BIY AD

9 Ağustos 2010 Pazartesi

Al Horford Artık PF

Atlanta’nın yeni koçu Larry Drew genç yıldız Horford ile konuşup, kendisinin bundan böyle uzun forvet pozisyonunda da oynayabileceği yönünde karar almış. Esasında bu pozisyona çok da yabancı değil Horford. Zira Florida Üniversitesi’ndeyken Noah’ın yanında benzer bir görev üstlenmişti ancak Hawks’ta pivot pozisyonuna yerleşmiş ve kısa kariyeri boyunca hayli de başarılı olmuştu pivot olarak. Ama önümüzdeki sezondan itibaren yeniden 4 numara olarak izleyeceğiz kendisini…

Öncelikle Horford’ın bu pozisyona geçmesi, hızlı ayaklarına boy avantajını da ekleyince ligin en etkili uzun forvet savunmacılarından biri yapacaktır kendisini. Hücumda da kalıbıyla matchuplarına sıkıntı yaratacağı aşikar. Sözün özü diğer etkenleri bir kenara bırakıp sadece Horford’a biçilen yeni rolü değerlendirecek olursak oldukça mantıklı gibi görünüyor kağıt üzerinde.

Ancak bu durumun bir de yan etkileri olacak ve esas kafa kurcalayan kısım da o zaten. Bu kararla birlikte Marvin Williams’ın benche çekileceğini düşünürsek, kararın aynı zamanda Josh Smith’in de bir pozisyon kayması ve Zaza’nın ilk beş başlamasına gebe olması kuvvetle muhtemel. Bu varsayımlar üzerinden savunmada hayli sert ve ürkütücü olan Hawks’ın hücum gücünün de bir o kadar zayıflayacağını söylemek mümkün. Çünkü Zaza’nın hücum etkinliği zaten malum, buna bir de Josh Smith’in 3 numarada oynatılma riski eklenecek. Smith’in oyun zekasını düşündüğümüzde kısa forvet olarak çok daha fazla dış şuta yöneleceğini ve bunun da başlı başına bir facia olduğu açık. Kaldı ki geçtiğimiz sezon playofflarda hücumda ne kadar çaresiz kaldıklarını gördükten sonra Hawks’ın ofansif veriminin düşme ihtimali bile çok korkutucu.

Drew’in düşüncesinin sahaya yansıması aynı zamanda ligin en istikrarlı beşlerinden birinin de bozulması anlamına geliyor. Bibby’nin takıma katılmasından sonra sakatlıklar haricinde çok fazla değişmemişti bu beş isim. Fakat kadronun bir türlü potansiyeline ulaşamaması takımı harekete geçirmiş ve hamle yapmayı zorunlu kılmıştı. Bu hamlelerden ilki koç değişikliğiyle gerçekleşmişti, ikincisi de bu düşünce diye nitelendirebiliriz. Ancak Atlanta eğer gerçek anlamda kademe atlamak istiyorsa öncelikle Bibby’nin gönderilmesi gerektiği şahsi düşüncem. Hawks’ın yeni çehresini önümüzdeki sezondan itibaren izleyip göreceğiz….

Ben de bu konuda yazacaktım ki, Soner önce davranmış. Öncelikle Horford'ın uzun forvete kayması durumunda, pivot kim olacak? Asıl soru bu. Zaza? Powell? İkisi de bir playoff takımında 25-30 dakika alacak seviyede değiller. Zaza pis işleri yapmasıyla 15-20 dakika civarını hakediyor ama zaten ufak tefek kalıyor pivot pozisyonunda. Hadi bunu geçtim, Josh Smith kısa forvete mi geçecek? Bildiğimiz, sevdiğimiz, şut özürlü Josh Smith'ten bahsediyoruz. Kısa forvet? Yani neresinden tutsanız elde kalıyor Horford'ın uzun forvete kayma planı. Cousins'i falan almış olsalar draft'ta hadi neyse ama ellerinde buna uygun bir kadro yok bence. Geçen sene atıyorum 4-5 dakika uzun forvet oynadıysa maç başına Horford, bu sene olsun maksimum 7-8 dakika oynayacaktır bence. / Can

1 FARKLI FIKIR:

bigben dedi ki...

McGrady PISTONS'da!!!

konyaliportlandlilar, az biraz da trabzonludetroitliler'in sesine kulak verun daaa...

:)