BIY AD

21 Ekim 2009 Çarşamba

Gershon, Stern'ü İkna Etti

Stern, yaptığı son teklif hakemler birliği tarafından reddedilince pazarlıktan çekilmiş ve yedek hakemlere sarılmaya karar vermişti. Haberlere göre dün hakemler adına görüşmeleri yapan McMorris ile Stern buluşmuşlar ve anlaşma konusunda bir hayli yol katetmişler. Hatta NBA bir teklif sunmuş ve cuma günü hakemler birliğinin bu konuda oylama yapacakmış. İki kaynağa göre bu teklifin kabul edilme ihtimali son derece yüksekmiş. Eh sonuç olarak ekonominin hali ortadayken, hakemlerin işsiz ve parasız kalmayı tercih etmeyeceklerini öngörmek, zor olmasa gerek.

Stern aslında bir nevi tükürdüğünü yalamış oldu tekrardan pazarlıklara katılarak, hatta toplantıyı organize ederek. Ama eminim o da gerek artan faul sayıları olsun, gerek verilen teknik fauller olsun, hazırlık maçlarında vukuu bulan olaylardan hiç memnun değildi. En son Knicks - Maccabi Tel Aviv maçında Pini Gershon'un iki teknik faul almasına rağmen inatla soyunma odasına gitmemesi de yedek hakemlerdeki otorite eksikliğini gözler önüne sermişti.

Eh, en sonunda oyuncular ve koçların dediği oldu yine. Herşey normale döndü diyebiliriz. Tabii cuma günü bir sürpriz olmazsa...

0 FARKLI FIKIR: