BIY AD

23 Eylül 2009 Çarşamba

Artest: Şampiyon Olamazsak Sorumlusu Benim

Yaptığı açıklamada: "Geçen sene Ariza'yla şampiyon oldular, bu sene takıma onun yerine katılan benim. Eğer tekrarlayamazsak tabii ki bunun sorumlusu ben olacağım." demiş. Kobe ile 2009 playoff'larında yaşadıklarına da değinmiş: "İkimiz de takımımızın kazanacağına inanıyorduk. Hani en yakın arkadaşınıza karşı kıran kırana bir mücadele verirsiniz ancak bittikten sonra çıkıp beraber dondurma yemeye gidersiniz ya, o da böyle birşeydi işte. Kobe'nin böyle sert ve dayanıklı olmasını seviyorum. Hep onu yenmek istemişimdir ama şimdi yanyana oynamaktan çok daha mutluyum."

Lakers eğer Artest'in uyumsuzluğu ve kimya problemleri yüzünden şampiyon olamazsa elbette Artest suçlu olacaktır. Ancak Artest'in kaçırdığı 5 nokta var: Spurs, Mavericks, Celtics, Cavs, Magic. Bu takımların hepsi yaz döneminde güçlerine güç kattılar. Yani Lakers müthiş bir uyum ve kimyaya sahip olsa da, önündeki bu engellerden birine takılması son derece olası. Yani başarıyı tekrarlayamazlarsa sorumlu muhtemelen Artest değil, 5 genel menajerden biri olacak.

Kobe ile playoff'lardaki kapışmaları konusunda ise: Artest'ciğim kimse yakın arkadaşına "Seni öldüreceğim" şeklinde boğazını kesme işareti yapmaz. Veya kimse Kobe gibi yakın arkadaşına acımasızca dirsekler savurmaz. Kimi kandırıyorsun? Kendini mi? Şu anda Lakers haricinde bir takımda olsaydın Allah bilir Kobe hakkında neler neler söyleyecektin. Ama en azından yukarıda bahsettiğim kimya sorunu konusunda şimdiden ilerleme kaydettiğini görebiliyoruz Artest'in. Lakers için iyiye işaret.

6 FARKLI FIKIR:

Aslı Özgür dedi ki...

yahu espn'den çeviri yapıyorsun sürekli, içeriğin tamamını da bu oluşturuyor, eyvallah da en azından fotoğrafı kendin bul.

sabonis dedi ki...

@aslı: Fotoğraf konusunda haklısın, en beğendiğim Lakers-Artest fotoğrafıydı ondan onu kullanmıştım.

Onun dışında bir NBA haberini vermek için ne yapmam lazım acaba? 1 paragraf haberi yazıp üstüne 2 paragraf yorum yapınca tamamen çeviri mi yapmış oluyorum? Yoksa haberi hiç vermeden direk yorumla mı gireyim? ...

Aslı Özgür dedi ki...

haberi yapan sen olmadığın için, kaynak aldığın siteyi de yazının o haber kısmına iliştirebilirsin diye düşündüm. belki o zaman daha etiğe uygun olur.

sabonis dedi ki...

Hangi blogda her habere, haberin kaynağı yapıştırılıyor söyler misin lütfen? Sorun nedir anlamadım...

Adsız dedi ki...

beğenmiyorsan git espn'den oku o zaman haberi kaynağından alma gibi bir şansı yok sonuçta bi yerden bakıp yazacak tabii ki

Adem dedi ki...

Aslı, aslın gibi olsan diyorum.