BIY AD

3 Haziran 2011 Cuma

NBA Finalleri: 2.Maç

Mavericks 95 - Heat 93
Futbol nasıl 90 dakikalık bir oyunsa basketbolun da 48 dakika olduğunu gördük dün akşam. Bizlere basketbolu sevdiren anları yaşadık ve Dallas'ın müthiş bir karakter ortaya koyup dramatik bir şekilde 15 sayıdan geri gelerek maçı kazanmasını seyrettik. Oklahoma önünde de benzer bir geri dönüşe imza attılar ama finallerde böyle bir geri dönüş efsane olacak cinstendi.

İlk maçın aksine hücum yönünde iki takım da daha iyi başladı maça. Özellikle dış şut konusunda hem Dallas hem Miami cephesi oldukça yüzdeli başladı. Wade henüz ilk çeyrekten topu eline alarak hünerlerini sergilemeye başlamıştı. Vasat geçen Chicago serisi ve Dallas'a karşı oynanan ilk maçın ardından onu böyle izlemek oldukça iyiydi. Takımın da belki de en iyisiydi gece boyunca. Wade geçtiğimiz altı maç üç çeyrek vasat kalmış ama bir şekilde son çeyrek ağırlığını koymayı başarmıştı. Bu kez ilk üç çeyrek inanılmaz işlere imza attı ama son çeyrek topu James'in eline teslim etti ve kenara çekildi. Muhtemelen bu tercihler Miami'nin sonunu hazırladı.

Dallas adına son 7 dakika kala maç bitmiş gibiydi. Heat 15 sayı farkı yakalamıştı ve mavilerin yüzü asıktı. Maç boyunca etkili olması beklenen Nowitzki-Kidd-Terry gibi isimlerin köşelerine çekildiği maçı müthiş bir mücadele ile buralara kadar getiren isim Marion oldu. İlk maçtaki iyi performansını arttırarak ikinci maça yansıtan Marion beni en çok şaşırtan isimlerden biri oldu gösterdiği performans bakımından. Maç boyu kötü tercihlerle saç baş yoldurtan Terry üst üste iki basket bularak geri dönüş fitilini ateşleyen isim oldu. Daha sonra Marion ve Kidd'in geri dönüşe dahil olması ile Dallas'lı oyuncuların yüzlerine inanç Heat'li oyuncuların yüzüne de karamsarlık geldi. Nowitzki'nin olaya dahil oluşu ve 22-5'lik müthiş geri dönüş serisinde Dallas'ın son 9 sayısına imza atması olayı bitiren nokta oldu.

Farkın kapandığı anlarda Heat hücumu diye bir şey yoktu parke üzerinde. Bir iki pastan sonra bire bir zorlamalar ve kötü hücumlarla Dallas'ın bu muhteşem dönüşüne zemin hazırladı aynı zamanda oyuncular. Maç boyu savunma konusunda çok iyi olan ve rakibini 18 top kaybına zorlayan Heat farkın 15'e çıktığı o tepe noktasından sonra savunmada gardını da düşürdü. Oyun kontrolünü tamamen eline alması gereken bir anda hücumda ve savunmada etkisiz kaldı Miami. Nowitzki'nin o enfes üçlüğünden sonra mola dönüşü müthiş bir set çizen Spoelstra oyunu dengeledi belki ama Dirk bu gece kazanmak için oradaydı. LeBron'un bireysel olarak kötü tercihlerinden sonra topu Chalmers'a göndermesi ve hücumun basketle sonuçlanması önemliydi ama savunmada Bosh, Nowitzki'ye faul yapmak yerine ona eskortluk etti ve Dallas galibiyeti almış oldu.

Galibiyet ile beraber çok önemli bir psikolojik avantajı eline geçirdi Dallas. Heat ilk kez evinde kaybederken böyle bir geri dönüşle kazananın Dallas olması bana biraz 2006'yı anımsattı. Psikolojik olarak avantajlı hale gelen de Dallas oldu aynı zamanda. Son 9 sayıya imza atan Nowitzki 24 sayı-11 ribaund ile oynarken, maça yüreğini ortaya koyan Marion 20 sayı-8 ribaund üretti. Kidd ise maç boyu kötüydü belki ama büyük oyuncu olduğunu bir kez daha attığı üçlükle gösterdi. 6 sayı-8 ribaund-5 asist ile oynadı ama Nowitzki ile beraber Dallas'ın en çok top kaybeden ismi oldu. Terry ise benchten gelerek 16 sayıya imzasını attı ve galibiyeti getiren isimlerin başında yer aldı.

Heat cephesine bakacak olursak Wade 41 dakika müthiş bir oyun ortaya koydu ancak kalan 7 dakikada topu LeBron'a teslim ederek köşesine çekildi. 36 sayı-6 asist ile harika bir performans sergilemesine karşın yenilgiye engel olamadı. Geçtiğimiz maç yokları oynayan Bibby 14 sayı-4 top çalma ile önemli bir katkı sağladı dün gece. James ise maç boyu başarılı bir grafik ile oynadı ancak son çeyrek rakibin geri dönüşüne yanıt olamadı. 20 sayı-8 ribaund-4 top çalma üretti ancak 5 top kaybı yapması istatistikleri açısından olumsuz bir noktaydı. Son olarak ilk maçta da kritik anda sahne alarak ekstra katkı sağlayan Chalmers dün gece de oldukça iyiydi. 9 sayıyla maçı tamamladı Chalmers ama o son saniyelerde el yakan şutun altından başarıyla kalkabilmesi de bu gece onun hakkında pozitif olmamız için yeterli bir neden olur.

0 FARKLI FIKIR: