BIY AD

25 Eylül 2010 Cumartesi

Iverson Türkiye'yi Seçer mi?


Bir zamanların süper yıldızlarıydı Shaq, T-Mac ve Iverson.
Yıl 2010: Koskoca yaz sezonunda Shaq ve T-Mac kendilerine zar zor bir takım bulabildiler; ancak Iverson hem ruhsal yapısı ve hem de disiplini itibari ile herhangi bir takıma büyük sıkıntılar yaratacağı düşünülerek hiçbir NBA takımından teklif almadı. Kariyerinde 1 MVP ve de 4 sayı krallığı bulunan bir oyuncu için içler acısı bir durum.

Philadelphia’da basketbola başladığında bir efsaneydi Iverson. 96 Draft’ında ilk sıradan seçildiğinde NBA tarihi yeni bir yıldız daha kazanmıştı. “Crossover” kelimesini dünyadaki her basketbolseverin aklına kazıyan, bilekleriyle Majesteleri Jordan’ın bile başını döndüren bir adamın kariyerinde böyle zor bir duruma düşeceğini öngöremezdi hiç kimse; ancak aradan yıllar geçti, o kıvrak bilekler gitmez oldu. Artık topu eline alıp, şut atan bir oyuncudan farksızlaşamaya başladı Iverson. Basketbol zekasına hala diyecek lafımız olmasa da daha sonra forma giydiği takımlar içinde yarattığı krizlere nazaran bu özelliği de göz ardı edildi ne yazık ki.

Marbury gibi onun için de Çin dedikoduları etrafta yayılmaya başlamışken bugün Beşiktaş Cola Turka’nın senelik 1.5 milyon dolarlık teklifi gelince inanılmaz heyecanlandım doğrusu. Çin’de yıllık 4 milyon dolarlara kadar çıkan sözleşmelerin sesleri duyulsa da, bizim bildiğimiz inatçı Iverson, Beşiktaş’ın teklifinin biraz daha yükselmesi halinde(1,5 milyon doları kabul edeceğini sanmam) Avrupa’da ortalığı birbirine katarak, NBA takım yöneticilerini pişman etmeye kalkabilir diye de geçmiyor değil hani içimden. Hazır Dünya ikincisi ve turnuva ev sahibi olarak da reklamımızı yapmışken, Çin’de değil de belki de ülkemizde duyurur tekrar ismini.

Bu arada, teklifin oyuncu maaşlarının ödenmesi ile ilgili daimi sorun yaşayan Beşiktaş CT’dan gelmesi cesaretimi biraz kırsa da forma satışı, salonun dolması vb. getirileri göz önüne alınarak alınmış bir karar olduğuna ve imzanın atılması durumunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağına inanıyorum. Haydi hayırlısı.

12 FARKLI FIKIR:

Taner dedi ki...

Gelmez. Kısa ve net!.

Deniz dedi ki...

beşiktaş'a geleceğini sanmıyorum da çin'e de gitmesini anlamsız buluyorum. bu seviyeye gelmiş, büyük paralar, başarılar kazanmış adamların ne zaman bırakacaklarını bilmesi gerekiyor. ben iverson'ı çin'de kendini rezil ederken değil de son kez 76ers seyircisi tarafından deli gibi bağrına basılırken hatırlamayı tercih ederim.

tearkan dedi ki...

allah diyorum allaaahh..

http://www.youtube.com/watch?v=HxVRQHU5It0

senin şekline kurban

TG dedi ki...

türkiye'de onu getirecek takım efes veya fener olur. beşiktaş'a gelmez bence.
zaten gelse bile pek birşey yapacağını hiç sanmıyorum. ailesine çok düşkün biri ailesini bırakıp şehir dışına bile çıkamıyor ülke dışına nasıl çıksın.
imkansız... geçen sene yaptıklarından sonra artık basketbolu bırakması lazım...

Adsız dedi ki...

Slam'deydi sanırım,bir röportaj okumuştum Iverson ile ilgili.Detroit'e yeni gittiği zaman yapılmış.

"Şimdiye kadar bir kaça yüzüğüm olurdu diye düşünüyordum." dedi.Orda içim burkulmuştu.Hakkaten bayağı üzülmüştüm okuduktan sonra.Hey gidi Iverson dedim içimden.Kütüphanede okuyordum dergiyi.Röportaj bitince üzüntüyle kalkmıştım masadan.Bu adamın en az 1 şampiyonluk alması lazımdı ya.

Eski Philadelphia maçlarını bulup indirmek lazım.Sırf onu izlemek için...Nası bulabiliriz bilen var mı? (youtube demeyin,kaliteli görüntü istiyorum.mümkünse maçın tamamı ya da güzel bir özeti.)

Bitcoin Türk dedi ki...

ya komik komik yorum yapmayın ne ezik taraftarsınız, yok gelse fenere gelirmiş, ulan bu kadar eziklik olmaz be.

Bitcoin Türk dedi ki...

ya komik komik yorum yapmayın ne ezik taraftarsınız, yok gelse fenere gelirmiş, ulan bu kadar eziklik olmaz be.

Adsız dedi ki...

robinho transferi bile olurdu da bu olmaz. mesele zaten para değil, iverson nba tarihinin en çok para kazanan oyuncularından birisi. adamın karakteri abd dışında oynamaya uygun değil. ayrıca çin'de sadece yıllık ücret değil, kendi ayakkabı markası yaratma şansını da reddetmiş bir adam.

Bitcoin Türk dedi ki...

Yorum yayınlanma kriteri nedir? fenerbahçeyi övmek yorumun yayınlanmasında bir zorunluluk mudur?

Adsız dedi ki...

Gelir hiçbir katkı vermeden 2 crosover yapar tüpçünün paraları çukkalar saf taraftarda alkışlar

Adsız dedi ki...

fenerbahçeye gelmez de belki ülkere gelebilir.

Mehmet Dinler dedi ki...

Gelirse, hem onun hem de Yıldırım Demirören'in Allah bin türlü belasını versin. Bir Beşiktaşlıyım ve Iverson bana basketbolu sevdiren adamdır, Vlade Divac ve Mike Bibby ile birlikte 10 yıldır en sevdiğim 3 basketbolcuda biridir.

Ben Iverson'ı 2001 finallerinde tanıdım, sevdim. Onun Grizzlies'teki halini bile görmek yeterince zorkan Beşiktaş Cola Turka gibi sikko bir basketbol takımında (Avrupa'da esamesi okunmayan bir kulüp, futboldan bashetmiyorum) oynamayı terih etmesi onu gözümde iyice düşürecek. istemiyorum, istemiyorsun, istemiyor...

Yıldırım Demşrören Iverson'ın gözümde bu noktaya gelmesinde katkısı bulunacaksa zaten Allah belasını versin. Üstelik bu işi yapacağı parayla ligde şampiyonluğa oynamak için gerekli takviyeler de yapılabilir.

Bir de Marbury çin'de coştu da n'oldu, NBA'de onun yüzüne bakacak takım mı var?