BIY AD

20 Eylül 2010 Pazartesi

Delonte West Yeniden Celtics'de

Dünya Şampiynası’na kapılıp, ülkemizin başarısını dikkatle izlerken biraz boşladık NBA’de olan bitenleri. Artık şampiyonayı da geride bıraktığımıza göre başlayalım dilerseniz.

Yeniden yapılanma öncesi Boston Celtics belki de son kez şampiyonluk yarışına iddialı girecek bu sezon. Geçen sene finale kadar çıkmalarından sonra, Wallace’ın emekliliği, Perkins’in de sakatlığı sonrası uzun bölgesinde yaşayabileceği muhtemel sıkıntılar nedeniyle yaz döneminde O’neal’ları takıma katıp, Ray Allen ve Paul Pierce’ın da sözleşmelerini uzatmışlardı; ancak özellikle Tonny Allen’ı Memphis Grizzlies’e kaptırdıktan sonra kenardan takımın skor yükünü kaldırmasına eşlik edecek ve dinamizm getirecek oyuncu yoksunluğu iyiden iyiye su yüzüne çıktı. Her ne kadar Nate ile tekrar sözleşme yapsalar da özellikle Allen’ın sahada olmadığı dakikalarda onun yerine 2 numaradaki boşuğu doldurabilecek kaliteli bir isme ihtiyaç duyuyorlardı ve bunu da zamanında draftla takımlarına kattıkları ve Allen takasında gözden çıkardıkları eski oyuncuları Delonte West’i takıma katarak bir nebze olsun giderebildiler.

Akıllarda soru işareti yok mu peki? Şöyle, Celtics komple bir playoff takımı, öte yandan West geçen sezon normal sezonda 8.8 sayı, 3.3 asist ve %33 ile üçlük atarken playofflarda 6.7 sayı, 2.7 asistle oynamış; ama en vahimi ise %15 ile üçlük atması. Yani ne derseniz deyin West hiç mi hiç oraların oyuncusu değil. Yine de kesin konuşmamak lazım. Boston’ın takım kimyası Nate’i ve bir nebze olsa da Rasheed’i hizaya getirecek kadar etkili olduğundan West’i de playofflarda bir maç çevirirken görebiliriz.

Düşünülmesi gereken bir konu daha var: Her ne kadar “Celtics’in takım kimyası etkili ve her şeyi düzeltebilecek güçte” desem de, takımda disiplin açısından sorun yaşanması olası. Shaq, Jermaine, Nate gibi adamlarla uğraşmak hiç mi hiç kolay değil. Bir de şimdi bunlara West eklendi. Hatırlamayanlara hatırlatayım: Delonte West’in, motorsikletinde iki dolu tabanca ve bir tüfekle hız yaparken yakalanmasının ardından, geçen sene Arenas olayıyla ağzı yanan NBA yönetimi, West’e 10 maçlık ceza verdi. Bu ceza görünüşte pek yaralamayacaktır Celtics’i; ancak beni düşündüren şey takımın uyumunu bozacak oyuncuların takımda gün geçtikçe çoğalması. Umarım beklediğim sonla karşılaşmam.

Sonuç olarak, kendi evlatlarını tekrar yuvasına döndürdü Boston yönetimi. Eğer ki takım içi disiplinde sorun yaşamazlarsa, bence özellikle rotasyonun genişlemesi nedeniyle pozitif tarafı daha ağır basan bir hamle oldu; ama dediğim gibi “Celtics otoritesi bozulmamalı”.

9 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Adam deli. Celtics'e bir deli daha geldi yani. Herifte zaten bipolar bozukluk var. (duygu durumu aniden yükselip ya çok neşeli olma ya da tam aksine çok üzgün ve ümitsiz kalma) Hem zaten Lebron James'in annesiyle de mercimeği fırına vermişti. Burda da artık Ray Allen'ın annesiyle mi kırıştırır ne yapar onu bilemeyiz :D Celtics Rasheed'in bırakması ve Perkins'in sakatlığıyla uzun rotasyonunda sıkıntı yaşasa da Shaq, Jermaine, Nate + Delonte ile deli rotasyonunda hiç sıkıntı yaşamayacağa benziyor.

Adsız dedi ki...

oyuncular annelerine sahip çıksın:)

Adsız dedi ki...

celtics azimle nba'de ne kadar nefret ettiğim adam varsa takımına topluyor. şu takımda tek sevdiğim adam rasheed wallace'dı, o da emekli oldu. neyse celtics için ne olursa olsun işe yarar bir takviye. kenardan 1-2 numaraları yedekleyebilecek, boston'ın savunma karakterine uygun bir isim. playofflara sağlıklı şekilde girebilirlerse, miami'ye baya zorluk çıkartırlar.

Adsız dedi ki...

anneler firardaaa

Adsız dedi ki...

hacı sen yaşıyormuydun ya ? site öldü diyorduk.

Semih. ~ dedi ki...

bu adamı çok seviyorm yaw. psikopat görüntüsü etkili herhalde, birazda geçen seneki pompalı turu.

Semih. ~ dedi ki...

bu adamı çok seviyorm yaw. psikopat görüntüsü etkili herhalde, birazda geçen seneki pompalı turu.

onur dedi ki...

Garnett bunu dayak manyağı yapar kesin

soldansagdıslamuzorta dedi ki...

ilginç
play off performansı açısından iki sene onceki orlando clevland konferans finalini hatırlamak gerekir. orada lebronun yanında ayakta kalabilen tek isimdi cavsta..
kenardan takıma yardımcı olur. delilikte ise boston bunlardan beslenip pozitife cevirme hususunda yetenekli bie takım ozellikle play offlarda..