BIY AD

16 Aralık 2009 Çarşamba

To the Moon and Down


Link

Videoda göreceğiniz üzere, Nets-Cavs maçında, hızlı hücumda smaca kalkan Moon'a, Harris sert bir faul yaptı.

Kesinlikle flagrant faul ama, derecesi 1 mi 2 mi olduğu konusunda tam karar veremedim. Çünkü eğer Moon topu ilk kaldırdığı anda zıplasaydı Harris'in topa temas etme ihtimali olduğunu düşünüyorum. Ama Moon topu geri indirip sonra smaca çıkmaya karar verince faul gerçekleşmiş. Kafaya direk müdahale var buna genelde zaten flagrant çalınıyor otomatik ama 2 için "Gereksiz, sürdürülen ve aşırı bir temas" olması gerekiyor. Harris'in de bugüne kadar böyle bir hareketini görmediğimden dolayı flagrant 2'nin birazcık ağır olduğunu düşünüyordum ama eve gelip pozisyonu tekrardan daha sakin bir kafayla izleyince - özellikle arka açıdan 3 kere izledim - flagrant 2'yi mantıklı bulduğumu itiraf etmeliyim. Yine de Harris'in amacı zarar vermek gibi gelmedi bana. Şimdi flagrant 2 olduğu için NBA yönetimi otomatikman pozisyonu izleyip Harris'in ceza alıp almayacağına karar verecek. Eğer ceza çıkarsa gerçekten çok şaşıracağım.

Daha iki gün önce yazdığım post'ta, LeBron'un bazen gereksiz yere eleştirildiğinden bahsetmiştim. Şimdi ise, bu olayıyla ilgili aynı şeyleri yazamayacağım. LeBron bana göre 'sözde' ayırmak için gelip Devin Harris'e hızla çarpıyor ve potayla vücudu arasında sıkıştırıyor. Maçın ertesinde konuyla ilgili Harris, kesinlikle kötü niyetle yapmadığını ve amacının zarar vermek olmadığını açıklamış. Ayrıca LeBron'un da olayı ayırmaya çalıştığını söylemiş. Ama ayrı açılardan birçok kez verilen tekrarda ben LeBron'un başta Harris'e çarpmasının iyi niyetli olduğuna pek inanmadım. Bu arada Moon da Harris'in bu tarz hareketlerini daha önce hiç görmediğini, pozisyonun göründüğü kadar kötü olmadığını, basketbol içerisinde bir hareket olduğunu söylemiş.

Kısacası herkes olayı mümkün olduğunca yatıştırmak için güzel açıklamalarda bulunmuş. İyi de etmişler.

9 FARKLI FIKIR:

bahadır dedi ki...

lebron durduktan sonra hızlanıp harris i sıkıştırmış ayırıyom ayağına:)

kurkoc dedi ki...

Harris'in kötü niyetle yağtığını bende sanmıyorum ancak topa müdahale edemeyeceğini anlamış olmasına rağmen hala elini aşağıya doğru indiriyor ve hafifçe boynuna doğru doluyor..Bence karar doğru denilebilir..Öteki türlü bir karara varılsaydı da eleştirmezdim çünkü arada bir pozisyon..Lebron konusunda ise biraz fazla fesat(kötü bir laf olarak algılama)düşünmüşsün bence..İlk pozisyonda hızla geldiği için hafif sıkıştırma gibi algılanabilir ancak sonrasında hemen alıp kameramanların durduğu boşluğa doğru çıkartıyor Harris'i.Anderson Varejao'ya bu kadar komik gelen şey nedir ki o çirkin gülüşünü sergiliyor insanlara..

Adsız dedi ki...

bu hareketin savunulacak tarafi yok, smaca kalkmasaydi da, turnike atsaydiya girmeye luzum yok. moon ciddi bir sakatlik gecirmedigi icin sansli. harris daha once boyle birsey yapmamis fakat, nj nin mevcut durumu ve pozisyonda shaq gibi bir "top calma ustasi" na top caldirmasi sinirlerini etkilemis olabilir. lebron az bile yapmis.

Mekansiz

outlawtorn dedi ki...

maç cavs'ıs sahasında ama neden formalar tam tersi şekilde giyilmiş. nets iç saha cavs deplasman formasıyla çıkmış maça. ilginç valla.

Berkay dedi ki...

biri lebronu o biçim sıkıştırsa savurup atar bence.
ayrıca flagrant 2 de doğru gibime geliyor, bu tip pozisyonlarda her ne kadar tepkiye göre çalsalar da bu öyle ele kola savrulan baltalardan değil gibi, havada baya el ense yapıp indirmiş moon'u
kaldı ki moon da baya iyimser bakmış, düşerken o ayak ters dönebilirdi çok rahat, atletikliğine şükretmeli

Dan Dirik dedi ki...

Hareket tehlikeli tamam da Lebron kimi kimden ayırıyor? Harris belki de gidip kaldıracak Moon'a özür dileyecek. Hem takım arkadaşına öyle girildiğini görünce anlık sinir yaşayıp tepki vermek zorunda hissetmek normaldir de neden illa ayırdım abiyim ben ayağına yatıyor?

r7bertpires dedi ki...

flagrant 2 bence tartışmasız. topla alakası yok, direk kafaya müdahale var. havadaki adamı indiriyor ayrıca. gereksiz bir müdahale yani. kuralda da "unnecessary and/or excessive and/or intentional contact" diyor.

ayrıca lebron için nasıl öyle düşündün enteresan yav. harris faulü yaptıktan sonra belki özür dilemek içindir ama direk moon'a doğru yöneliyor. lebron da bunu görüp harris'i aradan çıkarıyor. shaq de aynısını hassell'e yapıyor zaten.

Adsız dedi ki...

Lebitch

keymark9 dedi ki...

pozisyon için harris'in iyi ya da kötü niyetli olması önemli değil bu net bir flagrant 2'dir başka izahı yok. daha evvel böyle bir hareket yapmamış olması bundan sonra yapmayacağı anlamına gelmez her şeyin bir ilki vardır nitekim. bana kalırsa en az 1 maç ceza almalı.

ha lebron'a gelince kendisi için hiç bir şey demiyorum. stern eğer nba'in geleceğini bu adama bağlamayı düşünüyorsa çok yanlış yapıyor. yetenekli olması onun hakemler tarafından sürekli kollanması anlamına gelmemeli. şu yapmış olduğu hareketin karşılığı net bir şekilde teknik fauldür.