BIY AD

1 Eylül 2010 Çarşamba

Ersan'ın Kulağını Çekin !!!

Biliyorsunuz tatildeyim ve evet biliyorum özlediniz. Ben de özlemedim dersem yalan olur. Umarım en yakın sürede dönüş yapacağım. Elbette gerek NBA gerek Dünya Şampiyonası'nı takip ediyorum ve az önce olan bir olayı yazmadan edemedim.

Beş dakika önce televizyonu kırıyordum az kalsın. Ersan İlyasova 6 sayı farkla öndeyken, 41 saniye kala gitti hızlı hücumda Ramos ile bire bir kaldığında kaldırdığı üçlüğü attı. Yani o sırada ettiğim Ersan'a hakaret etmedim desem yalan olur. Ne yapıyorsun ya? O hücumda 24 saniyeyi kullansan zaten bitti, faul yapsalar 1'ini atsan, 3 hücumluk fark oluşacak, yani yine bitti. Eee üçlüğü attın kaçırdın, ribaundu alıp transition'da üçlüğü buldular fark 3. Maç krize girdi, hatta krizi geçtim, baya baya uzatmaya gidiyordu, zar zor yırttık. Keşke uzasaydı da, Ersan dersini alsaydı diye geçirmedim de değil içimden hani... Bu kadar basit bir şekilde grup birinciliği riske edilmemeli. Neyse ki sondan bir önceki hücumda üçlük yerine ikiliği tercih ettiler ve Tunçeri taktik fauller sonrasında en azından 1'ini attı da fark yeniden 2'ye çıktı. Porto Riko zor bir atış kullandı ve maçı kazandık. Grup birinciliğini de böylece garantiledik. Amerika'nın kucağına düşebilirdik belki de Ersan yüzünden... Birisi umarım şu yaptığı hata konusunda ciddi şekilde uyarmıştır kendisini. Şu maça kadar en iyi oynayan, en formda, en güvendiğimiz oyuncumuz olması birşey değiştirmez. Şu yaptığı mental hata affedilir gibi değil.

Neyse eleştiri de bir yere kadar... Kötü oynadık, ne savunmada ne hücumda bu turnuvadaki genel seviyemizde değildik belki ama kazanmayı bildik bir şekilde. Önemli olan o. Tabii Porto Riko ile aramızdaki kalite farkını da göz ardı etmememiz lazım, bu şekilde oynayarak madalya hedefi olan bir takımı yenmemiz imkansıza yakındı.

İspanya'nın beklentiden biraz uzak olduğu, en büyük favori Amerika'nın büyük yıldızlarını getirmediği ve Brezilya karşısında yenilmez olmadığı kanıtlanan turnuvada, madalya yolunda ilerliyoruz inşallah...

12 FARKLI FIKIR:

PIERREMANU dedi ki...

Ben sinirlenemedim bile. Bu seviyedeki bir basketbolcunun böyle bir hatayı nasıl yapabileceğini düşünerek aptal aptal bakakaldım bir süre.

Adsız dedi ki...

Bu takımın lideri Hidayet Türkoğlu'dur.Bunu tartışmaya gerek bile yok.Tek maçla liderlik el değiştirmez..

stickman dedi ki...

evet ersan çok büyük bir hata yaptı ama onun öncesinde de hem sahadaki hem kenardaki oyuncularımız çok erken maçı kazandık havasına girdi ve kutlamalara başladı. maç bitmeden maç kazanılmaz. bu disiplinin her ne koşulda olursa olsun bırakılmaması lazım. bitişe 1 dakika kala 50 sayı önde olsak bile buzzer çalmadan mücadeleyi ve disiplini bırakmamak gerek. böyle yapmayıp, üstüne de hatalar ekleyince neler olabileceğini görüyoruz. neyse ama güzel bi ders oldu bence. burayı da özlemişim :) nba başlasada eski günlere dönsek bi :)

yok artık leBron james dedi ki...

Gerçekten haklsın ama takıma bir uyuma hali geldi o dakikalarda braz sinirle yazmıssın bence.o pozisyonun özelinde kızmakta haklısn tabi ama sadece orda bombos atıs sansı verildi ard arda

ispanyaya gelirsek ben izmirde oldugum icin maclara gidiyorum.aslında ispanya bildigimiz ispanya ilk yarılarda müthis alan savunmalarıya 2 mctada fransa ve litvanya maclarında fark actılar ama salonu dolduran izmir seyircisi adeta fransa ve litvanyayı türkiyeymis gibi destekledi ilk macta rubio ve navarro baskı altına alındı kendilerini yere attıkları icin.dün ise litvanya macında litvanya 21 sayıdan dönerken bu kadar net konusuyorum ki macı direk seyirciler aldırdı.son hcumda daha 6 saniye kala taktik faulu unuttu ispanyollar ne yapıcaklarını sasırdılar macın bittigini sandılar 6 saniye vardı bitime 1 saniye kala farkına varıp faul yapmaya calıstılar.

bu arada İzmir'in tartışılmaz yıldızı Nicolas Batum

Unknown dedi ki...

kerem 2/2 yapmadı, birini attı birini kaçırdı. adamlar son şutu soksalar kazacanacaklardı.

sabonis dedi ki...

evet o anlık gazla yanlış yazmışım.

Adsız dedi ki...

Cidden çıldırdım orda ya en kötü içeriye drive edebilirdi ama o daha da kötüsü 3lük attı ah ersan

Uğur ! dedi ki...

tırnağım ile kulağını kanattım, umarım kafidir..

Xscape dedi ki...

hedo lider falan degil, ancak nba tecrubeli veteran oyuncu statusunde degerlendirilmeli artik. dunku macta biraz toparlasa da, sut yuzdesi her turnuvada oldugu gibi yerlerde.

Engin dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum. Ben izlerken tam o an atma diye bağırmışım arkadaşlarım zor sakinleştirdiler :))

Burda önemli birşey kafamı çok kurcaladı dün akşama dair. Hedo nun maç sonu ntv ye verdiği demeç. Dediği şu: Artık maç sonunda APTAL HATALAR yapmayacağız. Burda sanırım ersana bir gönderme oldu. Ne dersiniz_?

Cetin dedi ki...

Ersan kadar taraftarada kızıyorum ben ya maçın bitmesine bir buçu dakika varken 10.yıl marşı söylediler ya. Ben bunu duysam oyuncu olarak bende maçı kazandım diye düşünürüm.Ersan o şutu atınca tribünden sahaya fln değil direk aşağı atcaktım kendimi sinirden:)

Adsız dedi ki...

reis çektik kulağını ccc