BIY AD

28 Ekim 2010 Perşembe

28 Ekim Programı

29 Ekim Cuma 03:00 / Washington Wizards - Orlando Magic
29 Ekim Cuma 05:30 (NTV) / Phoenix Suns - Utah Jazz


Dünkü ekstra yoğun programdan sonra bugün daha sakin bir gece yaşayacak lig. 2 karşılaşmanın oynanacağı Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gecenin sonunda ligde maç yapmamış takım kalmayacak.

Saat 03:00'te oynanacak maçta ligde henüz sahaya çıkmamış 2 ekip olan Orlando ve Washington karşılaşıyor. Hazırlık döneminde buldozer gibi bir Orlando izlemiştik. Zaten geçtiğimiz yılların hazırlık dönemlerini inceleyecek olursak da bunun artık bir Magic geleneği haline geldiğini söyleyebiliriz. İki ekibe karşılaştırmalı olarak baktığımızda sistemini oturtmuş, hazır Orlando'ya karşı ligde daha önce görülmemiş bir 3 guard'lı sistemi deneyen Washington'ı buluyoruz karşımızda. Ancak tahmin ediyorum ki bu maç o 3 guard'lı oyunlarını oynayamayacaklar çünkü Gilbert Arenas'ın ufak bir sakatlığı varmış ve sezonun ilk iki maçını kaçırması bekleniyormuş. Bu da oldukça merak uyandıran Arenas-Wall uyumunu seyretme planlarını 2 maç ertelemek durumunda kalacağımız anlamına geliyor. Gerçi aralarında oluşacak rekabet ortamından söz ediliyordu ama bu iddiaların asılsız olduğu Arenas'ın " O Batman, ben Robin'im " açıklamasından sonra anlaşıldı. Sahada uyum içinde izleyeceğimiz bu iki kalburüstü guardlı yeni Washington'ı izlemek için sabırsızlanıyorum. Bu maça dönecek olursak Magic'in oyunu domine etmesi beni pek şaşırtmaz ayrıca bir gözüm de Blatche - Howard eşleşmesinde olacak. Geçtiğimiz sezon oyununu 2-3 sınıf atlatan Blatche bakalım Howard karşısında varlık gösterebilecek mi ?

Gecenin diğer maçı saat 05:30'da Suns ve Jazz arasında oynanacak. Hidayet sahada olacak ancak bildiğiniz gibi Memo sakat. 8 yıldır NTV ekranlarında olan klasikleşmiş Memo - Hedo kapışmasını izleyemeyecek olmak elbette ki üzüyor insanı. Milli oyuncularımızın takımları arasında büyük bir benzerlik bulunuyor o da şu ki her iki ekip de büyük bir revizyon döneminden çıktı. Bir tarafta kaybedilen Amare, öteki tarafta Bulls yolunu tutan Boozer. Kısacası gelecek dönemler için yepyeni bir sayfa açan iki takımı karşı karşıya getiren bir maç. Ayrıca ligin en iyi oyun kurucularından ikisi de sahada olacak. İlerleyen yaşına rağmen kalitesinden asla ödün vermeyen, inanılmaz savaşçı ruhunu sezonun ilk maçından playoff'a kadar taşıyan Nash ile yeni oyun kurucu ekollerinden Deron'un eşleşmesinin düşüncesi bile oldukça keyifli geliyor. Son olarak bu maç için bir de dileğim var. Hidayet kendi gibi oynasın hiç değilse bir 13-5-5 gibi bir oyun ortaya koysun. Çünkü ciddi anlamda kredisini tüketiyor artık bunun hazırlık maçı sezon başlangıcı gibi bahanelerle geçiştirilecek bir durumu kalmadı. Kendini tekrar ispat etmesi gerektiği çok açık ve bu gece oynanacak bu maç onun için kaçınılmaz bir fırsat.

0 FARKLI FIKIR: