BIY AD

13 Haziran 2011 Pazartesi

NBA Finalleri: 6.Maç

2011 NBA Şampiyonu Dallas Mavericks oldu. 3-2'lik avantajla Florida'ya gelen Dallas son maça bırakmadan maçı kazandı ve takım tarihinin ilk şampiyonluğunu elde ettiler. Kidd-Terry-Nowitzki gibi isimler ilk yüzüklerini kazanırken, final serisinin en değerli oyuncusu Alman yıldız Dirk Nowitzki oldu.

James maçın başlarında hücum yönünde oldukça başarılıydı ve Miami farkı önemli bir seviyeye çekerek ilk çeyrekten mesajı verecek gibiydi. Ancak Terry-Barea-Stevenson üçlüsünün önderliğinde farkı kapatan Dallas 12 ayılık bir üstünlüğü de ele geçiriyordu. Miami belki panik havasında değildi ama endişeli yüzler hakimdi salonda. House'un sürpriz katkıları ile farkı eriten Heat maça ortak olmuştu belki ama kazanmak için o salonda bulunan takım Dallas'tı. Her ne kadar maçın ilk yarısında Nowitzki tanınmayacak kadar kötü olsa bile büyük oyuncu olduğunu son çeyrek yumrukları bir bir indirerek gösterdi zaten. Nowitzki'nin potayı dövdüğü anlarda müthiş bir yürekle oynayan Terry yüzüğü istediğini gösteriyordu.

Heat'in 12 sayıdan geri gelip öne geçtiği ve müthiş savunma yaptığı sürecin sonunda Haslem-Stevenson itişmesi oldu. Bu tartışmanın uzaması üzerine oyundan soğuyan taraf Miami oldu. Yani maçın içindeki o kavga olayı aslında Dallas'ın işine yaradı. Wade maç boyunca bir şeyler üretmek için çabaladı ancak tek başına varlık gösteremedi. Spoelstra bu maç kadroda değişikliğe giderek Chalmers'ı ilk beşe aldı ve Bibby'yi hiç düşünmedi. Yanlış karar demiyorum ama olmak yada olmamak maçında Chalmers'ın son çeyrek yanlış kararları vardı oyun içinde.

Bireysel istatistiklere bakacak olursak 9/27 ile kötü bir gece geçiren Nowitzki 21 sayı-11 ribaund üreterek double-double yaptı. Benchten çok çok önemli katkılar alan Dallas'ta Terry'nin 27 sayısı vardı. Dallas'ın benchten 43 sayı bulduğunu da vurgulamak gerek. Barea deliciliği ile yine çok iş yaptı dün gece ve 15 sayı-5 asist ile maçı noktaladı. Kidd ise maç boyu potayı belki çok düşünmedi ama savunmada ve hücumda tecrübesini gösterircesine oynadı ve 9 sayı-8 asist üretti. Heat cephesine bakacak olursak James 21 sayı-6 asist ile takımın en skoreri oldu ancak yaptığı 6 top kaybı, maç içinde her zaman sorumluluktan kaçması ve +/- istatistiğinde -24 ile geceyi noktalaması onun performansını özetleyebilecek bazı noktalar. Wade ise 17 sayı-8 ribaund-6 asist üretti ancak onun da maçın ikinci devresinde iyi olduğunu söylemek zor. Chalmers'ın 15 sayı-7 asist gibi final serisi için harika rakamları var ancak son çeyrek üst üste yaptığı hatalarla Heat geri dönüş biletini yırtmış oldu. Chris Bosh ise 19 sayı-8 ribaund ile geceyi noktaladı.

Son olarak şunu söyleyebilirim ki Heat-Mavericks serisi NBA için bence rivalry seviyesine ulaşmıştır. 2006'dan sonra ilerleyen yıllarda 2011 finallerini de GreatestGame kuşağında izleyeceğimize eminim.

0 FARKLI FIKIR: