BIY AD

18 Ekim 2010 Pazartesi

Ellerini Açmak Yasak!


Link

Bir ay önce NBA'in teknik faul kuralını iyice genişlettiğine dair bir haber çıkmıştı ESPN'de. Gaza gelip sevinç gösterisi için havaya yumruk sallamak, hakemin karşısında kendi koluna vurup kendisine faul yapıldığını ima etmek, ellerini havaya kaldırmak, çok konuşmak ve düdükten sonra direk hakeme koşmak artık teknik faul sayılacaktı. Ben yeni kurala rağmen, oyuncular olayı abartmadıkça bu teknik faullerin çalınmayacağını düşünüyordum. Hazırlık maçlarında çalınan teknik faullere bakınca, yanıldığımı gördüm. Yukarda Glen Davis'in aldığı teknik faule bakınca midem bulandı resmen. Bir hafta kadar önce de Garnett atılmıştı yanılmıyorsam, onların dışında 4-5 isim daha vardı çok komik teknik fauller alan...

Bu nasıl bir mantıktır? Stern'ün, daha doğrusu NBA'in yaptığı şey hakemlerin eline ego tatmini için güç vermek değil de nedir? "Burada bizim borumuz öter" demektir. Oyuncu smaç bastıktan sonra havaya yumruk atamayacak mı? Ellerini iki yana açamayacak mı? Hani tamam bu kuralın amacı seyirciyi tahrik edip, hakemi seyircinin kucağına atmayı engellemek, onu anlayabiliyorum. Ama bu kadar basit olursa bu işler, oyuncular duygularını yansıtamazlarsa, böyle abuk subuk şekillerde ihraç edilirlerse ne olacak? Süper yıldızları izlemek, keyifli bir akşam geçirmek isteyen taraftarlar, her maç oyuncular abuk subuk şekillerde atılırsa, bir dahaki maça 80 dolar verip gelirler mi?

Saçmalığın daniskası. Bu kuralın yakında değişmesini umuyorum ve aynı zamanda bekliyorum. Doğrusu bu en azından.

13 FARKLI FIKIR:

DaL dedi ki...

Oyun oynayan robotlar istiyor stern yakışır ileri demokrasilere..

Vincent McAlpine dedi ki...

"Hani tamam bu kuralın amacı seyirciyi tahrik edip, hakemi seyircinin kucağına atmayı engellemek, onu anlayabiliyorum." Bence bu hiç gerçekçi olmamış. Amerikalı seyirci baskısı ne kadar olabilir ki ?

Onur dedi ki...

NBA yönetiminin hersene yaptığı şey saçma bi kuralla başlıyorlar sıcağı sıcağına sonrada unutyorlar. Sezon ortasında önceki seneler gibi olur

LogMensClub dedi ki...

Olayın açıklaması şu: Biz işi iyice ticarete döktük. Her maç teknik fauller, diskalifiyeler olsun ki, adamlara ceza yazalım, alınan nefesten para kazanalım. Tabi düşünmüyorlar ki böyle olursa ilgi azalacak. Kimse o maçı izlemeyecek.

kaan... dedi ki...

Lockout öncesi oyuncuları biraz sıkıştırıp mesaj verdi nba yönetimi. Patron hala onlar ama müşteri de hala biziz...

Adsız dedi ki...

2 maça kalmaz kalkar bu kural.

Alper dedi ki...

her yeni nba kuralı gibi ilk 15-20 maç uygulanır sonra unutulur gider.

Adsız dedi ki...

Dünyaya özgürlük getiren ülkenin özgür liginin özgür oyuncuları !

Adsız dedi ki...

birkaç sene önce zero tolerance diye bunun biraz daha hafifini getirmişti nba ondan sonra oyuncular isyan edince vazgeçilmişti. bu da tutmaz umarım. rasheed wallace devam ediyor olsaydı kesin tutmazdı da şimdi belli olmaz.

Adsız dedi ki...

havaa yumruk olayını eddie rush söylemiştir

Adsız dedi ki...

Ya zaten NBA bir 5 yıl önceki ve ondan öncesi gibi değil. Avrupa basketboluna dönüyor yavaş yavaş. Zaten eskisi gibi artık her maç yuh oha çüş nasıl yaptı lan o top nerden çıktı gibi tepkiler verecek maç sayısı azaldı. Büyük oyuncular yaşlanıyor alttan çok aman aman süper star gelmiyor.

Amaç nedir yani bu kurallarda? Nba heycanını yükseltmen gerekirken bir tekmede bu kurallarlamı atılıyor. 5 yıl önce ortalama NBA maçı izleyen bir insan kaç tane takımı takip ediyordu şimdi kaç tane çok merak ediyorum? Eminim herkeste azalmıştır. Böyle kurallarla mahfetmeyin ya iyice.

Semih. ~ dedi ki...

heleki bu gece oynanan knicks nets maçı felaketti 2 hucumda bi teknik çaldılar rasheed sonrası böyle kurallar yakışmıyor, döverdi valla hakem falan pert

Adsız dedi ki...

türk futbolundaki hakemlerin, futbolcuların kart isteme hareketi yapması sonucunda sarı kartı çıkarması gibi bir kural olmuş. Belli bir süre sonra unutulur.