BIY AD

2 Haziran 2011 Perşembe

2 Haziran Programı

Finaller ikinci maçı  3 Haziran Cuma 04:00'te Miami'de başlayacak. Maçın yayını Ntvspor ve HD-EN'de.

Hemen Nowitzki'nin sakatlığından bahsedeyim. Sol elindeki orta parmağında hafif bir sakatlık vardı. Fakat herkes bunun şutunu etkilemeyeciğini düşünüyordu. Öyle de olacak, zaten kariyeri şut atmakla geçti. Fakat sol eliyle hücumları bitirmek, ribaunt çekmek, sol el ile top sürmek onun için zor olacak. Sakatlanmadan önce de zorlanıyordu bana kalırsa. Ayrıca Haslem de O'nu çok iyi savundu, fizikteki en ve boy farkına rağmen. Yani, perdeden çıkıp şut savunabilen guard zaten çok azdır, bunu yapabilen bir uzun forvet neredeyse bir hayal; ama Haslem böyle bir adam. Nowitzki içeri devrildiği zaman çok iyi yardım savunması geldi Heat'ın diğer elemanlarından.

Nowitzki'nin sakatlığı konusunda Mavs koçu da olayın eğlence kısmını abartıp "Rondo tek kolla oynadıysa bellki Dirk de 9 parmak ile oynayabilir" diyerek kendini aşmış. Tabii bu işin şakası, umarım 'Jet' Terry'nin dediği gibi, Nowitzki elleri bağlı gözleri kapalı şut atabilir bu akşam.

Heat için ise yine savunma anahtar olacak. Çünkü düşük skor olduğu zaman bir şekilde kazanıyorlar, daha doğrusu Mavs gibi bir Batı Konferansı takımına karşı büyük ihtimalle kazanırlar. Bu 'bir şekilde'nin geçen maçtaki karşılığı hücum ribauntları idi. LeBron onların öneminden Bulls serisinden beri bahsediyordu zaten. Geçen maç da bunu iyi başardıklarını söylemek lazım. Düşük skorlu maçlarda rakipten 10 tane daha fazla hücum etmek (geçen maçta Heat'ın hücum ribauntları ile başardığı gibi) çok büyük artı getiriyor.

0 FARKLI FIKIR: