BIY AD

19 Aralık 2009 Cumartesi

18 Aralık'tan Notlar

40:
New Jersey Nets 2 galibiyet ve 24 mağlubiyete geldi. Raptors sağolsun. Bir ara fark 40'a kadar çıkmış. Ben zaten ilk çeyrekten sonra izlemedim. Yi Jianlian'ın dönüşü acaba 10 galibiyet almalarına yetecek mi?


Tek hane:
Utah'taki 4 'ana' ilk 5 çıkan oyuncu Deron-Boozer-Mehmet-Brewer tek haneli sayılarda kalmışlar, toplam 20 sayıya imza atmışlar. Bir tek çaylak Matthews 11 sayı üretmiş. Zaten maç 3. çeyrekten kopmuş, Utah ilk 36 dakikada sadece ama sadece 51 sayı üretebilmiş. Çeyrek başına 17.

Günün X-faktörü:
Speights ve Brand, 76'ers'a maçı kazandıran isimler oldular Celtics önünde. Bakmayın Speights'in 6/16 ile oynadığına, bir sürü tip'i girmediği için öyle gözüküyor, kendi kaçırdığı birçok şutun ribaundunu aldı. Brand de kenardan gelmeyi pek kafasına takmayarak 7/12 saha içi ve 9/10 serbest atış isabetiyle 23 sayı 8 ribaund üretti. Hücumda Garnett ve Perkins'e devamlı üstünlük sağladı. Devamlı çembere giderek oynadı, şutör bir uzun gibi takılmadı. Eski Brand'i gördüm parkede. Çok memnun oldum. Tabii son hücumda Speights'in girmeyen orta mesafeli şutunu 2 Celtis'linin arasındna tip'lediğini unutmayalım. Maçı kazandırdı.

James Harden bench'ten oyuna girip 14 sayı, 8 asist ile maçın Thunder'a gelmesini sağlamış Pistons karşısında. Şu takımım sevmemek mümkün diil Durant-Harden ikilisi varken. Çok beğeniyorum gerçekten. Çok da iyi gidiyorlar. Nazar değmesin.

Kyle Lowry neler yapmış öyle ya. 26 sayı 6 ribaund 10 asist 5 top çalma ve sadece 2 top kaybı. 3/5 üçlük ve 8/13 saha içi isabetiyle. Tek kelimeyle harikaymış. Kidd'in ayak çabukluğu yetmemiş diye düşünüyorum Lowry'nin hızına karşı. Houston takım halinde 30 asist yapmış Dallas'a karşı. Dallas için kabul edilebilir bir rakam değil. Lowry başlarının belası olmuş kısacası.


Takımı baltalayanlar:
Rasheed Wallace bunların başında geliyordu. Aslında normalde oynayanları göz önüne alırım ama adeta durduk yere oyundan atılanları da es geçmemem lazım. Rasheed Wallace mola sırasında üstüste 2 teknik faul alarak oyundan atılmayı başardı. Tebrik ediyorum.

Jennings için Ersan kısmına bakınız aşağıya doğru.


Günün hayvan performansları:
"Arenas yavaş yavaş eski formunu mu buluyor acaba?" demiştim bundan 2-3 gün evvel. Eski takımına karşı azmış ve "Döndüm sayılır az kaldı" demiş. 45 sayı 13 asist üstelik 15/25 isabet ile. 45... Şeker çocuk %100'e yaklaşıyor. Caron Butler'ında 28 sayı 10 ribaund ve 5 top çalmasını unutmayalım.

Kevin Love harika oynamış Sacramento uzunlarına karşı. 20 sayı 16 ribaund ve 5 asist. Neredeyse "İyi ki sakatlanmış sezon başında" diyeceğim. Muhteşem bir dönüş yaptı Love. Rahat yenmişler Sacramento'yu.

David Lee 25 sayı 11 ribaund ile oynamış Kaman ve Camby'e karşı. Beklemezdim bunu. 4 tane de hücum ribaundu almış. Maçı kazandıran adam olmuş.

Chris Paul 1 ribaund ile triple-double'ı kılpayı kaçırmış. Hem de ne triple-double. 30 sayı, 19 asist ve 9 ribaund. Ama sadece 1 top çaldığı için Bower basın toplantısında delicesine eleştirmiş. Billups'ın yokluğunu müthiş değerlendirmiş.

Memphis Grizzlies takım halinde ne güzel paylaşmışlar topu öyle. Üretilen sayılar şu şekilde: 26-18-17-19-20. Tabii ki en çok top kullanan 20 ile Randolph ama sonuçta aldığı 16 ribaund ve hiç alışık olmadığımız şekilde koyduğu 3 blok ile maçı kazandırmış.

Boşa kürek çekenler:
Stuckey 31 sayı göndermiş Thunder potasına. 9/9 serbest atışı ve 11/24 saha içi isabeti dikkat çekici. Ama asistleri sadece 3'te kalmış.

Monta Ellis %50 isabetle 30 sayı 7 asiste ulaşmış ayrıca 5 de top çalmış ama tabii yanında 8 top kaybını da unutmayalım. Daha yeni övmüştüm top kayıplarını yeniden azalttı diye halbuki. Curry'nin de 27 sayı 4 asist 3 top çaldığını belirteyim. Curry aslında Monta'dan daha çok hakediyor buraya girmeyi.

Jason Kidd, sakatlanıp çıkan Nowitzki'nin yokluğunda takımı mümkün olduğunca oyunda tutmaya ve toparlamaya çalışmış. 8 sayı, 11 ribaund ve 10 asist ile triple double'ı kaçırmış. Jason Kidd'in sadece sayı yüzünden kaçırdığı kaçıncı triple-double'ı acaba merak ediyorum. Herhalde 7 tane falan vardır minimum. Bu arada çaldığı 4 topun, yaptığı 2 bloğunun ve top kaybetmemiş olmasının altını çizeyim...

Ersan:
Maçın ikinci çeyreğinin 3. molasına kadar seyredebildim sonra uykuya yenik düştüm. Ersan ilk çeyrekte harika oynuyordu. Özellikle Hickson'a karşı büyük üstünlük kurdu. Gündüz son çeyrekte iyi oynadığını gördüğüm için gündüz son çeyreği de izledim. Yine yaptığı katlarla ve dışarıda kendisini unutturmasıyla son çeyrekte Bucks'ın en iyi oyuncusuymuş. Takımın 10 sayıdan geri gelmesindeki en büyük katkı onunmuş. Defansta da harika işlere imza atmış, Varejao'nun kesin basketle bitecek bir pozisyonunda topu çalmış mesela ama hızlı hücumda Jennings bomboş Ersan'a pas vermeyi tercih etmemiş. Yetmemiş bir de maçın son pozisyonda farkı 3 iken, 5/20 ile oynayan Jennings airball atmış !! İşin kötüsü Jennings şutlarının çok büyük çoğunluğunu benim izlemediğim dönemlerde attığı için şöyle doya doya da eleştiremiyorum ama 5/21 attığına göre son 1 aydaki performansını aratmamış diyelim... Ayrıca maçın son hücumunda Jennings airball üçlük atarken, Ersan'ın niye pota altında beklediğini de anlamış değilim. Nasıl ve neden üçlüğün dışına çıkmaz?

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

selam ben senay, gercekten super bir blog, eger facebook veya twitter varsa eklemek isterim...