuyor onlarla dansederek dalga gecti' olarak lanse ediliyor. maci seyretmeyenler de hakkaten oyle saniyor.

neyse bunlar tabiki benim sahsi gorusum. antipatik bulanlar bulmaya devam edebilir.

bi de bir seyi merak ederim hep. LeBron su an Cavs formasi diil de mesela bi Lakers formasi giyiyor olsa yine acaba bu kadar nefret edeni olur muydu yoksa pratikte Tanri muamelesi mi gorurdu?

fairfax dedi ki...

@adsiz 01:40
geberdim gulmekten : )