BIY AD

26 Ekim 2010 Salı

İşlerini Sağlama Aldılar

Efes Pilsen taraftlarını üzen haber bugün Portland GM'i Rich Cho tarafından açıklandı . Fabricio Oberto Blazers'a imzayı attı . Bu hamleyle beraber Portland zaten kalabalık uzun rotasyonunu fazlasıyla tamamlamış oldu . Ancak onların bu tavrını pek yadırgamamak lazım . Çok değil sadece geçtiğimiz 1-2 yıla dönüp bakacak olursak sakatlık denilince akla gelen iki takım geliyor ; birincisi Houston Rockets ikincisi ise Portland Trail Blazers .

Önce Portland'ın uzun rotasyonuna bir bakalım . Takımın ana uzunu diyebileceğimiz inanılmaz potansiyelli Greg Oden , her daim blok tehdidi oluşturabilecek Joel Przybilla ve ligin en deneyimli oyuncularından Marcus Camby . Peki bu isimlerin ortak özelliği ne ? Tabii ki de sağlıklı kalamamaları . Lige gelirken şu sıralar bir numaralı oyuncu konumunda bulunan Durant'le karşılaştırılan Oden lig tarihinin en şanssız isimlerinden . Çaylak sezonunun tamamını kaçırmak bir oyuncunun başına gelebilecek en kötü şey olsa gerek . O da bunu yaşadı ve şu an kendini toparlamak için var gücüyle çalışıyor . Ancak 10-11 sezonu onun kendini kanıtlamak için eline geçen şon sans olabilir . Bir diğer tarafta Joel Przybilla var . Onun başına geleni zaten hayatım boyunca ikinci bir kere duyacağımı zannetmiyorum bile . ( 2.16'lık dev oyuncunun banyo yaparken kayıp dizini sakatladığını ve sezonun başlangıcını kaçıracağını ekleyim . ) Sıradaki durak Marcus Camby . 14 yıldır ligde olan ancak maç kaçırmadığı bir sezon bile olmayan Marcus Camby . Özetleyecek olursak Portland uzunlarındaki bu inanılmaz şanssız ve iç karartıcı tablo onları Oberto hamlesini yapmaya itti .

Hemen bu noktada Oberto'ya da bir parantez açıyorum . Oberto henüz 5 yıldır NBA'de oynuyor ancak kendisi ligin gördüğü en yaşlı çaylaklardandı ve şu an 35. yaşının içinde . O sağlamlık anlamında bu diğer 3 oyuncuya göre daha iyi konumda ancak ondaki sorun çok çok daha büyük . Bu öyle bir sorun ki Oberto sahaya her çıktığında benim gerilmemi sağlıyor . Arjantinli pivot oyuncusunun kalbinde ciddi bir sıkıntı var ve basketbol oynaması oldukça sakıncalı . Bu sebeple bu hamleyi de pek sağlıklı bulduğumu söyleyemeyeceğim . Fakat şu bir gerçek ki geçtiğimiz yıl Portland'ın ağzı bu konudan çok yandı ve önümüzdeki sezon için işlerini sağlama almış durumdalar .

0 FARKLI FIKIR: