BIY AD

25 Ekim 2010 Pazartesi

Yolcu Yolunda Gerek

 NBA'de 2010-2011 sezonunun başlamasına 1 gün kala takımlar hazırlık kamplarında beğenmedikleri oyuncuların büyük bir kısmını yolladı . Geçtiğimiz 1-2 gün içinde yaklaşık 35 oyuncu lige veda ederken bunların arasında gerçekten göze çarpan isimler vardı ki şimdi biraz onlardan bahsedeceğim .

Bobcats - Javaris Crittenton

Crittenton ne takımı sürükleyen bir oyuncuydu , ne de bir yıldız adayıydı . O , zoru başarmış ve oyunundan daha çok skandallarıyla gündeme gelen bir oyuncu kimliğini kazanmıştı geçen sezon . Arenas'la girdikleri silah düellosunun bu kadar pahalıya patlayacağını o da tahmin etmiyordu elbet . Onun kredisini tamamıyla tüketen bu olaya rağmen , Bobcats ona ligde tutunması için son bir şans vermişti ancak o bu şansı da oynadığı son 3 hazırlık karşılamasında toplam 2 sayı kaydederek değerlendiremedi . Artık bu saatten sonra da ligde bir takımın onu kadrosunda düşüneceğini hiç zannetmiyorum .

Wizards - Adam Morrison

Adam Morrison lige veda eden oyuncuların arasından en çok göze batanı konumunda sanırım . 2006 Draft'ında onu Brandon Roy ve Rajon Rondo'nun önünden seçen Bobcats aslında hiç de fena bir iş yapmış gibi durmuyordu keza Morrison 3. sıradan seçilen bir çaylak için ortalama bir performans sergiliyordu . Ancak ertesi sezon başına gelen talihsizlikler sebebiyle o ortalama grafiğinden de çok uzaklaşmış ve kendini bir anda Lakers'ın 12. oyuncusu olarak bulmuştu bıyıklı forvetimiz . Basketboldan uzak süren Lakers macerası ona 2 şampiyonluk yüzüğü kazandırdı ancak bir Draft 3 numarası için lige çok çok erken veda etti .

Bobcats - Darius Miles

Aah Jordan aah . Yöneticilik anlamında ciddi yanılgılara düşen Michael Jordan'ın son bombasıydı Miles . Aslında kariyerine dönüp baktığımızda ligde rahatlıkla yer bulabilecek atletik özellikleriyle seyirciyi her daim havaya sokabilecek bir oyuncu profiline sahipti . Fakat o diz sakatlığı , defalarca tekrarlayan diz sakatlığı onu geriletmekle kalmadı , bitirdi . Bobcats ise kendileri adına yazın en doğru hamlelerinden birini yaptı kuşkusuz . Oynayamadığı süre içinde birçok saha dışı aktivitede bulunan hatta film bile çeken Miles'ı artık bu tip işlerde daha çok göreceğiz sanırsam .

Diğer Göze Batanlar

Akrabaları sayesinde NBA'de oynamak için yaratılmış , 6 yıldır sahada görev adamlığına soyunan Damien Wilkins de Grizzlies tarafından yollandı . Ayrıca 2 sezon önce Türkiye Basketbol Ligi'nde Galatasaray forması altında izlediğimiz Dee Brown de Dallas tarafından beğenilmedi ve serbest bırakıldı . Ancak ben onun hala birkaç takımın iştahını kabartabileceğini düşünüyorum . Önümüzdeki sezon izleyemeyeceğimiz , gözümüzün en alışık olduğu isim olarak da Sean Marks'ı buluyoruz karşımızda . 10 yıllık veteran oyuncu 0.7 sayı ortalamasıyla geçen sezonun ardından çok da sürpriz olmayan bir kararla free agent pazarındaki yerini aldı .

Burda bahsettiklerim dışında bir 30 oyuncu daha NBA'den yollandı . Kendimi onların yerine koyuyorum da ligin başlamasına 1 gün kala valizleri toplamak " biraz " ağır olsa gerek .

2 FARKLI FIKIR:

motörkafa dedi ki...

eline sağlık ve daha nicesi için şimdiden kolay gelsin.

Dan Dirik dedi ki...

Çok güzel yazı olmuş devamını bekleriz :)