BIY AD

21 Ekim 2009 Çarşamba

Shaq Vs. Jordan Vs. Malone Vs. Miller Vs. Stockton

Bu sezondan sonra 2 sene daha basketbol oynayıp ardından basketbolu bırakmayı düşünen Shaq, şimdiden yeni bir kariyer yolu çizmiş kendisine: TV yorumculuğu. Ama öyle çıkıp bir televizyon kanalında yorumcu olmaktan bahsetmiyor Shaq. Eski NBA oyuncularıyla açık oturum yapmak tarzı bir program yaratmak canlanmış kafasında. Shaq seçeceği isimlere göre, güzel bir programa imza atabilir. Zaten sadece "Shaq" isminin geçmesi insanların en azından "bir bakması" için başlı başına bir neden.

O'Neal şu sözleri sarfetmiş: "Ski Bayless (ESPN) gibi basketbol oynamamış adamları dinlemekten sıkılıyorum artık. Açık açık söyleyeyim. Bir program izlediğimde, bir blog veya gazete okuduğumda sadece bildiğini zanneden insanların fikirleri hoşuma gitmiyor. Gerçeğe dayanan yorumları tercih ediyorum." Buraya kadar güzel gözüküyor ama oynamak ve koçluk yapmak ile yorumlamak apayrı şeyler. Mesela ülkemizde futboldan örnek vermek gerekirse futbol oynamamış olan Mehmet Demirkol sevilen ve sayılan bir yorumcu iken, ülkenin yetiştirdiği en iyi futbolculardan biri olan Sergen'in yorumları büyük bir çoğunluk tarafından "saçma" bulunuyor. Aynı şekilde Shaq'ın başkalarına laf sokmak bakımından kendisine yakın gördüğü efsane isim Charles Barkley, basketbolseverler arasında en çok dalga geçilen yorumcuların başında geliyor. Keza eski oyun kuruculardan Mark Jackson'ın da yorumlarını çok kötü bulduğumu söylemeliyim. Değişik bir örnek vermek gerekirse, oyunculuğunun ardından yorumlarıyla basketbolseverlerin beğenisini kazanan Steve Kerr, genel menajerliğe soyunduğundan beri eleştirilerden kurtulamıyor. Herhangi bir spor dalında, çoğunluk, departmanlar arası geçişin kolay olduğunu zannediyor ama bu bir yanılgı.
Yukarıda belirttiğim gibi, Shaq bir program yapacaksa her şekilde ilgi çekecektir. Ancak kaliteli bir yapıma imza atmak istiyorsa meslektaşlarını iyi seçmek zorunda. Gerçi Shaq'ın oynadığı filmleri ve çıkardığı rap albümlerini düşününce, onun için önceliğin kalite olmadığını anlayabiliyoruz. Hatta son televizyon programı "Shaq Vs." da rating bakımından pek iyi gitmiyormuş. Zaten Shaq gibi bir ilgi delisinin amacı rating'den çok şov yapmak olacaktır. Ancak bu sefer şovunu kaliteli bir şekilde yansıtsın da, insanlar zevkle izlese bari.

0 FARKLI FIKIR: