BIY AD

24 Ağustos 2010 Salı

Kwame Bobcats'te (Heat Fırsatı Kaçırdı)

Evet biliyorum Kwame Brown'ı başka takım alınca "Heat fırsatı kaçırdı" demek biraz abes oluyor ama maalesef benim düşüncem bu yönde. Hani Kwame'nin muhteşem yetenekleriyle falan alakası yok tabii ki bu tespitimin. Hatta Ağustos ayının büyük çoğunluğunda tatil yapacağıma dair bir karar almadan önce bir Heat yazısı yazmaya başlamıştım "Geri Kalanlar Yeterli mi?" başlığıyla, yanına da "Kwame'yi Al Riley" yazmıştım. Niye? Çünkü Kwame en azından 2.11'lik boyu ve fiziğiyle gerçek bir pivot. Heat'in kadrosunda başka gerçek pivot yok. Tabii Big Z ile Magloire'ı saymazsak, ki saymamak Heat için doğru yoldur. Sadece bu ikiliye güvenip şampiyonluk için yola çıkmak riskli bana göre. Öte yandan Joel Anthony tamam blok kovalıyor, başarılı da oluyor, savaşçılığını beğeniyorum ama Bynum, Shaq, Howard gibi oyuncuların yanında çocuk gibi kalıyor. Kwame ise ne kadar Michael Jordan tarafından 1 numarada seçildiği için, işin hücum yönü ele alındığında yaklaşık 10 yıldır alay konusu olsa da, savunmada ortalama bir seviye tutturabilmiştir benim gözümde. Hatta bazı maçlarda şaşırtıcı bir şekilde gayet iyi savunma yaptığına şahit olmuşumdur. Kısacası ne kadar NBA'de dalga konusu olsa da, cüsseli rakip pivotların arkasında durabilecek bir isim Kwame. En en kötü ihtimalle boyalı alanda kullanılabilecek 6 faul hakkı daha verir taıma. Heat o yüzden kaçırdı diyorum kendisini.

Bobcats açısından ise pek de önemli bir transfer değil. Ellerinde Dampier, Diop ve Mohammed vardı zaten. Özellikle Dampier ile Diop tamamen defansif pivotlar (Nazr Mohammed de öyle sayılır). O yüzden Kwame'nin gelişi çok birşey ifade etmiyor, Jordan belki de zamanında 1 numara seçmesini haklı çıkarmak adına almıştır Kwame'yi, kim bilir. Zaten bu yazıyı girmemdeki amaç tamamen Heat'in eksiğine dikkat çekmekti.

10 FARKLI FIKIR:

tolga dedi ki...

jordan'la kwame arasında birşey mi var yaw? ne yapacak ki bobcats kwame'i :S gitsinler kendilerine bi guard alsınlar.

Adsız dedi ki...

Heat Ömer veya Semihi almış olsaydı cuk otururdu bence Heat'e. Özellikle Ömer Aşık.

Koray Özdemir dedi ki...

Peki Bosh'ı yedekleyecek uzun forvetler için ne düşünüyorsun?

ahmetalper dedi ki...

Süper bir blog.Besketbol sever olarak takip edeceğim

Zahid Dinçer dedi ki...

basketbol şampiyonası başladı sen ortada yoksun dostum ne iş?

Adsız dedi ki...

Süper bir blog kesinlikle fakat, bu aralar ramazan dolayısıyla kapalılar galiba, hiç uğradıkları yok siteye.

Adsız dedi ki...

blog ölmüş, ağlayanı yok, adam takip edeceğim diyor.)

Adsız dedi ki...

özlettin dön artıq

orsevrim dedi ki...

abi tamam güncellemiyoruz blogu tatildeyiz falan eyvallah da, bari şu dandik kwame resimli posttan sonra ne olursa olsun bişey yaz yahu, milli takım falan ne bileyim, valla sinir oluyorum artık her baktığımda kwame'nin meymenetsiz suratını görmekten.. hadi selamlar..

Adsız dedi ki...

kwameden daha cok yattın sabonis